21. 7. 2021

Blagotinšek, Rakita in Košec ostajajo v Mariboru

Maribor Branik je v svojih vrstah zadržal tri rokometaše, na katere bodo v Mariboru resno računali tudi v prihajajoči sezoni. To so Anže Blagotinšek, Filip Rakita in Matic Košec.

Vsi trije so bili, kot posojeni rokometaši Celja Pivovarne Laško, člani mariborskega Branika že v pretekli sezoni. Filip Rakita, ki je v pretekli sezoni Lige NLB zablestel s 85 goli, je pojasnil svoje cilje v vijoličastem dres: "Še eno sezono ostajam v Mariboru z namenom, da si zagotovim ustrezno minutažo in ob tem prepotrebne izkušnje. Ob sebi bom imel dve vrhunski krili, od katerih se bom lahko še marsikaj naučil, to sta Simon Razgor in moj novi oziroma stari trener Luka Žvižej. Imel sem dobro sezono, vendar bi rad, da si v prihajajoči postavimo višje cilje, to je boj za zlato sredino lestvice. Smo mlada ekipa in upam, da nam bo uspel korak naprej."

Anže Blagotinšek, ki je imel v svojem prvem letu pri Mariboru Braniku pomembno obrambno vlogo, je spregovoril o svoji odločitvi glede "vrnitve" v mesto ob Dravi: "Pri moji odločitvi je bilo ključnega pomena, da je klub dobro tehnično in strokovno podkovan in da dobro dela z mladimi igralci, kot sem sam. Cilji so, da se na sezono dobro pripravimo in jo odpremo karseda najbolje ter na vsaki tekmi igramo na zmago. Upam, da se bomo skupaj borili in kot ekipa iz tedna v teden rastli."

V taboru Mariborčanov računajo, da bo pomemben del prve ekipe v sezoni 2021/22 tudi Matic Košec, ki je ob podaljšanju sodelovanja dejal: "Verjamem, da lahko doprinesem k dobrim rezultatom kluba. Pogoji za treniranje so odlični, s soigralci se razumemo, prav tako pa bo novi trener v ekipo prinesel nov zagon in veselim se začetka priprav na novo sezono. V njen pričakujem zanimivo in napeto dogajanje v Ligi NLB. Upam, da bomo tokrat lahko igrali pred gledalci in tako dobili tudi od navijačev dodatno podporo in motivacijo."