6. 8. 2021

Reprezentantke do 17 let klonile proti Rusiji

Slovenska reprezentanca je na drugi tekmi evropskega prvenstva za dekleta do 17 let v Črni gori zabeležila drugi poraz. Od čete selektorja Jerneja Rantaha so bile s 35:23 močnejše Rusinje.

Reprezentanca Slovenije se je na drugem obračunu evropskega prvenstva do 17 let v skupini B pomerila z Rusijo, ki je na prvi tekmi visoko porazila Hrvaško (37:23). Slovenija je rokometašicam z vzhoda Evrope prožila močnejši upor, a na koncu morala priznati poraz s 23:35.

Rusinje so svojo kakovost pokazale od prve minute tekme. Slovenkam so do drugega zadetka dovolile šele v 10. minut, ko je met se sedmih metrov v gol pretvorila Azra Zulić. V napadu so z raznovrstnim napadalnim repertoarjem v prvih 30 minutah dosegle 20 zadetkov, medtem ko so izbranke slovenskega selektorja Jerneja Rantaha zadržale pri zgolj enajstih. Razlika ob polčasu bi lahko bila tudi nižja, saj so si reprezentantke Slovenije pripravile številne odprte položaje za strel, a jim je v zaključku akcij zmanjkal kanček zbranosti.

V nadaljevanje so Slovenke vstopile bolj samozavestno. Po nizu štirih zaporednih zadetkov so se rokometašicam Rusije v 11. minuti drugega polčasa približale na sedem golov zaostanka. Kljub obetavnim minutam slovenske zasedbe so Rusinje uspele konsolidirati svoje vrste si v zaključku dvoboja priigrale zanesljivo zmago s 35:23.

Najboljša strelka slovenske izbrane vrste je znova bila kapetanka Nena Černigoj, ki se je podpisala pod osem zadetkov. Zulićeva jih je ponovno zbrala štiri, prav toliko pa jih je dosegla tudi Stina Jazbinšek.

Slovenija, brez osvojene točke, ostaja na dnu skupine B, za vodilno Rusijo (4 točke) ter Švedsko in Hrvaško (po 2 točki). Slovenke v primeru zmage na nedeljski tekmi s Hrvaško (16.00) in porazu Švedinj proti Rusinjam še ohranjajo upe za napredovanje v boje za najvišja mesta, a bo ob vsoti točk v enačbo potrebno upoštevati tudi medsebojno razliko v doseženih in prejetih zadetkih.

Evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let, Skupina B

petek, 6. avgusta, Podgorica (Črna gora):
Slovenija – Rusija 23:35 (11:20)
Slovenija: Vuk, Behin, Matekovič, Bukovec, Jazbinšek 4, Ocepek 2, Zulić 4, Cerovak, Kolobarič 2, Kogovšek, Udovč 2, Posega, Dodič, Černigoj 8, Simič 1, Bolčič.

IZJAVA PO TEKMI

Jernej Rantah, selektor Slovenije:
"Rusija je na prvih dveh obračunih pokazala, da je ena izmed najmočnejših zasedb prvenstva. Dogovorili smo se, da v tekmo vstopimo organiziramo in v napadu igramo tako kot treniramo. Izkazalo se je, da ko se držimo dogovora prihajamo do priložnosti in zaključnih strelov. V prvem polčasu so dekleta na trenutke bila nekoliko neorganizirana, izgubila nekaj žog, ki so vzrok za hitre nasprotne napade, ki jih je zahtevno obraniti. V nadaljevanje turnirja gremo tekmo po tekmo. Čaka nas Hrvaška in v drugem delu prvenstva tekmice, na katere smo se pripravljali. Pričakujem, da bo ekipa rasla z obračuna v obračun in da bodo zato dvoboji za nas lažji."