14. 4. 2021

Grosova in Pandžičeva na treninge, Adžić skrajšal spisek

Ženska članska rokometna reprezentanca se tretji dan mudi na pripravah v Ljubljani. V sredo zjutraj je ekipa selektorja Dragana Andžiča prejela dobro novico. Amra Pandžić je uspešno prestala dodatno testiranje na koronavirus in se priključila treningom izbrane vrste. Treningom se je pridružila tudi kapetanka Ana Gros.


Pandžićeva je na ponedeljkovem zboru reprezentance uspešno opravila hitro testiranje, a jo je reprezentančna zdravniška služba preventivno poslala v samoizolacijo. Razlog za to je bila na zboru odkrita okužba s koronavirusom njene klubske in reprezentančne soigralke Nine Zulič, s katero je bila 31-letna vratarka v tesnem stiku. Po uspešno opravljenem PCR testiranju se je s sredo Pandžičeva priključila soigralkam na treningih.


Kljub temu, da se skupinskih treningov Pandžičeva poprej ni mogla udeleževati, je bila v tem času vseeno aktivna. Reprezentančni trenerji so ji pripravili individualni program, ki ga je izvajala v sobi hotela Austria Trend, v katerem je izbrana vrsta nastanjena.


Po individualnem programu je do sredinega popoldanskega treninga trenirala tudi Ana Gros. Kapetanka reprezentance je imela težave s kolenom, ki so se pojavili na zadnji tekmi njenega kluba v Ligi prvakinj.


V sredo je novi selektor Adžić skrajšal tudi spisek kandidatk za nastop na tekmah proti Islandiji, s katero se bo Slovenija v soboto na Kodeljevem in štiri dni kasneje na severu Evrope pomerila v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v Španiji. Za sodelovanje se je zahvalil trem novinkam - vratarki Karin Kuralt, levemu krilu Manci Kogovšek in levi zunanji Nini Kovšca. Vsa tri dekleta so na pripravah pokazala veliko prizadevnost in pridobila nekaj dodatnih neprecenljivih izkušenj, ki jim bodo zagotovo pomagala v prihodnje.


Na pripravah tako ostaja 18 rokometašic, na sobotni tekmi jih bo lahko nastopilo 16. Vsa dekleta so odlično razpoložena in z veliko nestrpnostjo pričakujejo kvalifikacijska obračuna. Svoje želje in cilje proti Islandiji bo reprezentanca zaupala na spletni novinarski konferenci. Ta bo na sporedu ta petek, od 11. ure dalje. V živo jo bo moč spremljati na Facebook strani Rokomete zveze Slovenije.


Dragan Adžić, selektor slovenske ženske reprezentance:
"Že pred tokratno reprezentančno akcijo smo predvideli, da bomo imeli na pripravah več igralk. Predvsem smo se za ta korak odločili, da vidimo na delu igralke, rojene v letih 2002 in 2003. To generacijo deklet poleti v Celju čaka evropsko prvenstvo, prihodnje leto pa še svetovno prvenstvo. Na treningih smo jim želeli vliti dodatnega poguma, obenem pa jim izraziti podporo. Po akciji proti Islandiji bova s pomočnikom Gašperjem Kovačem, ki vodi mladinsko reprezentanco, prisotna tudi na pripravah le-te. Manca Kogovšek sicer ne sodi v isto kategorijo kot Karin Kuralt in Nina Kovščca, a gre za izredno talentirano levokrilno igralko. V sredo popoldne prvi trening z ekipo čaka Amro Pandžić, po težavah s kolenom, ki so se pojavili na zadnji tekmi Lige prvakinj, pa bo na igrišče stopila tudi Ana Gros, ki je do sedaj trenirala po individualnem programu. Z izjemo Nine Zulič je naša ekipa sedaj kompletna."

ROKOMETAŠICE NA PRIPRAVAH:
Igralka Igralno mesto Rojena Višina Klub
Ana Abina leva zunanja 1997 175 ŽRK Krka Novo mesto
Ema Abina levo krilo 1999 170 RK Krim Mercator
Aneja Beganović krožna napadalka 1997 173 RK Podravka Vegeta (HRV)
Živa Čopi desno krilo 1998 163 ŽRK Krka Novo mesto
Nuša Fegic srednja zunanja 1998 169 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Teja Ferfolja krožna napadalka 1991 183 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Tija Gomilar Zickero desno krilo 2000 168 RK Krim Mercator
Ana Gros desna zunanja 1991 186 Brest Bretagne Handball (FRA)
Manca Jurič krožna napadalka 1995 173 RK Krim Mercator
Barbara Lazović desna zunanja 1988 183 CSM Bukarešta (ROM)
Nataša Ljepoja krožna napadalka 1996 178 RK Krim Mercator
Erin Novak leva zunanja 2002 177 ŽRK Krka Novo mesto
Elizabeth Omoregie srednja zunanja 1996 178 CSM Bukareštai (ROM)
Amra Pandžić vratarka 1989 178 Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)
Tjaša Stanko leva zunanja 1997 173 Metz Handball (FRA)
Maja Svetik levo krilo 1996 167 RK Krim Mercator
Maja Vojnovič vratarka 1998 180 RK Krim Mercator
Branka Zec vratarka 1986 179 VfL Waiblingen (NEM)
ŠTAB REPREZENTANCE:
Dragan Adžić selektor
Gašper Kovač pomočnik selektorja
Grega Karpan trener vratark
Marko Mrak trener za telesno pripravo
Gregor Sobočan trener za telesno pripravo
Andraž Smolej fizioterapevt
Daša Tomat maserka
Mateja Kavčič tehnična vodja
Anja Frešer vodja reprezentance
Goran Cvijić generalni sekretar RZS
Aljaž Močnik predstavnik za odnose z javnostmi
KVALIFIKACIJE ZA SP 2021:
1. tekma, sobota, 17. aprila, ob 17.30 (Ljubljana, ŠD Kodeljevo):
SLOVENIJA : ISLANDIJA

2. tekma, sreda, 21. aprila, ob 21.45 (Hafnarfjordur, Islandija):

ISLANDIJA : SLOVENIJA