2. 12. 2020

Gorenje Velenje po zmagi v Ribnici na 2. mesto

Rokometaši Gorenja Velenja so na gostovanju v Ribnici dosegli zanesljivo zmago. Od aktualnih podprvakov so bili boljši z 32:26 in se povzpeli na drugo mesto lestvice Lige NLB.

LIGA NLB, 8. KROG:

Sreda, 2. decembra:
RD RIKO RIBNICA : RK GORENJE VELENJE 26:32 (13:15)
Miličevič 6, Eskeričić in Setnikar (1) po 5; Tajnik (2) in Pajt po 7.

Igralec tekme: Domen Tajnik (RK Gorenje Velenje)

V zaostalem obračunu osmega kroga so velenjski rokometaši prišli do osme zmage na devetih tekmah, s čimer so preskočilo Trebanjce na drugem mestu prvenstvene lestvice. Ribničani ostajajo šesti, doživeli pa so že šesti poraz v sezoni na 11 tekmah.
Domači so dvoboj dobro odprli. Po izključitvi Aleksa Kavčiča so prišli do treh golov prednosti (6:3), nadaljevanje pa je bilo slabše. Velenjčani so stopili na plin in hitro prišli do vodstva 9:8, četudi so v prvem polčasu zapravili štiri sedemmetrovke.
Večina preostanka prvega polčasa je bila izenačena, ob koncu pa so si Velenjčani zagotovili dva gola prednosti predvsem zaradi razpoloženih Kenana Pajta in Domna Tajnika, ki sta skupaj prispevala 11 od 15 zadetkov.
Prednost so gosti na začetku drugega polčasa povišali na štiri gole, ribniška ekipa pa v napadu ob strnjeni obrambi gostov ni več našla pravih idej. Obenem je v vratih nekaj obramb v ključnih trenutkih zbral Emir Taletović, kar je privedlo do prednosti šestih zadetkov in mirne končnice za velenjske ose.
Pri domačih je bil s šestimi goli najbolj učinkovit Uroš Miličevič, pri gostih pa je blestela naveza Pajt-Tajnik, ki je dosegla 14 od 32 golov.
Ribniška ekipa bo v prihodnjem, 12. krogu v soboto gostila ljubljanski Slovan, Velenjčani pa bodo isti dan igrali proti Izoli.

IZJAVI PO TEKMI:

Gregor Cvijić, trener Rika Ribnice:
"Odigrali smo preslabo, predvsem v obrambi, v drugem polčasu pa tudi v napadu. Napravili smo preveč tehničnih napak, nismo se vračali v obrambo in to je botrovalo k 32 prejetim golom. Gorenju Velenju čestitamo za pravo tekmo. Mi bomo morali še veliko delati, da pridemo na raven, katere si želimo."

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"Riko Ribnica je naš dolgoletni rival. Pričakovali smo težko tekmo, tako da smo veseli, da nesemo domov. Ribničanom želim srečno v nadaljevanju prvenstva.”

Odloženo:
MRD DOBOVA : MRK LJUBLJANA
RD KOPER : RK SLOVENJ GRADEC 2011
RD URBANSCAPE LOKA : RD LL GROSIST SLOVAN
RK TRIMO TREBNJE : RK MARIBOR BRANIK
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD BUTAN PLIN IZOLA

Sobota, 31. oktobra:
MRK KRKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:32 (10:16)

LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke