24. 4. 2021

Horvat od prihodnje sezone v trebanjskem dresu

Gašper Horvat bo kariero nadaljeval v vrstah slovenskega rokometnega prvoligaša iz Trebnjega. Vodstvo kluba je sklenilo pogodbo z enim najobetavnejših slovenskih rokometašev, ki se v Trebnje seli z začetkom naslednje sezone in bo zaigral na poziciji levega zunanjega.

Dvaindvajsetletnik je rokometno pot začel v ormoškem Jeruzalemu, od koder se je z osemnajstimi leti odpravil v prestolnico. Nekaj časa je treniral na Kodeljevem pri Slovanu, februarja 2017 pa okrepil Riko Ribnico. V tej sezoni je odigral 20 tekem in se izkazal s 33 zadetki. Redno je branil barve mlade slovenske reprezentance, med drugim poleti 2018 v Celju tudi z zdajšnjim levom Markom Kotarjem osvojil naslov evropskega mladinskega prvaka.

Horvat je s trebanjskimi levi podpisal dvoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja, prav tako pa se že nestrpno veseli igranja v trebanjskem dresu in s tem nastopanja na evropski sceni.

Gašper Horvat, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
“Občutki ob podpisu pogodbe so super. Verjamem, da gre za neko zdravo sredino, v katero se bom dobro vklopil. Klub ima visoke ambicije, kar je eden izmed glavnih razlogov za prihod v Trebnje. Prav tako mi je všeč filozofija trenerja Uroša Zormana, ki igra taktičen in potrpežljiv rokomet. Z veliko igralci se poznam, pozitivno sem vesel in komaj čakam, da se začne nova sezona.”

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
“V prihodnji sezoni sestavljamo zasedbo, ki bo sposobna tekmovati za sam vrh Lige NLB in igranje v  evropski ligi. Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje z enim najperspektivnejših slovenskih rokometašev, Gašperjem Horvatom. V naslednji sezoni mu želim obilo sreče na parketu. Verjamem, da se pod vodstvom Uroša v našem klubu lahko razvije v pomembnega članskega reprezentančnega igralca.”