14. 11. 2020

Škofjeločani presenetili na Koroškem

V soboto so bile odigrane še preostale redne tekme 9. kroga Lige NLB. Za presenečenje so poskrbeli rokometaši Urbanscapa Loke, ki so pred kamerami Sportkluba v gosteh na kolena spravili Slovenj Gradec (31:25). Po dramatični končnici se je druge zmage po povratku med prvoligaše razveselil LL Grosist Slovan, ki je bil boljši od Dobove (26:25).

Na preostalih tekmah favoriti niso dopustili presenečenj. Celje Pivovarna Laško je doma s 36:21 odpravila Koper, Riko Ribnica je v Izoli slavila zmago z 38:28, Trimo Trebnje pa je zadržalo prednost proti Ljubljani (32:30).

Že v sredo se je Gorenje Velenje pomerilo s Krko in jo odpravilo z 28:21.

V soboto bi morala biti na sporedu tudi tekma med Mariborom Branikom in Jeruzalemom Ormožem, a je ta odpovedana zaradi okužbe s koronavirusom v gostujoči zasedbi.

LIGA NLB, 9. KROG: 

Sobota, 14. novembra:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD URBANSCAPE LOKA 25:31 (10:11)
Živković 6 (2), Levc 5; A. Jesenko 10 (5), U. Pipp, Bergant in M. Pipp po 4.


Igralec tekme: Andrej Bergant (RD Urbanscape Loka)

Gorenjski rokometaši so dosegli drugo zmago v državnem prvenstvu, po zmagoslavju nad Novomeščani v drugem krogu so danes na kolena položili v tej sezoni zelo dobre Korošce, ki so s štirimi zmagami in tremi porazi v zgornji polovici lestvice.
Škofjeločani so odločno odprli dvoboj v Slovenj Gradcu in že v sedmi minuti povedli s 5:1. V nadaljevanju so popustili, izbranci domačega trenerja Sebastjana Soviča so jih v 26. minuti ujeli in izenačili na 9:9.
Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega, gostujoči rokometaši so si hitro priigrali prednost štirih golov (15:11), a tokrat niso popustili. Do konca dvoboja so bili vselej za korak pred Korošci, po vodstvu s 25:18 v 53. minuti pa je bilo tudi docela jasno, da bosta točki romali v Škofjo Loko.
Aljaž Jesenko je za zmagovito ekipo dosegel deset, Nemanja Živković pa za poraženo šest golov.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, škofjeloška pa v Kopru.

IZJAVI PO TEKMI:

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
"Najprej bi čestital tekmecem za zmago. Mislim da niso imeli težkega dela, saj smo mi odigrali zelo slabo, celo z naskokom najslabše to sezono. Že čez teden sem videl, da nismo pravi, po tej bolezni, 10-dnevnem odmoru, nismo prišli nazaj pravi. Nismo imeli prave želje, ki nas je krasila v prvem delu sezone, da smo dobivali točke. Tokrat se je to pokazalo. Začeli smo zelo medlo, pa se mogoče na koncu prvega polčasa malo pobrali. Prvi del smo generalno gledano odigrali slabo, v drugem pa smo bili katastrofa. Obramba nam je praktično razpadla, nismo delali prekrškov. Posledično tudi vratarji niso mogli opraviti svojega dela. Naredili smo veliko tehničnih napak in zgrešili veliko neoviranih strelov. Žal nimam pohvalnih besed. Želim si samo, da resetiramo glave in začnemo delovati kot ekipa ter da na naslednjih tekmah pokažemo česa smo zmožni."

Robert Beguš, trener Urbanscapa Loke:
"Zdi se mi, da je bil premor med tekmami mogoče malo predolg. Mislim, da bi ga morali rešiti na malo drugačen način, ustaviti ligo ali nekaj podobnega, ne pa da nekatere ekipe ne igrajo sedem tednov, ostale pa vsako tekmo. Ne glede na to smo se pobrali. Na zadnji tekmi se nam je premor še posebej poznal, tokrat pa smo odigrali 45 minut zelo dobro."

RD LL GROSIST SLOVAN : MRD DOBOVA 26:25 (17:13)
Turnšek 6 (1), Čemas (2), Sankovič, Svečko po 3; Jezernik 9 (4), Markušič 7 (3).


Igralec tekme: Vid Turenšek (RD LL Grosist Slovan)

Moščani so po zmagi nad mestnimi tekmeci v začetku oktobra drugič v tej sezoni igrišče zapustili dvignjenih glav, po hudem boju in izjemno napetem obračunu so danes na kolena položili tekmece iz Posavja in napredovali na enajsto mesto. Dobova je - ob enakemu točkovnemu izkupičku in z nekoliko boljšo razliko v golih - mesto pred Slovanom.
Na Kodeljevem se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen in negotov boj za vsak košček igrišča. Najbolj napeto je bilo v prelomnih trenutkih dvoboja. V 55. minuti je bila tekma povsem odprta (25:25), v naslednji minuti pa je Tim Topolovec gostitelje popeljal v vodstvo s 26:25.
Posavci v končnici tekme niso dosegli izenačujočega gola. Dario Raguž, z devetimi goli sicer njihov najboljši strelec v Ljubljani, je v 59. minuti zastreljal sedemmetrovko, prav poraznemu izvajanju tovrstnih strelov - od 12 poskusov so dosegli sedem golov - pa gre deloma pripisati krivdo za poraz.
V ljubljanski ekipi se je kar enajst igralcev vpisalo med strelce, najbolj učinkovit je bil Vid Turnšek s šestimi goli.
Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa iz Dobove pa bo gostila Slovenj Gradec 2011.

IZJAVI PO TEKMI:

Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
"Čestitam svojim fantom in ekipi Dobove za korektno igro. Tekma je bila polna vzponov in padcev na obeh straneh. Igrali smo ekstremno borbeno in s tem povezano naredili tudi nekaj napak. Na koncu smo tekmo z borbeno igro srečno pripeljali do konca. Veselimo se prvih dveh domačih točk, ki smo jih močno potrebovali. Upam, da bo od zdaj naprej vse lažje."

MRK LJUBLJANA : RK TRIMO TREBNJE 30:32 (17:17)
Šiško 7 (1),  Erak (2) in Pangerc po 5; Cirar 9 (5), Didovič 5.


Igralec tekme: Gal Cirar (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci so dosegli sedmo zmago in so poleg Celjanov edini s 100-odstotnim izkupičkom na domači sceni, Ljubljančani pa - po četrtem porazu - ostajajo v spodnjem delu lestvice.
Trebanjci so začeli silovito in že v osmi povedli za štiri gole (6:2). Gostitelji so po minuti odmora Bojana Čotarja vendarle ujeli pravi ritem in v 12. minuti izenačili na 6:6, v 16. minuti pa po golu Matica Pangerca povedli z 10:9.
Do konca polčasa so si Ljubljančani nekajkrat priigrali dva gola prednosti (13:11, 14:12 in 15:13), a so jih favorizirani Trebanjci do konca polčasa ujeli (17:17).
Izenačen boj se je nadaljeval tudi v začetku drugega polčasa, nato pa so na Kodeljevem zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana in povedli za sedem golov (30:23), kljub neprepričljivi predstavi v končnici pa so izpolnili svoj načrt in osvojili novi točki.
V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Gal Cirar z devetimi, v ljubljanski pa Peter Šiško s sedmimi goli.
Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, trebanjska pa bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVI PO TEKMI:

Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"V tem trenutku je Trimo Trebnje boljša ekipa. Čestitam tekmecem za zmago. Naši fantje so bili premalo časa na optimumu, da bi premagali tako kakovostno ekipo. Vseeno jim čestitam, da so se borili do konca."

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega: 
"Ljubljana se je zagotovo izkazala za neugodnega tekmeca, kar se je poznalo tudi na igrišču. Časa za počitek ni, saj nas že v ponedeljek čaka pot na Madžarsko."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD KOPER 36:21 (18:5)
Kodrin in Novak (1) po 10; Makuc 6, Poklar 5 (1).


Igralec tekme: Tilen Kodrin (RK Celje Pivovarna Laško)

Slovenski prvaki so v dvorani Zlatorog povozili Koprčane, z osmo zmago v nizu pa - ob tekmi več - zadržali dve točki prednosti pred prav tako "brezmadežnimi" Trebanjci, ki so na dosedanjih sedmih tekmah dosegli prav toliko zmag.
Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so prvi polčas odigrali v izjemno visokem ritmu in bili za nekaj razredov boljši od tekmecev z Obale. Polčas so zaključili z vodstvom 18:5, v drugi polovici tekme pa se je prepad med njimi in Koprčani le še povečal.
V celjski ekipi, ki se bo v sredo v ligi prvakov v gosteh pomerila s francoskim Nantesom, sta bila najbolj učinkovita Tilen Kodrin in Domen Novak, ki sta dosegla po deset golov, v koprski pa Andraž Makuc s šestimi zadetki.
Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Gorenje Velenje, koprska pa Urbanscape Loko.

IZJAVI PO TEKMI:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Naš pristop od samega začetka tekme je bil maksimalen, odigrali smo eno boljših obramb, kar sem trener tu. Imeli smo ves teden za pripravo in ga zelo dobro izkoristili, igralci pa so vse dogovorjeno realizirali na igrišču. V drugem delu smo sicer želeli nadaljevati s takšno igro, a vseeno je morda visoka razlika naredila malo, da smo odigrali malce bolj ležerno, to sicer ne bi smeli, hkrati pa smo priložnost ponudili vsem igralcem. Lepa popotnica za nadaljevanje in pripravo na evropski tekmi."

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Ne igraš vsak dan proti Celju Pivovarni Laško. Imamo mlado ekipo, nekateri napi igralci so tu igrali prvič in sploh v prvem polčasu smo gostitelje preveč spoštovali. Celjani so to izkoristili, kaznovali vse napake, tako da nam ne preostane drugega kot popraviti napake. V drugem delu smo pokazali boljši obraz, na tem moramo graditi, saj so pred nami naslednje, bolj pomembne tekme."

RD BUTAN PLIN IZOLA : RD RIKO RIBNICA 28:38 (5:21)
Velkavrh 10 (4), Nikolić 8 (4); Miličevič 9, Picelj (1) in Žagar po 6.


Igralec tekme: Uroš Miličevič (RD Riko Ribnica)

Ribničanom v tej sezoni ne gre vse po načrtih, na Obali pa so dosegli četrto zmago in se znova prebili v zgornjo polovico razpredelnice.
Slovenski podprvaki iz dežele suhe robe so imeli nekaj težav le v začetku tekme, po zadnjem izenačenju na tekmi (7:7) pa so povsem zagospodarili v Izoli.
Že na polčasu je bila njihova prednost izdatna (21:15), resno in odgovorno predstavo pa so prikazali tudi v drugem polčasu in zasluženo zmagali.
V ribniški ekipi je bil najbolj učinkovit Uroš Miličević z devetimi, v domači pa Andraž Velkavrh z desetimi goli.
Izolska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, ribniška pa bo gostila Maribor Branik.

IZJAVI PO TEKMI:

Fredi Radojković, trener Butana plina Izole:
"Naša igra v obrambi skozi celotno tekmo ni bila dobra. Nismo izkoristili niti tistih stvari, katere smo naredili dobro. V napadu smo bili preveč počasni, zato nismo mogli tekmecem fizično parirati v zadnjem delu tekme. Pozna se tudi, da smo bili z ekipo zaradi okužb s koronavirusom kar nekaj časa narazen."

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice:
"Po porazu s Koprom smo bili "dotolčeni" in edina stvar da se pobereš je, da na naslednji tekmi daš vse od sebe. To smo tudi storili. Menim, da smo v obrambi dobili preveč zadetkov, kar pa se tiče napada, sem zadovoljen."

Že odigrano, sreda, 11. novembra:
RK GORENJE VELENJE : MRK KRKA 28:21 (16:11)


Odloženo:
RK MARIBOR BRANIK : RK JERUZALEM ORMOŽ
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 8 8 0 0 279:207 72 16
2 RK TRIMO TREBNJE 7 7 0 0 229:198 31 14
3 RK GORENJE VELENJE 7 6 0 1 206:171 35 12
4 RD RIKO RIBNICA 8 4 0 4 251:243 8 8
5 RK JERUZALEM ORMOŽ 7 4 0 3 216:214 2 8
6 RK SLOVENJ GRADEC 2011 7 4 0 3 187:186 1 8
7 RK MARIBOR BRANIK 6 3 0 3 168:162 6 6
8 RD KOPER 7 3 0 4 181:195 -14 6
9 RD URBANSCAPE LOKA 5 2 0 3 131:140 -9 4
10 MRD DOBOVA 7 2 0 5 187:200 -13 4
11 RD LL GROSIST SLOVAN 8 2 0 6 206:229 -23 4
12 MRK LJUBLJANA 6 1 1 4 144:167 -23 3
13 RD BUTAN PLIN IZOLA 7 1 1 5 178:217 -39 3
14 MRK KRKA 8 1 0 7 203:237 -34 2