3. 5. 2021

Uspešne kvalifikacije prinesle nove priložnosti tudi za mlade slovenske rokometaše

Slovenska rokometna reprezentanca je v preteklem kvalifikacijskem ciklu prišla do izkupička dveh zmag in enega poraza ter se s tem kot vodilna v svoji skupini zanesljivo uvrstila na evropsko prvenstvo prihodnje leto. Doseženih 95 golov na treh tekmah pa pomeni tudi 2.850,00 evrov sponzorskih sredstev, ki jih bo OMV Slovenija ob zaključku platinastega sponzorskega sodelovanja namenil Rokometni zvezi Slovenije za razvoj mladih slovenskih rokometašev. 

Cilj pred začetkom kvalifikacijskih tekem proti Turčiji in Poljski je bila potrditev uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki ga bosta januarja 2022 gostili Madžarska in Slovaška. Slovenska reprezentanca, v kateri je selektor Ljubomir Vranješ ponudil priložnost tudi več mladim rokometašem, je pokazala dobre predstave in si priigrala dve zmagi proti Turčiji. 

Dodatno motivacijo v zadnjem kvalifikacijskem ciklu je zagotovo predstavljala tudi akcija družbe OMV Slovenija, ki je že pred začetkom cikla napovedala, da bo za vsak dosežen gol na treh kvalifikacijskih tekmah za mlade slovenske rokometaše namenila 30 evrov dodatnih sponzorskih sredstev. Slovenski reprezentanti so dosegli skupno 95 golov, kar pomeni, da so s tem svojim naslednikom, mladim slovenskim rokometašem, priigrali 2.850,00 evrov dodatnih finančnih sredstev. Slovenska mladinska reprezentanca je leta 2018 postala evropski prvak, k podobnim uspehom pa krovna rokometna zveza stremi tudi v prihodnje. OMV Slovenija pa bo z dodatnimi sredstvi ob zaključku sponzorstva pomagal ambicioznim mladim športnikom pri njihovem razvoju športnih karier in osebnosti. 

"Izjemno smo veseli, da smo si zagotovili nastop na evropskem prvenstvu leta 2022. Slovenija spada na največja tekmovanja. Akcija, ki jo je pripravil OMV Slovenija, pa nas je zagotovo še dodatno motivirala. Obenem je to primer izjemnega sporočila ob zaključku sponzorskega sodelovanja, do katerega je prišlo s koncem tega kvalifikacijskega ciklusa. Za njihov dodatni vložek, ki k delu in prizadevanjem za napredek spodbuja mlade rokometaše, se jim iskreno zahvaljujemo. Mlade rokometaše želimo razvijati in na koncu uspešno vključevati v članski pogon," je akcijo in doprinos OMV Slovenija po zadnji kvalifikacijski tekmi opisal Franjo Bobinac, predsednik RZS. 

"Z Rokometno zvezo Slovenije smo uspešno sodelovali zadnja tri leta in pol ter živeli vrednote, ki so nam skupne. Zato smo ob zaključku kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo, kar hkrati predstavlja tudi zaključek našega sponzorstva rokometni zvezi, želeli sodelovanje ovekovečiti z nekoliko drugačno aktivacijo. Tako kot kvalifikacije odpirajo novo priložnost za vrhunski rezultat reprezentance, želimo, da nove priložnosti doživijo tudi mladi slovenski rokometaši. Zato smo nekaj dodatnih sredstev namenili njim. Le z njimi se bomo namreč lahko tudi v prihodnje veselili uspehov slovenskega rokometa," poudarja Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija. 

Rokometna zveza Slovenije se družbi OMV Slovenija zahvaljuje za sponzorsko sodelovanje in njihov doprinos k razvoju slovenskega rokometa. 

Slovenska rokometna reprezentanca bo januarja 2022 nastopila na svojem trinajstem evropskem prvenstvu, ki ga bosta med 13. in 30. januarjem 2022 gostili Madžarska in Slovaška.
OMV Aktiengesellschaft

OMV na odgovoren način proizvaja ter trži nafto in plin ter kemične rešitve, ob tem pa razvija inovativne rešitve za krožno gospodarstvo. S prihodki od prodaje Skupine OMV v višini 17 milijard evrov in približno 25.000 zaposlenimi v letu 2020 (vključno z Borealisom) je OMV ena največjih avstrijskih industrijskih družb, ki kotirajo na borzi. V raziskavah in proizvodnji ima OMV močno bazo v Srednji in Vzhodni Evropi ter uravnotežen mednarodni portfelj, kjer Bližnji vzhod in Afrika, Severno morje, Rusija in Azija ter Tihi ocean predstavljajo osrednje regije. Dnevna povprečna proizvodnja leta 2020 je znašala 463.000 sodov ekvivalenta nafte na dan s poudarkom na zemeljskem plinu. Na področju rafiniranja in trženja OMV upravlja tri rafinerije v Evropi in ima 15-odstotni delež v družbah ADNOC Refining in ADNOC Global Trading s skupno zmogljivostjo predelave več kot 500.000 sodov na dan. Poleg tega OMV upravlja približno 2100 bencinskih črpalk v desetih evropskih državah in obenem upravlja skladišča plina v Avstriji in Nemčiji. Leta 2020 je skupni obseg prodaje zemeljskega plina znašal približno 164 TWh. Na področju kemikalij in materialov je OMV skupaj s hčerinsko družbo Borealis eden vodilnih svetovnih ponudnikov naprednih in krožnih poliolefinskih rešitev ter vodilni na evropskem trgu za osnovne kemikalije, gnojila in mehansko recikliranje plastike. Podjetje dobavlja storitve in izdelke strankam po vsem svetu prek družbe Borealis in dveh pomembnih skupnih podjetij: Borouge (z Abu Dhabi National Oil Company ali ADNOC s sedežem v ZAE); in Baystar ™ (s podjetjem Total s sedežem v ZDA). Trajnost je sestavni del korporativne strategije OMV. OMV podpira prehod na nižjeogljično gospodarstvo in si je zastavil merljive cilje za zmanjšanje intenzivnosti ogljika ter za uvajanje novih energetskih in petrokemičnih rešitev.

OMV Slovenija d.o.o.

OMV Slovenija kot del Skupine OMV na slovenskem trgu naftnih derivatov deluje od leta 1994, gostom pa ponuja veliko več kot le kakovostno gorivo. Bencinski servisi OMV so večnamenski storitveni centri, kjer gostje vedno najdejo kakovostne izdelke ter storitve. Ponudba na bencinskih servisih zajema tako trgovinske kot tudi gastronomske storitve, gostom pa je ves čas na voljo ustrežljivo osebje. Z željo po izpolnjevanju najzahtevnejših pričakovanj gostov je OMV razvil tudi svojo blagovno znamko VIVA, ki gostom z gastronomsko ponudbo in ustvarjanjem domačega vzdušja omogoča oddih ob vsakem obisku bencinskega servisa. Poleg sveže pripravljenih prigrizkov in napitkov, bencinski servisi OMV s ponudbo VIVA ponujajo številne prodajne in darilne artikle. Na izbranih servisih so na voljo tudi paketne storitve, storitve plačevanja položnic, itd. V Sloveniji je trenutno 108 bencinskih servisov OMV, med njimi je 48 bencinskih servisov OMV VIVA. Poleg tega OMV Slovenija razpolaga tudi s petimi brezosebnimi bencinskimi servisi Eurotruck, ki so namenjeni transportnemu prevozu.