15. 11. 2019

Juričan: "Pozabiti na prejet zadetek in se osredotočiti na naslednji strel!"

V 9. krogu Lige NLB so rokometaši RD Urbanscape Loka na domačem parketu uspeli odščipniti točko Ribničanom (25:25). Velik del zaslug za uspeh Gorenjcev gre pripisati 19-letnemu vratarju Joštu Juričanu, ki je zbral izjemnih 19 obramb. Navijači ste ga nato z glasovanjem na Facebook strani Lige NLB ter na portalu Rokomet.net izbrali za igralca kola, na Instagram profilu tekmovanja pa mu zastavili nekaj zanimivih vprašanj.

Starost: 19 let
Dosedanji klub: RD Urbanscape Loka

Pri katerih letih si začel trenirati rokomet?
Rokomet sem v škofjeloškem klubu začel trenirati pri 10 letih.

Zakaj si se odločil za rokomet?
V vseh športih sem bil bolj slab, nato pa sem poskusil še pri rokometu. Zaradi bolj močne postave so me postavili v gol, kjer se nahajam še danes.

Kdo je tvoj rokometni vzornik in zakaj?
Silvio Heinewetter iz nemškega Füchse Berlina. Všeč mi je, ker je njegov slog branjenja gola zelo zanimiv in atraktiven tudi za gledalce.

Tvoj največji dosežek do sedaj?
To bo srebrna medalja na evropskem festivalu olimpijske mladine v Gyoru. Reprezentanco je tedaj vodil Sandi Markl.

Ali je prepozno, da začneš rokomet igrati pri 12 letih?
Če je otrok tedaj dovolj motiviran, tudi začetek treniranja rokometa pri 12 letih ni ovira. Menim, da bi bilo prepozno, da bi se z našo igro začel ukvarjati še tri ali štiri leta kasneje. A tudi tu ni povsem izključeno, da oseba ne bi uspela.

Kateri nasvet trenerja, ki si ga dobil, je nepogrešljiv?
Da pozabim vsak prejet zadetek in raje začnem razmišljati o naslednjem strelu na moj gol.

Kateri gol ti je najbolj ostal v spominu in zakaj?
V spominu mi je ostal izredno lep zadetek Gregorja Okleščna, ki je z zavrnjenim bočnim strelom zadel našo mrežo v zgornji levi kot na gostovanju v Novem mestu.

Naj počenjaš v prostem času?
Najraje si ogledam kakšno serijo. Všeč so mi predvsem tiste s tematiko iz znanstvene fantastike. Ob tem se rad družim s prijatelji ter odigram kakšno računalniško igrico, v zadnjem obdobju predvsem Call of Duty 2.

Kje se vidiš čez pet let?
Še vedno na rokometnem igrišču! Za kateri klub bom branil, mi niti ni pomembno. Pomembno mi je le, da stojim med vratnicama.