13. 11. 2019

Gorenje Velenje z visoko zmago začelo 10. krog

Rokometaši Gorenja Velenja so z zmago otvorili 10. krog Lige NLB. Na gostovanju na Obali so tamkajšnjo Butan plin Izolo ugnali s 37:27 in tako dosegli svojo šesto zmago v sezoni. Preostale tekme bodo na sporedu konec tedna.

LIGA NLB, 10. KROG

Sreda, 13. novembra:
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK GORENJE VELENJE 27:37 (12:21)
Gašperšič 4, Nikolić, Božič, Petrović, Miklavec, Novak in Jurič po 3; Verdinek 7, Celminš in Kavčič po 5.


Igralec tekme: Matic Verdinek (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so z odliko opravili svoje delo v teh dneh poplavljeni Izoli, po šesti zmagi pa po nepolnem krogu napredovali na četrto mesto prvenstvene lestvice. Na Obali so bili prepričljivo boljši od domačih rokometašev, vse dvome o zmagi so razrešili v prvi polovici tekme, v nadaljevanju pa nekoliko varčevali moči tudi za pomemben sobotni prvi obračun tretjega kroga evropskega pokala EHF z makedonskim Metalurgom iz Skopja, ki se bo v Rdeči dvorani pričel ob 20. uri.
Tekma je bila izenačena le v uvodnih desetih minutah, nato pa so na parketu dvorane na Kraški ulici v Izoli povsem zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića. Pri vodstvu s 5:4 so med 10. in 23. minuto napravili delni 11:2 in povedli s 16:6, prvo polovice tekme pa zaključili z vodstvom 21:12.
Velenjčani so v drugem polčasu gostitelje imeli pod nadzorom, najvišje vodstvo pa so si priigrali v 49. minuti (33:19).
V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Matic Verdinek s sedmimi, v domači pa Rok Gašperšič s štirimi goli.
Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 20. novembra, gostila Dobovo, izolska pa bo pa bo v nedeljo, 24. novembra, gostovala na lokalnem derbiju v Kopru.

IZJAVI PO TEKMI:

Marko Nikolić, rokometaš Butan plin Izole:
"Tekmo smo začeli dobro, toda nato ponovno padli. V naši igri znova ni delovalo nič. Ob tem nam preglavice povzroča še veliko število poškodovanih igralcev. Sedaj imamo na voljo dober teden dni, da se pripravimo na naslednje preizkuse."  

Zoran Jovičić, trener Gorenje Velenja:
"Dosegli smo visoko zmago, toda zanjo smo morali odigrati pošteno tekmo. Če bo Butan plin Izola pred svojimi navijači igrala in "grizla" po najboljših močeh, sem prepričan, da bo tu točke izgubila še marsikatera ekipa." 



PREOSTALE TEKME:

Petek, 15. novembra, ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE : RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO:

Uroš Udovič, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"V petek nas proti ekipi RD Koper čaka še ena v nizu zahtevnih tekem. Kljub temu, da ima nekaj igralcev manjše težave s poškodbami, lahko zagotovim borbenost in željo po novih dveh točkah. Povabil bi vse navijače, da še enkrat več pokažete, da ste najboljša publika v ligi in napolnite trebanjsko dvorano do zadnjega kotička!"

Nejc Planinc, rokometaš RD Koper:
“Na tekmo s Trimo Trebnjem se pripravljamo kot na vsako drugo tekmo. Vzeli jo bomo maksimalno resno. Mislim da lahko v primeru, da bomo igrali svojo igro, domačine presenetimo. Vsekakor bomo morali pustiti srce na igrišču, dati vse od sebe ter pokazati, da znamo igrat rokomet.”

Sobota, 16. novembra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO:

Jan Pucelj, rokometaš RD Riko Ribnica:
“V Škofji Loki smo pustili slab vtis, za ekipo, ki je na lestvici druga, preslab. Že v soboto je nova priložnost za dokazovanje in popravo tega. K nam prihaja izkušena ekipa, ki se ne spreminja veliko in z njo smo se v minuli sezoni že opekli. Če naša osredotočenost ne bo popolna, bi lahko imeli velike težave tudi tokrat. Verjamem v ekipo in vem, da se bomo zbrali in odigrali na ravni, ki se od nas pričakuje. Ob tej priliki pa bi se zahvalil našim zvestim navijačem, ki nas bodrijo v gosteh in doma, ter jih povabil, da nam pomagajo tudi v soboto."

Ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA : MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka:
“Krka v obrambi igra zelo agresivno in nato hitro prehaja v napad, tam pa podobno kot mi tudi igra zelo hitro. Na zadnji tekmi proti Riko Ribnici smo prikazali zelo dobro igro in na tem z določenimi korekcijami gradimo pripravo za obračun s Krko.”

Jan Irman, rokometaš MRK Krka:
"Čaka nas težko gostovanje proti ekipi Urbanscape Loke. Gre za zelo hitro in neugodno ekipo, ki ima v svojih vrstah nekaj odličnih posameznikov. Naredili bomo vse, da pridemo do ugodnega rezultata in popravimo vtis iz prejšnje tekme. Tudi v Škofji Loki pričakujemo podporo navijačev."

Nedelja, 17. novembra, ob 19.00:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO:

Nejc Humek, vratar RK Slovenj Gradec 2011:
"Zavedamo se, da je Celje Pivovarna Laško zelo močna ekipa in da bo tekma za nas zelo drugačna od tiste iz prejšnjega kroga. Dokazali smo, da smo lahko nevarni, zato se tudi pripravljamo tako, da gremo v nov preizkus na vse ali nič. Če želimo zmago, pri čemer bomo morali pokazati največ, kar znamo. Celjani seveda niso kar ena ekipa, saj je že šest zaporednih sezon osvojila naslov. Imajo odlično ekipo, ki je pokazala, da se lahko kosa tudi z najboljšimi v Evropi. Na drugi strani imamo pri nas dovolj posameznikov, da dokažemo, da smo lahko konkurenčni. Zagotovo se ne bomo predali zlahka."

MRD DOBOVA : RK MARIBOR BRANIK

IZJAVI PRED TEKMO:

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:

"Maribor je zelo dobra ekipa in njen trenutni položaj na lestvici je lahko zavajajoč. Slabše so začeli v prvenstvu, vendar so kljub temu nudili močan odpor vodilnim ekipam in premagali tudi aktualnega državnega podprvaka RK Gorenje Velenje. V tem času so še okrepili svojo zasedbo z Špelićem, nov trener je prinesel nove ideje, tako da nas čaka izredno zahtevna tekma. Mi želimo pokazati napredek v naši igri, kajti le tako lahko pridemo do ugodnega rezultata pred zvestimi navijači."

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:“Prvi del tedna smo izkoristili za delo na sebi in na naši igri. Podrobno smo analizirali napake iz tekme z Izolo, ki jih moramo popraviti. Na treninge se je vrnil Sivka, ki bo skoraj zagotovo nared za nedeljsko tekmo. V četrtek nas v Zagrebu čaka še prijateljska tekma s kitajsko ekipe iz Lige SEHA University of Sports Beijing, nato pa se bomo v petek in v soboto povsem posvetili Dobovi in se skušali kar se da najbolje pripraviti na tekmo. V nedeljo bomo videli, če bo to dovolj. “


LESTVICA LIGE NLB:
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 9 9 0 0 291 : 194 97 18
2 RD RIKO RIBNICA 9 7 1 1 261 : 241 20 15
3 RK TRIMO TREBNJE 9 6 1 2 249 : 228 21 13
4 RK GORENJE VELENJE 10 6 0 4 290 : 270 20 12
5 MRD DOBOVA 9 6 0 3 288 : 279 9 12
6 RD KOPER 9 3 1 5 247 : 257 -10 7
7 RD URBANSCAPE LOKA 9 2 3 4 238 : 264 -26 7
8 RK MARIBOR BRANIK 9 3 0 6 233 : 248 -15 6
9 RK SLOVENJ GRADEC 2011 9 3 0 6 260 : 276 -16 6
10 MRK KRKA 9 3 0 6 229 : 247 -18 6
11 RK JERUZALEM ORMOŽ 9 2 1 6 225 : 269 -44 5
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 10 1 1 8 256 : 294 -38 3