7. 12. 2020

Trebanjci v torek nad Makedonce

Člansko zasedbo trebanjskega Trima je že dan po zmagi nad Urbanscapom Loko (28:22), v dopoldanskih urah čakal trening in odhod na več kot 15-urno avtobusno pot proti Severni Makedoniji v Bitolo. Trener Uroš Zorman je s strokovnim štabom in varovanci prepričan, da lahko prikaže novo odlično predstavo na evropskem parketu in se enakovredno kosa z makedonskim Eurofarmom Pelisterjem.

Trebanjski levi so se v soboto udarili z Urbanscape Loko ter jo po boljši predstavi v drugem delu zanesljivo ugnali z izidom 28:22. Dan za tem je sledil že jutranji trening in odhod proti Bitoli, ki bo trebanjsko prizorišče tekme 6. kola skupinskega dela EHF Lige. Moštvo si želi ponoviti igro s prve tekme ter se enakovredno kosati z Makedonci.

Klub, v katerem je še lansko sezono igral trebanjski rokometaš Anže Ratajec, s klopi vodi nekdanji trener Gorenja Velenja ter Krškega in selektor hrvaške izbrane vrste, Željko Babić. Moštvo, ki naj bi imelo po neuradnih informacijah okoli milijon evrov klubskega proračuna na sezono, ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih posameznikov. Med njimi najbolj izstopa hrvaški reprezentant Stipe Mandalinić, ki je v Bitolo prišel pred začetkom te sezone iz vrst nemškega prvoligaša Fuchse Berlina.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“V Bitolo odhajamo z jasnimi cilji. Želimo prikazati še eno dobro predstavo, kot v prejšnjih evropskih tekmah in se enakovredno kosati z Makedonci. Ključ do zmage se skriva v naši obrambi, čim boljšem napadu ter razpoloženih vratarjih.”

EHF LIGA, 6. KROG (SKUPINA D):

Torek, 8. decembra, ob 20.45 (Dvorana Boro Čurlevski, Bitola, S. Makedonija):
RK Eurofarm Pelister – RK Trimo Trebnje