18. 4. 2021

Koprčani v dramatični končnici presenetili Celjane

Nedeljski obračun 22. kroga Lige NLB med Koprom in Celjem Pivovarno Laško je postregel s pravo rokometno dramo. V napeti končnici dvoboja v Bonifiki so krajšo potegnili Celjani, ki so po sredinem porazu v Velenju znova ostali brez točk, zmago z rezultatom 29:28 pa so slavili Primorci. Odločilni zadetek je dve sekundi pred koncem dosegel Rok Marić.

V preteklih dneh smo lahko, ob nedeljski rokometni poslastici v Kopru, spremljali še štiri obračune 22. kroga Lige NLB. V uvodnem dejanju so rokometaši Trima Trebnjega zanesljivo odpravili moštvo Ljubljane (36:30). Na sobotnih dvobojih sta se zmage veselili moštvi Rika Ribnice ter Slovenj Gradca 2011, spopad med Jeruzalemom Ormožem in Mariborom Branikom pa se je končal brez zmagovalca (29:29). Ribničani so bili z 31:29 uspešnejši od Butana plina Izole, Korošci pa so uspeh slavili na gostovanju v Škofji Loki.

Tekma Krke in Gorenja Velenja je bila prestavljena zaradi obveznosti slednjega na evropski sceni, zaradi pozitivnega primera v vrstah LL Grosista Slovana pa je bilo doloženi njegovo srečanje z Dobovo.
Infarktna končnica v Kopru
LIGA NLB, 22. KROG:

nedelja, 18. aprila:
RD KOPER : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:28 (14:12)
Žagar 7 in Slatinek Jovičić 5; Razgor 7 (3) in Novak 7 (4).

Celjski rokometaši so doživeli še en udarec na domači sceni. Potem ko so pred dnevi klonili v derbiju z Velenjčani, s katerimi doma niso izgubili osem let, ter izgubili tudi prvič tej sezoni Lige NLB, so v nedeljo morali priznati premoč še Koprčanom. Ti so vodili večji del tekme, bili ob koncu že v izgubljenem položaju, a so se rešili z zadetkom v zadnjih sekundah. Potem ko je bil izid izenačen na 2:2, so pobudo prevzeli gostitelji. Priigrali so si prednost z 8:5, ostali v prednosti do polčasa in na odmor odšli z dvema zadetkoma naskoka. Nadaljevanje je prineslo razburljivo rokometno predstavo. Sprva je kazalo, da bodo domači nalet iz prvega dela prenesli tudi v drugi polčas, a svojo priložnost so dobili tudi gostje. Rezultat je bil po dolgem času spet izenačen, ko je za 22:22 zadel Tilen Kodrin, potem pa je sledila napeta končnica. Najboljši strelec Kopra Matevž Žagar je zadel za 28:26, kar pa še ni bilo dovolj za miren konec. Koprčani bi lahko mirneje šli v končnico tekme, če bi minuto in pol pred zadnjim zvokom sirene Staš Slatinek Jovičić zadel sedemmetrovko, a je vratar Celjanov Miljan Vujović strel ubranil. V zadnji minuti, ko je semafor pod stropom dvorane Bonifika svetil rezultat 28:28, so sedemmetrovko dobili še gostje, a je David Razgor žogo poslal v vratnico koprskega gola. Do konca je ostalo deset sekund, ravno dovolj za zadnji napad Kopra in zadetek Roka Marića tik pred iztekom igralnega časa za veliko veselje domače ekipe. Z zmago so se koprski rokometaši povzpeli na četrto mesto, Celjani kljub drugemu porazu ostajajo na vrhu, s tremi točkami več od Velenjčanov, ki pa imajo tekmo manj.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Rapotec, trener RD Koper:
"Rad bi čestital Celju Pivovarni Laško za prikazano borbo. Mislim, da je bilo bilo najpomembnejše to, da so fantje verjeli, da lahko premagajo Celjane. Ob tem menim, da so pustili srce na igrišču, kar je bilo odločilno."

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Čestitke Koprčanom za zasluženo zmago. Vso tekmo smo bili v zaostanku, nismo bili pravi, kot bi imeli preveliko tremo. Delali smo nerazumljive napake. Dobro smo se pripravljali in analizirati moramo, zakaj so se nam v napadu in obrambi dogajale nekateri spodrsljaji. Okoliščine so nas pripeljale v zelo težak položaj, iz katerega se moramo dvigniti. Igralci so se borili do konca in sam prevzemam vso odgovornost za poraz, saj se nismo prilagodili na dano situacijo. Igralci imajo kakovost, mesec maj pa bo odločilen. Verjamem, da smo sposobno in kakovostno moštvo, ki lahko osvoji naslov prvaka."

Že odigrano, petek, 16. aprila:
RK TRIMO TREBNJE : MRK LJUBLJANA 36:30 (20:17)
sobota, 17. aprila:
RD RIKO RIBNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA 31:29 (17:16)
RD URBANSCAPE LOKA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 22:24 (9:13)
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK MARIBOR BRANIK 29:29 (14:13)
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke