1. 3. 2020

Celjski preobrat za nadaljevanje niza neporaženosti

Zadnja tekma 20. kroga Lige NLB je postregla z zanimivim razpletom. Moštvo Celja Pivovarne Laško je v prvem polčasu pred kamerami TV Slovenije zaostajalo že za visokih šest golov (7:13). V drugem polčasu je slovenskim prvakom proti domačemu Jeruzalemu uspelo pripraviti preobrat in nadaljevati niz neporaženosti (32:25).

Celjani z 19. parom točk zanesljivo ostajajo na prvem mestu Lige NLB, medtem ko bodo Ormožani v zadnjih dveh krogih prvega dela skušali zadržati mesto v zgornji polovici lestvice in se tako prebiti v Ligo za prvaka. Po 20 odigranih tekmah so zbrali 19 točk in zasedajo šesto mesto. Z enakim izkupičkom se na petem mestu nahaja Dobova, pod njimi pa z dvema točkama zaostanka Koprčani in Novomeščani.

LIGA NLB, 20. KROG:

Nedelja, 1. marca:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 25:32 (15:12)
Bogadi 7, Kosi 6; Novak 11 (2), Šarac 8.

STATISTIKA

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Ormožu upravičili vlogo favorita in v dvajsetem krogu Lige NLB vpisali devetnajsto zmago. Za dve točki so se morali krepko potruditi, saj so motivirani gostitelji v prvem polčasu vodili tudi s šestimi zadetki prednosti.

Jeruzalem je v startu izkoristil utrujenost Celjanov po evropski preizkušnji sredi tedna in ob podpori bučne publike odlično odigral prvi polčas. Gostujoči trener Tomaž Ocvirk je poskusil dvakrat prekiniti nalet motiviranih domačinov z minuto odmora. Prvič v deveti minuti pri 6:3 mu ni uspelo, saj je Ormož slabih deset minut kasneje povedel z 11:6, drugič pri 13:7 pa je vendarle prepričal svoje varovance, da so zaigrali bolj čvrsto v obrambi in zaostanek do odmora znižali na tri gole.

V nadaljevanju so Celjani, ki so ravno ob polčasu izvedeli za zmago Pariz St. Germaina nad Zagrebom in tako dobili potrditev, da bodo v izločilnih bojih lige prvakov igrali z ekipo Vive Kielce, zaigrali neprimerno bolje. Kmalu je postalo jasno, da Jeruzalem ne bo ponovil lanskega podviga, ko je Celjanom celo vzel dve točki, ter da bo moral še počakati na dve točki, ki jih potrebuje v zadnjih dveh krogih za uvrstitev v ligi za prvaka.

Gostje so najprej znižali zaostanek na 15:14, nato povedli z 19:18 in kasneje 25:21, dokončno pa je bil zmagovalec znan, ko sta po 24:25 za Celje Pivovarno Laško zadela Davor Razgor in Domen Novak, ki je bil z enajstimi zadetki prvo ime tekme (24:27).

Ormožani bodo v zadnjih dveh krogih gostili Riko Ribnico (6. 3.) in gostovali v Slovenj Gradcu (14. 3.), Celjane pa čaka Slovenj Gradec doma (6. 3.) in Trimo Trebnje v gosteh (15. 3.).

Že odigrano, sreda, 26. februarja:
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE 30:25 (15:11)
Hamidović in Rašo (2) po 6; Matanović 6 (1), Kavčič 5.

VEČ O TEKMI

Petek, 28. februarja:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD KOPER 23:28 (12:14)
Galendža 5, Pajt 4; Sokolič 8, Krečič 6 (2).

VEČ O TEKMI

Sobota, 29. februarja:
RD RIKO RIBNICA : RD URBANSCAPE LOKA 30:28 (17:13)
Knavs (2), Horvat in Strmljan po 5; Grojzdek in Atanasov po 7.

MRD DOBOVA : MRK KRKA 29:31 (16:19)
Sintič 7, Lončar 5; Pršina 7, Kete 6.

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK MARIBOR BRANIK 23:28 (9:14)
Gačević in Petrović (2) po 6; Jerenec in Velkavrh po 7.
LESTVICA LIGE NLB
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE