11. 11. 2019

Velenjčani na domačem terenu do zmage proti Trimu iz Trebnjega

Rokometaši Gorenja Velenja so v 9. krogu Lige NLB v rdeči dvorani prišli do pomembne zmage proti trenutno tretje uvrščenemu Trimu iz Trebnjega. 

LIGA NLB, 9. KROG

Sreda, 6. novembra:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK JERUZALEM ORMOŽ 40:21 (18:12)


Igralec tekme: Miljan Vujović (RK Celje Pivovarna Laško)

Domači rokometaši na tekmi niso niti enkrat zaostajali. Ormožani so sicer v prvem polčasu držali korak do 22. minute, ko so zaostajali zgolj za zadetek (10:11), potem pa so favorizirani gostitelji stopili na plin in začeli višati razliko. Ob polčasu so vodili za šest zadetkov, v drugem polčasu pa so domači hitro prišli na dvomestno razliko, najvišja je bila 40:20. Pri domačih je bil z devetimi zadetki najboljši Filip Rakita, pri gostih pa jih je dal Bojan Čudič 5.

Filip Rakita, igralec Celja Pivovarne Laško: ”V tekmo nismo vstopili najbolje, obramba ni bila na nivoju, kot bi morala, v napadu pa smo imeli nekaj smole pri zaključnih strelih. Proti koncu prvega dela in nato ves drugi polčas smo igrali na visokem nivoj, vsi dobili priložnost, stisnili v obrambi ter na podlagi tega in obramb vratarja višali razliko. Vesel sem zmage, kot seveda tudi zaupanja in podpore s strani igralcev in trenerja.”

Bojan Čudič, igralec Jeruzalem Ormoža: ”Dobro smo se držali kakšnih petindvajset minut tekme, nato naredili nekaj nepotrebnih napak in ekipa kot je Celje, to takoj izkoristi. V le nekaj minutah je razlika z dveh, treh zadetkov močno narasla. V drugem polčasu so rezultat le še stopnjevali, mi pa smo nekatere igralce odpočili, priložnost so dobili vsi, rezultat tako ni povsem realen, je pa realna več kot zaslužena zmaga Celjanov.”

Četrtek, 7. novembra:
RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE 31:30 (17:13)


Igralec tekme: Vlado Matanović (RK Gorenje Velenje)

Gorenje je tekmo začelo udarno in v sedmi minuti vodilo za štiri zadetke (6:2), v 11. pa so Velenjčani po uspešnem napadu povedli s šestimi zadetki (9:3). V 24. minuti so domači rokometaši prvič povedli z osmimi goli razlike, bilo je 16:8, potem je gostom do konca prvega dela igre zaostanek z delnim izidom 5:1 uspelo prepoloviti. Naleta Trebnjega ni preprečila niti domača minuta odmora. V 40. minuti so Trebanjci izkoristili tretjo priložnost za znižanje izida na minus dva, za 20:22 je zadel Adam Seferović. Tri minute pozneje so se gostje približali na gol zaostanka, v 48. minuti pa so z igralcem več na igrišču poravnali izid na 23:23. Priložnost za popoln preobrat pa so gostje zapravili, ko sta bila v razmaku minute (50. in 51.) izključena dva njihova igralca in Velenjčani so ponovno prišli do treh golov prednosti (27:24). V nadaljevanju je Velenje vodilo že za pet, Trebnje se je v 57. minuti približalo na dva gola, potem pa so gostje znova ostali z igralcem manj, Vlado Matanović pa je pozneje ob novem prekršku Trebanjcev izkoristil še strel s sedmih metrov in končal dvome o zmagovalcu. Na koncu so sicer gostje dosegli dva zaporedna gola, za kaj več kot poraz z golom razlike pa je zmanjkalo časa.

Vlado Matanović, igralec RK Gorenja Velenja: ”Prvi polčas smo začeli odlično, nato pa mrk v zadnjih petih minutah prvega dela. V slačilnici smo se dogovorili, da začnemo od začetka, igramo borbeno, ampak zgodba iz prvega dela se je ponovila. Zapletli smo se v neprijeten položaj, a na koncu smo vseeno dokazali, da zmoremo in da smo bili boljši nasprotnik.”

Gal Cirar, igralec RK Trima Trebnja: ”Tekmo smo odprli slabo, nato smo do polčasa, z dobro obrambo in organizirano igro v napadu, razliko zmanjšali. Drugi polčas smo odigrali dobro, tudi realizirali dosti stoodstotnih priložnosti, ki jih v prvem polčasu nismo uspeli. Velenjčane smo v nadaljevanju dohiteli, vendar nam je na koncu zmanjkalo nekaj moči in športne sreče za večje presenečenje. Čestital bi Velenjčanom za zmago.”

Sobota, 9. novembra:
MRK KRKA : MRD DOBOVA 33:40 (21:22)


Igralec tekme: Marko Sintić (MRD Dobova)

V tem delu sezone zelo razpoložena Dobova je v devetem krogu zmagala še šestič, v gosteh je s 40:32 premagala Krko, ki je izgubila šestič. Igralci Dobove so Krko dokončno strli v zadnjih 15 minutah. V 42. minuti so prvič na tekmi pobegnili na tri gole (29:26), nato pa v 47. minuti povedli z 31:26. Te razlike Novomeščani niso več znali nadoknaditi, Dobova pa si je do 55. minute priigrala devet golov zaloge, ki so ji omogočali malce bolj miren zaključek tekme. Najbolj učinkovit igralec tekme je bil Marko Sintič, ki je za Dobovo prispeval neverjetnih 17 golov.

Roman Zarabec, trener MRK Krke: "Iskreno čestitam Dobovi za zmago. Resnično so prikazali pravo rokometno znanje, nekateri igralci, ki jih spremljam, so izredno napredovali in name naredili velik vtis. Pri nas smo v obrambi odigrali zelo slabo. To je tisti segment igre, na katerega smo polagali največ, ampak je prav obramba povsem odpovedala. Enostavno nismo bili konkurenčni in zreli, da bi danes to tekmo zmagali."

Benjamin Teraš, trener MRD Dobove: "Z zmago sem zadovoljen. S predstavo v prvem polčasu nisem bil, saj vse preveč želimo igrati le v napadu, premalo pa v obrambi. V nadaljevanju smo spremenili obrambo, s tem dobili v igro malo več agresivnosti, kar se nam je obrestovalo. Tekmo smo z agresivno obrambo obrnili nam v prid in zasluženo dobili. Od fantov pričakujem predvsem napredek v obrambi, ker brez tega ne bomo mogli na lestvici ostati tukaj, kjer smo sedaj."

Sobota, 9. novembra:
RK MARIBOR BRANIK : RD BUTAN PLIN IZOLA 31:28 (18:16)


Igralec tekme: Nikola Ranevski (RK Maribor Branik)

Izolčani so se pogumno lotili tekme in v 10. minuti povedli z 9:6. Mariborčani so po tem kmalu vzpostavili ravnotežje in v 21. minuti povedli z dvema goloma prednosti, kolikor je ekipi ločilo po prvih 30 minutah tekme. Štajerci so prednost na začetku drugega polčasa še povišali, a se je Izola vrnila v igro in se približala na gol zaostanka. Vijoličasti so tekmece dokončno strli v zadnjih 15 minutah. V 45. minuti so vodili s 26:23, v 48. 28:23, tolikšnega zaostanka pa Primorci niso več mogli nadoknaditi. Prvi strelec tekme je bil z desetimi goli Spasoje Gačević.

Davor Rokavec, trener RK Maribora Branika: "Tekma je bila nenavadna, ker še vedno igramo z nekim strahom in smo še vedno v krču. Srečanje smo začeli z rezultatskim zaostankom, nato pa nasprotnika dolgo lovili. Prejeli smo nekaj golov, ki jih ne bi smeli, tudi vratarja tokrat nista bila razpoložena. Nato smo vendarle strnili svoje vrste v obrambi, začeli smo se bolje gibati in našli žaljene rešitve. Tekma je bila čudna, a smo na koncu prišli do preobrata in v zaključku tekme uspeli priti do zlata vrednih točk."

Fredi Radojković, trener RD Butan plin Izole: "Najprej bi rad čestital domači ekipi za zmago. Tekmo je odločila širina kadra. Mi imamo ogromno težav s poškodbami, tudi nekateri, ki so danes igrali, so poškodovani, proti koncu pa smo izgubili še enega krožnega napadalca. Težko sestavimo obrambo, v napadu pa smo tokrat igrali bolje kot ponavadi, a vseeno ostali brez točk. Ta negativna situacija se tako vleče še naprej, a za nas je odsotnost igralcev izredno velika težava, saj pogrešamo prav vsakega posameznika."

Sobota, 9. novembra:
RD KOPER : RK SLOVENJ GRADEC 2011 28:30 (16:15)


Igralec tekme: Rok Cvetko (RK Slovenj Gradec 2011)

Korošci so si tretji par točk priigrali v zaključku tekme. V 53. minuti so se prebili v vodstvo in v 56. minuti povedli z 28:25. V 59. minuti je bilo 30:27, nato je Thomas Postogna zapravil sedemmetrovko in tekma je bila odločena. Najučinkovitejša igralca tekme sta bila Grega Krečič in Rok Marić, igralca Kopra sta zadela vsak po osemkrat.

Žiga Smolnik, kapetan RD Kopra: “Danes smo vsi pričakovali zmago, vendar žal nismo bili na nivoju. Slaba je bila predvsem obramba z vratarjem, dobili smo 30 golov, kar pa ni bilo dovolj za zmago.”

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradeca 2011: “Danes sem zelo zadovoljen s predstavo svojih fantov. Od prve do zadnje minute smo igrali kot ekipa, borili smo se in izzivali srečo. Mislim, da so danes lahko navijači prišli nas svoj račun ob lepi predstavi dveh ekip, ki uveljavljata predvsem mlade igralce.”

Sobota, 9. novembra:
RD URBANSCAPE LOKA : RD  RIKO RIBNICA 25:25 (9:12)


Igralec tekme: Jošt Juričan (RD Urbanscpe Loka)

Ribničani so v prvem polčasu držali vse vajeti igre v svojih rokah in ga dobili z 12:9. Nato pa se jim je večer začel podirati. V 40. minuti so domači igralci izenačili na 16:16, v 44. minuti so vodili z 19:16. Štiri minute kasneje je rdeči karton prejel Stefan Ranisavljević, v 49. minuti pa je Urbanscape Loka po golu Žana Grojzdka vodila s 23:18. Igralce iz dežele suhe robe slabe minute niso vrgle iz tira. Vztrajali so pri svoji igri in v 58. minuti znižali na 23:24. Matic Pipp je nato zadel za 25:23, a zaradi oviranja tekmecev pri izvajanju centra dobil dvominutno kazen. Številčno prednost gosti znali izkoristiti, junak večera pa je postal Uroš Knavs z golom v izdihljajih tekme za remi s 25:25. Z osmimi goli sta se izkazala Grega Jamnik na domači in Rok Setnikar na gostujoči strani.

Jošt Juričan, igralec RD Urbanscpae Loke: "Na Ribnico smo se še posebej dobro pripravili, saj smo vedeli, da gre za zelo dobro ekipo in  da bo tekma zelo težka. Zavedali smo se, da potrebujemo točke in želeli smo na domačem terenu to tudi izpeljati. Popravili smo nekaj napak s prejšnje tekme in precej bolje odigrali v obrambi kot tudi v napadu. Cel prvi polčas smo lovili ekipo Ribnice, da nam niso pobegnili za več kot 4 zadetke. Drugi polčas smo začeli odlično in v 50 minuti prišli na 5 golov prednosti. Na koncu smo napravili par napak in tako nasprotniku dovolili, da je izenačil."

Miha Tomšič, igralec RD Riko Ribnice: "Cel teden smo se pripravljali na to težko tekmo v Loki. Tukaj sem tudi igral, zato vem, da gre za težko gostovanje. Delali smo napake v obrambi, preveč smo padali ena na ena. Nismo zapirali v obrambi, si pomagali med sabo. Vemo, da so fantje iz Loke hitri in neugodni. V napadu smo delali ravno obratno. Preveč smo igrali ena na ena, premalo kombinatorno. Nismo prihajali do čistih priložnosti kot tudi nismo imeli dobre realizacije šutov. Bom rekel, da si te točke na koncu nismo zaslužili ampak smo jo izvlekli."