16. 11. 2019

Velenjčani v Skopje z odlično popotnico

Zasedba Gorenja Velenja je z odliko opravila "prvi polčas" dvoboja za preboj v skupinski del Pokala EHF. Izbranci Zorana Jovičića so v domači Rdeči dvorani skopski Metalurg z odličnim drugim polčasom odpravili s 24:19. Povratna tekma 3. kroga kvalifikacij bo na sporedu prihodnjo nedeljo v Severni Makedoniji.

Velenjčani so dosegli načrtovano zmago in so na lepi poti, da se prebijejo v skupinski del drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja. Povratno tekmo bodo začeli s petimi goli prednosti, navkljub lepi zalogi v golih pa se letošnji slovenski pokalni zmagovalci zavedajo, da jih prihodnji vikend v severnomakedonski prestolnici čaka izjemno zahtevna naloga.
Ose so bile večji del prvega polčasa v podrejenem položaju, največji primanjkljaj pa so si priigrale v 24. minuti, ko so zaostale za tri gole (7:10).
Črno-rumeni so v končnici prvega polčasa vendarle strnili svoje vrste in se na veliki odmor podali z golom zaostanka (10:11), v drugem pa zaigrali veliko bolje.
V 36. minuti je Matic Verdinek poskrbel za prvo vodstvo na tekmi (13:12), v nadaljevanju pa so bili Velenjčani vse bolj drzni in udarni. V 42. minuti so povedli za tri gole (16:13), njihovega naleta pa ni zaustavila niti minuta odmora skopske ekipe, tako da so v 46. minuti povedli za šest golov (19:13).
Velenjčani so se nato malce sprostili in tekmecem dovoli, da so se približali na štiri gole (15:19), v prelomnih trenutkih dvoboja pa vendarle zaigrali zrelo in slavili za pet golov.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Aleks Kavčič, ki je dosegel sedem golov, enega manj je prispeval Verdinek.

POKAL EHF, 3. KROG KVALIFIKACIJ

1. tekma, sobota, 16. novembra (Velenje, Rdeča dvorana):
GORENJE VELENJE : RK METALURG 24:19 (10:11)
Kavčič 7, Verdinek 6; Serafimov 4.



2. tekma, nedelja, 24. novembra, ob 18.00 (Skopje, Severna Makedonija):
RK METALURG : GORENJE VELENJE

V skupinski del Pokala EHF se bo uvrstila ekipa, ki bo v skupnem seštevku imela boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V primeru neodločenega izida bo napredovalo moštvo, ki je doseglo več zadetkov v gosteh.