12. 9. 2021

Celjanke z dobro igro v obrambi do zanesljive zmage

Rokometašice Z'Dežele s čvrsto igro v obrambi do zanesljive zmage v Litiji z rezultatom 36:21.

Na zadnji tekmi konca tega tedna sta se pomerili ekipi Z'Dežele in Litije. Pred tem so Krimovke premagale ekipo Zagorja, Mlinotest Ajdovščina pa je bila boljša od Ptuja.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 1. KROG:

nedelja, 12. septembra:
ŽRD LITIJA : ŽRK Z'DEŽELE 21:36 (13:18)
Bajc (1) in Kogovšek (3) po 5; Bon-Brzin 6 (4), Regner 5.

Na nedeljsko popoldne smo spremljali tekmo 1. ženske rokometne lige med ekipama Z'dežele in Litije. Gostiteljice so do dvajsete minute uspešno držale korak z gostujočo zasedbo, nato pa so Celjanke stopile na plin in z dobro igro v obrambi ter hitrimi nasprotnimi napadi ustvarile prvo večjo prednost na tekmi. Polčas se je zaključil s petimi zadetki v korist gostij. V drugem delu tekme izbranke Miše Marinček Ribežl niso dopustile presenečenja in še stopnjevale rezultatsko razliko. Ustavile so se pri končnih 15 golih razlike in se v Celje vrnile s prvo zmago v novi sezoni. V ekipi Z'Dežele so blestele krilne rokometašice, Iza Bon-Brzin je dosegla šest zadetkov, Katarina Regner pa pet. Za domačo ekipo sta največ zadetkov prispevali Špela Bajc in Manca Kogovšek, obe po pet.

IZJAVI PO TEKMI:

Manca Kogovšek, rokometašica Litije:
"Čestitam Celjankam za zmago. Iz naše strani obramba ni bila dovolj čvrsta, posledično nam tudi nasprotni napad ni stekel, kot smo si želeli. Storile smo preveč nepotrebnih napak, kar so tekmice znale dobro izkoristiti. To je na koncu pripeljalo do takšnega rezultata v njihovo korist."

Tia Tomc, rokometašica Z'Dežele:
"Lepo se je bilo vrniti v dvorano, kjer sem igrala prejšnjo sezono. Prvih 20 minut je bila tekma zelo napeta, nato pa smo prestavile v višjo prestavo in obračun zanesljivo pripeljale do konca. To nam je na prineslo zmago z visoko razliko."

Že odigrano:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK PTUJ 32:23 (14:12)
RK KRIM MERKATOR : RŽK ZAGORJE 40:18 (17:9)