17. 12. 2021

Trebanjci in Velenjčani se od leta 2021 poslavljajo z zmagama

Prva obračuna 13. kroga Lige NLB sta dobili ekipi Gorenja Velenja in Trima Trebnjega.

Rokometaši Lige NLB se ta konec tedna merijo na zadnjih tekmah v tem koledarskem letu. Oba petkova dvoboja sta pripadla gostiteljem. Velenjčani so doma s 34:28 premagali zasedbo Slovenj Gradca 2011, Trebanjci pa so z 21:18 ugnali Škofjeločane.

V soboto bosta na parket najprej (17.00) stopili ekipi Maribora Branika in Rika Ribnice, uro kasneje (18.00) bodo Ormožani gostovali v Kopru. Ob 19.00 se bo zasedba Dobove pomerila z Ljubljano, ekipa SVIŠ Ivančne Gorice pa s Celjem Pivovarno Laško.

13. krog Lige NLB bo zaključen februarja, ko bo odigran še dvoboj med Herzom Šmartnim in LL Grosistom Slovanom.

LIGA NLB, 13. KROG:

petek, 17. decembra:
RK TRIMO TREBNJE : RD URBANSCAPE LOKA 21:18 (10:8)
Glavaš (4) in Horvat po 6; Cingesar 5 (1), Bergant 3 (1).

Igralec tekme: Aljoša Čudič (RK Trimo Trebnje)

Ekipi Trima Trebnjega in Urbanscapa Loke sta tekmo začeli precej izenačeno, nato pa so pobudo prevzeli gostitelji. V 21. minuti so po zadetku Gašperja Horvata povedli z 9:5. Na glavni odmor so nesli dva gola prednosti (10:8), kar je Škofjeločanom še dajalo upanje za preobrat.
V drugem delu so Trebanjci še naprej ohranjali lepo prednost. V 42. minuti so po zaslugi Miodraga Ćorsovića prvič povedli za pet zadetkov (16:11). Kazalo je, da so s tem strli odpor tekmecev, a so jim slednji vrnili udarec. Osem minut pred koncem so se z golom Aljaža Jesenka približali na le zadetek zaostanka (16:17) in napovedali napeto končnico. Bolj zbrani so bili gostitelji, ki so z delnim izidom 4:2 poskrbeli, da sta dve točki ostali doma. Tekma se je končala z rezultatom 21:18 v korist izbrancev Uroša Zormana.
V domači zasedbi sta po šest golov dosegla Gašper Horvat in Filip Glavaš, pri gostih pa je bil petkrat natančen Darko Cingesar.
V 14. krogu Lige NLB bodo Trebanjci gostovali pri Velenjčanih, Škofjeločani pa bodo gostili zasedbo Jeruzalema Ormoža.

IZJAVI PO TEKMI

Aljoša Čudič, vratar Trima Trebnjega:
"Čestitke soigralcem za težko prigarano zmago. Borili smo se do zadnje sekunde in zasluženo osvojili dve točki. Zdaj je pred nami nekaj počitka in priprav na drugi del Lige NLB. Sezono želimo uspešno nadaljevati."

Jure Šterbucl, trener Urbanscapa Loke:
"Čestitke Trebanjcem. Tekma je bila trda, obe ekipi sta naredili precej napak. Z jesenskim delom Lige NLB smo zadovoljni, v nadaljevanju pa želimo preprečiti padce, kakršen se nam je zgodil v decembru."

RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011 34:28 (15:15)
Tajnik (1) in Haseljić po 6; Levc 10 (2), Kleč 4.

Igralec tekme: Aleks Kavčič (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so pred domačimi navijači v 11. minuti vodili že s štirimi goli prednosti (7:3), a je tekmecem pred koncem prvega polčasa uspelo izničiti zaostanek. V 25. minuti so po zadetku Blaža Kleča edinkrat na tekmi vodili (12:11). Po polovici tekme je bil rezultat izenačen na 15:15.
V 36. minuti so si gostitelji z golom Ibrahima Haseljića znova priigrali štiri gole naskoka (20:16), pozneje pa prednost še oplemenitili za zadetek (26:21). V nadaljevanju se Slovenjgradčani niso več pobrali. Ko je Haseljić v 56. minuti zadel za 31:24, je bil zmagovalec odločen. Končni rezultat tekme je bil 34:28 v korist izbrancev Zorana Jovičiča.
Ibrahim Haseljić in Domen Tajnik sta bila s po šestimi zadetki najučinkovitejša pri Velenjčanih, Vid Levc pa z desetimi pri gostih.
Po reprezentančnem premoru se bo ekipa Gorenja Velenja pomerila s Trebanjci, Slovenjgradčane pa v Dobovi čaka novo gostovanje.

IZJAVI PO TEKMI

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:
"Tekmo smo odigrali, kot smo se dogovorili. Uvod je bil dober in čvrst. Uspelo nam je prebrati njihove namere v napadu ter jih zaustaviti. Na žalost imamo na vsakem obračunu nekaj črnih minut. Takrat se nam tekmeci približajo. V drugem polčasu smo se zbrali in že na začetku prikazali dobro igro. Naredili smo razliko, nato pa tekmo varno pripeljali do konca."

Vid Levc, trener Slovenj Gradca 2011:
"Za nami je dober dvoboj. Tekmece smo poznali. Začeli smo nekoliko zadržano, do konca prvega dela pa nam je uspelo ujeti gostitelje. Tudi v drugem polčasu smo igrali dobro. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj izkušenosti in zbranosti, zato so Velenjčani naredili razliko ter na koncu zmagali s šestimi goli prednosti. Glede na prikazano igro je rezultat pravilen."

Še sledi:

sobota, 18. decembra, ob 17.00:
RK MARIBOR BRANIK : RD RIKO RIBNICA

ob 18.00:
RD KOPER : RK JERUZALEM ORMOŽ

ob 19.00:
RK DOBOVA : MRK LJUBLJANA
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

sobota, 19. februarja, ob 19.00:
RD HERZ ŠMARTNO : RD LL GROSIST SLOVAN
LESTVICA LIGE NLB