17. 4. 2021

Velenjčani iz grške prestolnice z nizkim zaostankom

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji prvi polfinalni tekmi evropskega pokala v gosteh izgubili proti grški ekipi AEK Atene z 29:31 (14:16). Povratna tekma bo čez teden dni v Sloveniji.

Velenjski rokometaši so prvič v tej sezoni doživeli poraz na mednarodni sceni. V nekdanjem pokalu challenge, od te sezone naprej pa v evropskem pokalu, so v grški prestolnici izgubili za dva gola, še vedno pa imajo lepe možnosti, da se prebijejo v veliki finale in se pomerijo z zmagovalcem švedsko-ciprskega obračuna Ystads - Anorthosis Famagusta.

Zasedba iz Šaleške doline je pred gostovanjem v Atenah izločila italijansko Sieno, finski Cocks, banjaluški Borac iz BiH in češki Robe Zubri.

Izbranci Zorana Jovičića so se po odmevni zmagi sredi tega tedna nad vodilnimi Celjani v ligi NLB danes nadejali nadaljevanja uspešne zgodbe, a so se malce ušteli. V končnici prvega polčasa so povedli z 12:11, a nato naredili nekaj nerazumljivih napak in na polčasu zaostali za dva gola (14:16).

V 40. minuti so izenačili na 20:20. V prelomnih trenutkih dvoboja so znova malenkostno popustili in zaostali za tri gole (25:28, 28:31), na koncu pa so Atene zapustili s primanjkljajem dveh golov (29:31).

V velenjski ekipi so bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Aleks Kavčič, Domen Tajnik in Ibrahim Haseljić, vsi so dosegli po pet golov.