1. 8. 2021

Ljubljana predstavila tri okrepitve

Moštvu z Galjevice se bodo pred sezono 2021/22 pridružili Žiga Rebevšek, Luka Pernovšek in Mark Batagelj.

Kot drugo okrepitev sezone so v taboru Ljubljane predstavili vratarja, Žigo Rebevška. 22-letnik, ki je preteklo sezono preživel na posoji v Dolu pri Hrastniku, se bo ponovno pridružil moštvu, ki ga dobro pozna: "Po sezoni na posoji na Dolu pri Hrastniku se vračam v Ljubljano, kjer sem pred tem že preživel tri leta. S fanti se že dobro poznamo, v ekipi pa nikoli ni bilo vprašanja o dobrem vzdušju in kemiji. Občutki ob vrnitvi so fenomenalni in komaj čakam na prvo tekmo. Po lanskoletnem obstanku v prvi ligi bo tudi v letošnji sezoni cilj enak. Pred nami je pomemben del priprav, ki bo ključen za celotno sezono. Mislim, da lahko s preudarno igro in dobro uigranostjo dosežemo zadane cilje, upam pa, da jih bomo lahko dosegali ob bučni podpori s tribun."

Na položaju desnega krila se je ljubljanska zasedba okrepila z Luko Pernovškom. Rokometaš, ki šteje 26 let, je v pretekli sezoni v dresu Butana plina Izole z Ljubljančani bil boje za obstanek v Ligi NLB, a se v svoji novi sredini počuti odlično: "Rad bi se zahvalil Ljubljani za ponujeno priložnost in zaupanje. Veselim se sodelovanja z novim trenerjem, saj je odličen strokovnjak in vem, da se lahko od njega še veliko naučim. Ekipa je super, vzdušje je odlično in verjamem, da vsi skupaj že komaj čakamo, da se začne zares, s prvo ligaško tekmo. Sedaj nas čaka mesec kondicijske priprave, nato pa se bomo skupaj borili za cilj, ki je ne samo obstanek v ligi, temveč pripraviti tudi kakšno presenečenje ekipi iz zgornjega dela lestvice. Moj osebni cilj je, da v novi sezoni svojo igro čimbolj nadgradim in napredujem. Upam, da se kmalu vidimo na tribunah."

 

Za konkurenco na desnem krilnem položaju bo ob Pernovšku poskrbel Mark Batagelj. Za 22-letnika bo to prva izkušnja igranja izven matičnega kluba, svojo dosedanjo kariero je namreč preživel v dresu novomeške Krke. "V zadnjih letih sem glede Ljubljane slišal le pozitivne stvari in me veseli, da sem se priključil tej mladi in perspektivni ekipi. Ekipi želim dati svoj maksimalen doprinos in ob tem čim bolj napredovati v svoji igri. Nekatere fante poznam že od prej in ne dvomim, da se bom v ekipo lepo vklopil. Se že veselim igranja v Ljubljanskem dresu pred domačimi navijači," je ob sklenitvi sodelovanja povedal Batagelj.