4. 11. 2019

Krka do svoje tretje zmage v Ligi NLB

Novomeščani, ki sezone niso začeli najbolje, so na tekmi 8. kroga Lige NLB gostovali v Izoli, od koder pa se vračajo z novim parom točk, saj so bili z 29:25 uspešnejši od domače ekipe Butan plin Izola. 

LIGA NLB, 8. KROG

Sreda, 30. oktobra 2019:
RD RIKO RIBNICA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:28 (11:13)


Igralec tekme: Josip Šarac (RK Celje Pivovarna Laško)

Domači so prevzeli pobudo, trikrat povedli, gosti pa so prvič prišli v vodstvo v 12. minuti, ko je Kristjan Horžen izkoristil protinapad za 5:4. Ko so Celjani po zaslugi dobre obrambe in protinapadov po izidu 6:6 dosegli štiri gole, zadnjega v seriji je dosegel Patrik Leban iz sedemmetrovke, je bilo videti, da bodo hitro strli odpor tekmecev, a ti se niso dali. Približali so se na gol zaostanka, na odmor pa odšli z -2, zadnji gol so dobili v zadnji sekundi, potem ko je v polno zadel Horžen. Začetek drugega polčasa je pripadel Štajercem, ki so z golom Gala Marguča povedli s 17:12, nato pa so približno tako prednost zanesljivo držali do konca. Domači, ki so zaostajali že za šest golov (20:26), niso prišli bližje kot do treh golov razlike, prvič pri izidu 15:18, drugič pa ob koncu tekme. Pri zmagovalcih je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Josip Šarac, pri domačih jih je prav toliko dosegel Risto Vujačić.

Gašper Horvat, igralec RD Riko Ribnica: "Tekme smo se zelo veselili, saj smo bili željni dokazovanja in se želeli preizkusiti proti takemu nasprotniku, kot je Celje, ki letos blesti v domačem prvenstvu in zelo lepo igra v ligi prvakov. Od začetka nam je naša igra stekla, uspevalo nam je skoraj vse, vendar so Celjani ves čas uspeli držati stik z nami. V drugem polčasu smo doživeli padec, Celjani pa so skozi celotno tekmo rotirali igralce in bili bolj sveži. Vidi se, da so starejši, bolj izkušeni, imajo nosilce igre, ki znajo potegniti, ko je to najbolj potrebno. Z borbeno igro in hitrimi protinapadi so na koncu zasluženo zmagali."

Josip Šarac, igralec RK Celje Pivovarne Laško: "Moram priznati, da je bila tekma zelo naporna. Vemo, da Celje že dve leti ni zmagalo v Ribnici. Tekmo smo začeli maksimalno, vendar naredili preveč tehničnih napak, nismo realizirali zicerjev. V nadaljevanju smo začeli igrati v obrambi in na koncu zasluženo zmagali za 3 zadetke. Moram čestitati soigralcem za borbo, za osvojeni dve točki in podaljšan niz neporaženosti."

Sobota, 2. novembra 2019:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD KOPER 30:33 (16:16)


Igralec kroga: Grega KREČIČ (RK Jeruzalem Ormož)

V prvi polovici drugega polčasa so na ormoškem parketu zagospodarili gosti in po golu Grege Krečiča v 44. minuti povedli s 26:22. Primorci so v končnici dvoboja prikazali zelo zbrano in preudarno predstavo, njihova prednost je vseskozi znašala tri do štiri gole, na koncu so tudi zasluženo osvojili obe točki.  V zmagoviti ekipi iz Kopra sta bila strelsko najbolj učinkovita Krečič z desetimi in Matevž Žagar s šestimi goli, toliko zadetkov so pri gostiteljih dosegli Rok Žuran, Jure Kocbek in Bojan Čudič.

Klemen Nunčič, igralec RK Jeruzalem Ormoža: "Dobro treniramo in dobro smo se pripravili na nasprotnika, vendar nam na tekmah nikakor ne steče. Seveda smo razočarani, saj smo upali na zmagi proti Mariboru in Kopru. Doživeli smo hladen tuš v obliki dveh domačih porazov. Pred nami sta gostujoči tekmi proti Celju in Ribnici. Naša želja je, da se predstavimo v čim boljši luči in dobro pripravimo na naslednjo domačo tekmo proti Slovenj Gradcu. Na tem srečanju po potrebno trgati parket hardeške dvorane, če želimo osvojiti dve zelo pomembni točki."

Grega Krečič, igralec, RK Kopra: "Vedeli smo kam prihajamo in da nas čaka težka tekma. Zelo dobro smo se pripravili na nasprotnika in ga z odlično predstavo lažje od pričakovanega premagali. Imeli smo številne razpoložene igralce za razliko od Ormožanov in tu mislim, da se je tehtnica preveselila na našo stran. S takšnimi predstavami se bomo krepko dvignili po lestvici navzgor in tudi letos pričakujemo uvrstitev v Ligo za prvaka."

Sobota, 2. novembra 2019:
RD BUTAN PLIN IZOLA : MRK KRKA 25:29 (12:14)


Igralec tekme: Jaka Jakše (MRD Krka)

Dolenjci so od prve do zadnje minute imeli vajeti igre v svojih rokah. V prvi polovici dvoboja so si najvišjo prednost priigrali v 24. minuti, ko so povedli za pet golov (13:8). V nadaljevanju niso popustili, na krilih izjemno razpoloženega Jake Jakšeta, ki je dosegel kar osem golov, so bili vseskozi za korak pred Primorci, ki nikakor niso našli protiorožja za igro razpoloženih dolenjskih tekmecev. V gostujoči ekipi se je poleg Jakšeta izkazal tudi Jan Bevec, v domači pa je bil najbolj učinkovit Peter Božič. Oba sta dosegla po pet golov.

Vid Miklavec, igralec RD Butan plin Izole: "Rezultatska kriza se nadaljuje. Nikakor nam ne uspe priti ven. Odigrali smo še posebej slabo v obrambi, težko smo prihajali do čistih situacij in rezultat je realen glede na potek srečanja. Če bomo tako nadaljevali, je naš status prvoligaša resno ogrožen."

Roman Zarabec, trener MRD Krke: "Vesel sem te zmage. Zahvalil bi se rad fantom, ki so odigrali tako, kot je potrebno in vsekakor smo zasluženo zmagali. Lepo je igrati v Izoli, v tej dvorani in v tem ambientu. Na koncu bi lahko zmagali z višjo prednostjo, vendar šteje zmaga. Vesel sem, ker imamo mlado ekipo, ki vidno napreduje in želim si, da bo ta generacija uspela storiti preskok v člane, kar nam bo v prihodnosti olajšalo igranje v prvoligaški druščini."

Sobota, 2. novembra 2019:
MRD DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA 38:30 (20:14)


Igralec kroga: Tilen Leben (MRD Dobova)

Izbranci domačega trenerja Benjamina Teraša so temelje za zmago postavili že v prvi polovici dvoboja. Ta je minil v njihovi absolutni prevladi, končali so ga s prednostjo šestih golov (20:14). V drugem polčasu so zanesljivo zadržali prednost pred tekmeci, blestela pa sta srednji zunanji Marko Sintič in desni zunanji Lucian Bura. Prvi je Gorenjcem nasul ducat golov, drugi pa enajst zadetkov. Grega Jamnik je za gostujočo zasedbo prispeval osem zadetkov.

Lucian Bura, igralec MRD Dobove: "Kljub temu, da smo prejeli veliko število zadetkov, smo odigrali dobro v obrambi. Pametno smo igrali v napadu in veliko zabijali, na drugi strani pa so vratarji dobro branili. Pretekli teden smo se dobro pripravili na ekipo Loke, na vsakega igralca posebej in smo v večini primerov znali rešiti vsako situacijo. Oni so zelo izkušena ekipa, kar se je nekajkrat tudi pokazalo, saj smo dobili nekaj lahkih zadetkov, ko so izkoristili naše napake, naredili so nekaj protinapadov in si izborili tudi najstrožje kazni. Kljub temu, nam je uspelo sestaviti igro in jih zaustaviti še preden bi se nam dobro približali."

Grega Jamnik, igralec RD Urbanscape Loke: "Vedeli smo kam prihajamo, vedeli smo da je Dobova odkritje letošnje sezone, ki je trenutno na odličnem četrtem mestu in da predvsem na domačem terenu igrajo zelo dobro. Trudili smo se, da bi prišli do zmage, vendar smo bili premehki v obrambi, premalo agresivni in naredili smo premalo prekrškov. Dobova je iz vseh položajev zadevala, vendar mi v napadu nismo našli rešitve. V nadaljevanju bomo morali delati predvsem na obrambi, da lahko pridemo do lahkih protinapadov in zadetkov."

Sobota, 2. novembra 2019:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK GORENJE VELENJE 23:28 (13:17)


Igralec tekme: Miha Kavčič (RK Gorenje Velenje)

Uvod v tekmo je bil povsem izenačen, po vodstvu rokometašev iz Slovenj Gradca v 17. minuti (10:9) pa so Velenjčani naredili delni izid 3:0 in tri minute kasneje povedli z 12:10. Od takrat naprej tekmecu več niso pogledali v hrbet, postopoma so lomili njihov odpor, dokončno pa so ga zlomili v začetku druge polovice tekme. Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so si 36. minuti priigrali šest golov prednosti (21:15), v nadaljevanju pa navkljub določenim nihanjem v svoji igri osvojili pomembni točki. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Vlado Matanović z devetimi, v poraženi pa Aleksandar Glendža z osmimi goli.

Aleksandar Glendža, igralec RK Slovenj Gradca 2011: "Čestitam Velenju za zmago. Res je bila zelo težka, močna, borbena, moška tekma in mislim da smo oboji dali vse od sebe. Zadovoljen sem, da smo se borili kot ekipa, 55 minut smo lahko držali njihov tempo. Žal spet poraz, iz tekme v tekmo si dvigujemo pritisk in pričakovanja, pa se mi zdi da nam je zato vse težje. Upam da premagamo to breme. Bomo videli kako bo na naslednji tekmi v Kopru in nato spet na domačem parketu."

Zoran Jovičič, trener RK Gorenja Velenja: "Vsakič, ko zmagaš so lepi občutki, ampak mi moramo iti naprej, to je samo ena tekma in čestitam za borbo, željo, voljo. Čestitam Slovenj Gradcu, sem zelo vesel, da so v Ligi NLB, saj si zasluži Koroška prvoligaša in to je rokometno mesto. Mislim, da smo zasluženo zmagali, narekovali smo tempo v obrambi počasi smo jih utrujali in zasluženo zmagali. Rezultat mogoče tudi ni realen, da je takšen, ampak želim Slovenj Gradcu naprej veliko sreče na naslednjih tekmah."
 
Nedelja, 3. novembra 2019:
RK TRIMO TREBNJE : RK MARIBOR BRANIK 28:20 (16:10)


Igralec tekme: Marko Kotar (RK Trimo Trebnje)

Do 17. minute je bila tekma enakovredna (7:7), v nadaljevanju pa so zagospodarili izbranci velenjskega trenerja na dolenjski klopi Ivana Vajdla in polčas zaključili s šestimi goli prednosti (16:10). V drugem polčasu so imeli niti igre v svojih rokah in na svoj račun zanesljivo vpisali novi točki. Pri Trebanjcih je bil najbolj učinkovit Dino Hamidović s sedmimi goli, pri Mariborčanih pa Andraž Velkavrh s štirimi zadetki.

Marko Kotar, igralec RK Trimo Trebnjega: ”Za nami je težka tekma, ki smo jo na slabo odprli in naredili preveč tehničnih napak. Gostje so tako povedli za par zadetkov. Nato smo stisnili v obrambi, zadeli nekaj lahkih golov in zasluženo slavili. Rad bi pohvalil izjemne navijače, ki so nas spodbujali celotno tekmo. Zdaj nas čaka težko gostovanje v Velenju, kjer upamo na pozitiven rezultat.”

Davor Rokavec, trener RK Maribora Branika: ”Tekmo smo odprli dobro, a v nadaljevanju se je poškodoval naš kapetan. Tako smo morali z nekaterimi mlajšimi igralci zakrpati luknjo, a bili vseeno premalo razpoloženi. Trebanjci so kaznovali vsako našo napako in zasluženo slavili.”