7. 8. 2021

V četrtek žreb skupin za svetovno prvenstvo

V četrtek, 12. avgusta, ob 21.30, bo v španskem Castellonu potekal žreb skupin prihajajočega svetovnega prvenstva v rokometu za ženske.

Ples kroglic ob obali Balearskega morja bo 32 reprezentanc prihajajočega svetovnega prvenstva, ki bo v Španiji potekalo med 2. in 19. avgustom, razporedil v osem skupin. Slovenija bo na svoje tekmice čakala v četrtem bobnu, kjer ji trenutno družbo dela samo reprezentanca Konga. Preostala mesta v družbi ekip četrte jakostne skupine bodo pripadla trem kvalificiranim zasedbam iz Azije, eni iz Južne in Srednje Amerike ter prejemnicama posebnega povabila, "wild carda". 

V dneh po žrebu bo svetovna rokometna organizacija IHF potrdila uradni urnik tekmovanja, posamezne skupine pa bodo dodeljene mestom gostiteljem. 

SP ZA ŽENSKE 2021, ŽREB SKUPIN
BOBEN 1: Nizozemska, Norveška, Španija, Francija, Hrvaška, Danska, Rusija in Nemčija.

BOBEN 2: Črna gora, Madžarska, Švedska, Romunija, Srbija, Avstrija in dve kvalificirani reprezentanci iz Azije. 

BOBEN 3: Angola, Kamerun, Češka, Tunizija, dve kvalificirani reprezentanci iz Južne in Srednje Amerike ter po ena kvalificirana reprezentanca iz Severne Amerike in Karibov ter Azije.

BOBEN 4: Slovenija, Kongo, dve prejemnici posebnega povabila, tri kvalificirane reprezentance iz Azije in ena kvalificirana reprezentanca iz Južne in Srednje Amerike.