10. 6. 2021

Toskić na klop Celjanov

Slovenski rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo imel z začetkom sezone 2021/22 novega trenerja. To bo nekdanji igralec celjskega kluba Alem Toskić, ki je nazadnje vodil madžarski Csurgoi, so sporočili iz tabora Celjanov. Klub je s Toskićem sklenil štiriletno pogodbo o sodelovanju.

Toskić je nekdanji igralec celjskega kluba, kjer je nastopal šest sezon in v tem času zbral 231 nastopov, na katerih je dosegel 700 zadetkov. Poleg Celja je v svoji karieri nastopal še za Zagreb, Vardar, Velenje in nazadnje madžarski Csurgoi. Tam je končal igralsko kariero ter minulo sezono prevzel mesto glavnega trenerja, potem ko je bil prej v sezoni v vlogi igralca in trenerja.

"Po osmih letih ponovno prihajam domov, spet sem v klubu, ki mi je v moji igralski karieri dal največ. Tu sem preživel šest let kot igralec, zato točno vem, kaj pomeni nositi dres takšnega kluba. Po drugi strani sem sedaj v povsem drugačni vlogi, zavedam se tudi, kaj pomeni biti trener RK Celje Pivovarna Laško," je dejal Toskić.

"Vendar enostavno verjamem v sebe in prepričan sem, da sem pripravljen na to," je za klubsko spletno stran še dejal novi trener.