11. 3. 2020

Gaber ostaja član Pick Szegeda

Madžarsko moštvo Pick Szeged, ki nastopa tudi v elitni Ligi prvakov, bo tudi v prihodnjih sezonah imelo močan slovenski pridih. Potem ko je sodelovanje z madžarskimi pokalnimi prvaki in državnimi podprvaki pred tedni podaljšal Dean Bombač, se je za enak korak odločil tudi Matej Gaber. Tudi 28-letni in 198 centimetrov visoki krožni napadalec bo v Szegedu ostal vsaj do poletja 2024.

Član Pick Szegeda je tudi Mario Šoštarič, poleti pa se bo ekipi pridružil še Borut Mačkovšek, ki je med letošnjim evropskim prvenstvom sklenil dvoletno pogodbo.

Gaber je športno pot začel v Škofji Loki, leta 2011 pa se za dve sezoni preselil h Gorenju Velenju. Med letoma 2013 in 2016 je bil nato član francoskega Montpelliera, nato pa se preselil na Madžarsko. S Pick Szegedom je v tej sezoni v skupini prvega dela Lige prvakov osvojil tretje mesto, k devetim zmagam in dvema neodločenima izidoma na 14 tekmah pa kot močen adut ekipe v obrambi pristavil 11 golov. V osmini finala se bo madžarska zasedba srečala z makedonskim Vardarjem. 

Pred kratkim se je Gaber uspešno vrnil na igrišče po poškodbi dlančnice, zaradi česar je bil primoran opraviti operativni poseg in izpustiti minulo evropsko prvenstvo, na katerem se je Slovenija zavihtela na četrto mesto. Do danes je sicer zbral 120 nastopov in dosegel 166 golov.