16. 4. 2021

Velenjčani v soboto začenjajo polfinale evropskega pokala

Rokometaši rokometnega kluba Gorenje Velenje so v sredo dosegli veliko zmago proti aktualnim slovenskim prvakom Celju Pivovarna Laško. Velenjčani so ponovno pustili srce na igrišču in dokazali, da so dobro pripravljeni na novo pomembno evropsko preizkušnjo. V soboto jih namreč v Atenah čaka prva polfinalna tekma pokala EHF. 

Velenjski rokometaši si želijo tudi v Evropi nadaljevati zmagovalni niz in izboljšati največji uspeh v zgodovini kluba, kar je drugo mesto v pokalu EHF iz sezone 2008/2009. Za finalno vstopnico morajo najprej preskočiti polfinalno oviro, aktualne grške prvake AEK Atene HC. Ugoden rezultat na prvi tekmi bi bil lepa popotnica pred povratno tekmo teden dni kasneje v Rdeči dvorani v Velenju. 

Čeprav velenjska ekipa v povprečju šteje komaj 21 let, je v tej sezoni nanizala že veliko lepih uspehov. Velenjčani si želijo, da bi tudi v soboto proti grškemu klubu AEK iz Aten prikazali igro, ki jih krasi že celo sezono, in si pred povratno tekmo na domačih tleh priigrali ugodno izhodišče. Tako bi že naredili prvi korak proti finalu tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Trener Zoran Jovičić verjame v svoje varovance, se pa zaveda, da bo tekma z aktualnimi grškimi prvaki verjetno najtrši oreh v letošnji sezoni. 

Črno-rumeni so na evropskih tleh brez težav ugnali vse tekmece. V četrtfinalu so zanesljivo premagali ROBE Zubří, pred tem italijansko Sieno, finsko Rihiimäki Cocks, v osmini finala pa na kolena spravili Borac iz Banja Luke.

Ekipa iz grške prestolnice je v tretjem krogu brez težav ugnala ekipo KH Priština. V osmini finala so izgubili gostujočo tekmo pri CSM Bukarešta, vendar so bili nato prepričljivo boljši doma. Za vstopnico v polfinale pa so brez težav premagali še HC Neva Spb.

Obe polfinalni tekmi velenjskih os bo mogoče spremljati na Areni Sport 1. 

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"Če sem čisto iskren, nisem pričakoval tako odmevnega odziva na našo zmago proti Celju Pivovarni Laško. Pred tekmo smo vedeli, da imamo možnosti za zmago, v Celje pa smo šli pozitivno naravnani in zasluženo zmagali. To je ena tekma več, nas pa čaka še veliko. Že v soboto je na vrsti polfinalna evropska tekma. Gre za tekmece, ki so v povprečju starejši vsaj šest, sedem let od naše ekipe. Vsekakor so bolj izkušeni. Imajo kar deset tujih igralcev, ki sestavljajo dobro ekipo. Igrajo zelo hiter rokomet. Preprečiti jim moramo prehiter predor iz obrambe v napad, moramo se torej zelo hitro vračati po zadetem golu ali izgubljeni žogi. Vsekakor bi bilo dobro, da pridemo domov s čim več prednosti, a prva tekma še nič ne pomeni. Pričakujem dve težki tekmi. Menim pa, da obstajajo možnosti za zmago.”


EVROPSKI POKAL, POLFINALE, 1. TEKMA:

sobota, 17. aprila, ob 18.00 (dvorana OAKA Kassimatis, Atene):
AEK ATENE : RK GORENJE VELENJE