5. 3. 2021

Čopić pozitiven na doping testu

Slovenska antidopinška organizacija SLOADO je sporočila, da je z analizo odvzetega biološkega vzorca Brunu Čopiću zaznala kršitev predpisov Protidopinškega pravilnika. Hrvaški vratar, ki je bil v času testiranja član RD Urbanscape Loka, je kršitev priznal, SLOADO pa mu je naložil trimesečno prepoved nastopanja.


SLOADO je biološki vzorec 25-letniku odvzel po tekmi 4. kroga Lige NLB med RD Urbanscape Loka in RK Gorenje Velenje, ki je bila na sporedu 5. novembra lani. Rezultat analize v avstrijskem akreditiranem laboratoriju v Seibersdorfu je pokazal prisotnost kokaina in njegovih presnovkov.


Čopić, s katerim so v škofjeloškem prvoligašu prekinili sodelovanje, je 25. januarja prestal zaslišanje, pisno pa prekršek priznal 11. februarja. Sankcija prepovedi nastopanja v obdobju treh mesecev je začela teči z 18. januarjem, ko mu je bilo vročeno obvestilo.


»Športnik se je udeležil predhodnega zaslišanja in takoj priznal svojo napako. Na podlagi športnikovega pojasnila in mnenja strokovnjaka za medicino je bila kršitev ocenjena z neznatno krivdo oziroma malomarnostjo. Športnik prepovedne snovi ni zaužil z namenom izboljšanja športnih rezultatov, temveč je bila ugotovljena zloraba v socialnem okolju,« so še zapisali v obvestilu na uradni spletni strani slovenske antidopinške organizacije.


Rokometna zveza Slovenije se zavzema za čist šport, zato ostro obsoja vsakršno jemanje nedovoljenih poživil in ima do tega ničelno toleranco. Proti Brunu Čopiću je v okviru svojih organov uvedla disciplinski postopek.