21. 1. 2021

Krimovke prvič v sezoni proti danskemu Esbjergu

Rokometašice Krima Mercatorja v 12. kolu DELO EHF Lige prvakinj čaka gostovanje na Danskem. V nedeljo, ob 16. uri se bodo pomerile z Esbjergom. Tekmo bo prenašala Arena Sport 1. To bo prvi medsebojni obračun tekmic, ki se zaradi okužb s koronavirusom še niso pomerile. Danske rokometašice so s točko več v skupini A le mesto pred krimovkami.

Tekmice so leto 2021 začele uspešneje od ljubljanskih rokometašic, saj so z dveh dvobojev vknjižile neodločen izid proti Vipersu ter zmago nad madžarskim FTC-jem. Krimovke so odščipnile točko Nemkam, a klonile proti Francozinjam. 

Zadnji medsebojni obračun tekmic datira v november 2016, ko so bile s 27:22 boljše krimovke. V danski ekipi v sezoni 2020/21 sta najnevarnejši 25-letna desna zunanja Mette Tranborg, ki je v statistiko vpisala že 45 zadetkov, ter dve leti starejša srednja zunanja Sonja Frey s štirimi zadetki manj. Najuspešnejša strelka pri krimovkah je leva zunanja Samara Da Silva Vieira s 46 zadetki, samo zadetek manj je na desetih tekmah vknjižila srebrna z zadnjega prvenstva, Oceane Sercien Ugolin. 

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Novo gostovanje prinaša s sabo nove priložnosti. Bolje igramo na gostovanjih, kar me pred potjo na Dansko veseli. Skandinavski rokomet temelji na hitrem prenosu žoge in protinapadih, kar pomeni, da se bomo morali hitro vračati. Ključna bo znova obramba. Potrebna bo tudi učinkovita realizacija. Verjamemo v to, da bomo pokazali boljši obraz, kot doma.”

Samara Da Silva Vieira, rokometašica Krima Mercatorja:
“Naša naloga je, da ne ponovimo napak s tekme proti Metzu. Potrebna bo čvrsta obramba in doseči čim več lahkih zadetkov. Ustaviti bomo morali njihovo zunanjo linijo in ponoviti igro z drugega polčasa tekme proti Nemkam in Rusinjam. Če bomo igrale tako, lahko presenetimo.”

Delo EHF Lige prvakinj, skupina A, 12. kolo:
24. januar 2021, ob 16.00:
ESBJERG (DAN) : RK KRIM MERCATOR