16. 11. 2020

Trebanjci na Madžarskem začenjajo skupinski del Lige EHF

Pred zasedbo Trima iz Trebnja je nova zahtevna preizkušnja. Moštvo se v ponedeljkovih jutranjih urah podaja na dolgo pot proti Madžarskemu Gyoru, kjer bo odigrala prvo tekmo skupinskega dela EHF lige v tej sezoni. V ekipi je nekaj težav s poškodbami, a to ne spreminja ritma priprav na krstni evropski obračun. Prenos tekme bo na voljo tudi na TV Arena Sport Slovenija.

Trebanjski rokometaši so v soboto ugnali MRK Ljubljano z izidom 30:32 (17:17) in niz neporaženosti v letošnji sezoni povečali že na devet tekem. Tokrat se končno nadaljuje tudi evropska sezona. V 3. kolu skupinskega dela EHF Lige bodo šele prvič igrali v skupini D, in sicer se podajajo na gostovanje k madžarski Grundfos Tatabanyi.

Grundfos Tatabanya že vrsto let nastopa v evropskih tekmovanjih in velja za klub, ki se redno uvršča v vrh madžarskega rokometa. Lansko sezono je zasedba, ki jo vodi nekdanji celjski trener Vladan Matić, predčasno končala na četrtem mestu. V svojih vrstah ima kar nekaj kakovostnih posameznikov. Med njimi so tudi poljski reprezentančni čuvaj mreže Piotr Wyszomirski, madžarska reprezentanta Gabor Ancsin in Zsolt Balogh ter nekdanji igralec Gorenja Velenja Miloš Božović. Zasedba trebanjskih levov ima v tem trenutku manjše težave s poškodbami, a pred tekmo z Madžari bo večina igralcev maksimalno nared za obračun.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
"Pred tekmo na Madžarskem imamo nekaj manjših težav s poškodbami. Ekipo Tatabanye zelo spoštujemo, saj se redno uvršča v vrh madžarskega prvenstva in redno nastopa v evropskih tekmovanjih. V ekipi imajo dobrega trenerja ter nekaj kakovostnih posameznikov, zato se bomo nanj pripravili maksimalno osredotočeno."

Srečanje med Grundfos Tatabanyo in RK Trimo Trebnje se bo v AUDI Areni v torek, 17. novembra, začelo ob 18.45, s prenosom na TV Arena Sport Slovenija.

LIGA EHF, SKUPINA D, 3. KROG:
Torek, 17. novembra, ob 18.45 (AUDI Arena, Gyor):
Grundfos Tatabanya – RK Trimo Trebnje