11. 9. 2021

Mlinotest Ajdovščina suvereno premagala Ptuj

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so upravičile vlogo favoritinj in z rezultatom 32:23 premagale Ptujčanke.

Krimovke so sezono otvorile z zgodnjo zmago nad Zagorjem, ki je Ljubljančankam priznalo premoč z 18:40. V nedeljo ob 18.00 nas čaka še obračun rokometašic Litije in Z'dežele. Obračuna Žalčank in Velenjčank ter Izoljank in Novomeščank sta bila prestavljena in bosta odigrana v kasnejših terminih.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 1. KROG:

sobota, 11. septembra:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK PTUJ 32:23 (14:12)
Janković Rustja 6, Ferfolja (1) in Fegic po 5; Kolenko 11 (4), Bedrač in Puž po 4.

STATISTIKA

Na tekmi prvega kroga sezone 2021/22 v modri skupini 1. ženske rokometne lige so rokometašice Mlinotesta Ajdovščine gostile zasedbo Ptuja in slavile zasluženo zmago z 32:23. Ptujčanke so obračun sicer odprle obetavno in bile v uvodnih minutah konkurenčne. Ajdovke so prvič v vodstvo prešle šele v 18. minuti. Štajerke so se v rezultatski bližini Mlinark uspele zadržati še do odmora med polčasoma, nato pa je stroj gostiteljic začel delovati na vse višjih obratih. Šest zadetkov Nataše Janković Rustje je pripomoglo k skoraj dvomestnemu vodstvu ekipe v rdeči športni opravi ob izteku igralnega časa (32:23). Pri gostjah se je s kar 11 zadetki izkazala Minea Kolenko. Primorska zasedba se bo v naslednjem krogu odpravila na gostovanje v Celje, ptujska pa na Obalo k Trgu ABC Izoli.

IZJAVI PO TEKMI:

Teja Ferfolja, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Nestrpno smo pričakovale uvod v novo sezono. Tekmo smo pričele nekoliko nervozno, vendar smo nato v drugem delu stvari postavile na svoje mesto. Vsekakor lahko optimistično pričakujemo naslednje dvoboje."

Minea Kolenko, rokometašica Ptuja:
"Tekmo smo odprle na zelo visoki ravni in dobro smo konkurirale Ajdovkam, ki so bile v vlogi favoritinj. To so sicer na koncu tudi dokazale in potrdile, za kar jim čestitam. Razlika je nastala predvsem v drugem polčasu, ko je prišla do izraza fizična moč gostiteljic. "

Že odigrano:
RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA : RŽK ZAGORJE 40:18 (17:9)

Še sledi:
nedelja, 12. septembra, ob 18.00:
ŽRD LITIJA : ŽRK Z'DEŽELE (prenos na Facebook strani 1. ženske rokometne lige)

prestavljeno:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK VELENJE
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK KRKA NOVO MESTO