4. 8. 2021

Stefan Terzić okrepil vrste Celjanov

Srbski rokometaš Stefan Terzić je nova okrepitev rokometnega prvoligaša Celja Pivovarne Laško. Kot so danes sporočili iz tabora Celjanov, je 27-letni Srb s klubom podpisal enoletno pogodbo o sodelovanju.

Terzić, ki je z nemškim Hamburgom tudi že osvojil ligo prvakov, je desni zunanji igralec, katerega kariero so zaznamovale tudi poškodbe.

Že kot najstnika ga je iz Borca kupil nemški HSV Hamburg, s katerim je osvojil naslov evropskega prvaka. Po propadu tega kluba ga je pot vodila v skopski Vardar, kjer je bil soigralec današnjega trenerja Celja Alema Toskića, a se v dveh sezonah v družbi Aleksa Dujšebajeva ni naigral. Pot v špansko La Riojo mu je prekrižala poškodba, zato se je za tri sezone podal v portugalsko Benfico, a tudi tu imel še nekaj težav s poškodbami.

Po teh se želi pobrati, v zadnjem letu in pol, ko je pandemija zaznamovala svet, je v želji po vrnitvi zamenjal tri klube, so še sporočili iz celjskega kluba.

Srbski rokometaš je ob sklenitvi sodelovanja s pivovarji povedal: "Zelo vesel sem prihoda v Celje. Ekipa tu je odlična, mlada in ambiciozna, glavni cilj nam bo vrniti naslov državnih prvakov, v Evropi pa smo dobili zahtevnega nasprotnika, a žoga je okrogla in vse je možno. Gotovo bomo dali vse od sebe, saj se zavedamo, da je za to ekipo tudi potencial v evropskih tekmovanjih velik. V teh dveh tednih sem vse spoznal, fantje so res super, ne glede na to kako težke so priprave, vsak od sebe daje maksimum in želi še več. To je res lepo videti, saj tako vsi napredujemo. V Celje sem prišel, da pomagam sebi in ekipi. Tu so odlični pogoji dela, klub ima izjemno zgodovino in tradicijo, od tu je odšlo na desetine igralcev, ki so imeli ali imajo izjemne kariere. Mislim, da je to pravo mesto za mene, da se vrnem na pravo pot in ob tem pomagam ekipi do najboljših rezultatov."