12. 9. 2021

Darko Cingesar znova član matičnega Urbanscapa Loke

Slovenski rokometni reprezentant Darko Cingesar ostaja v Ligi NLB. Znova bo namreč zaigral v dresu matičnega kluba Urbanscapa Loke. V zadnji sezoni je 31-letnik, ki igra na levem krilu, zastopal barve Trima iz Trebnjega, pred tem pa je v tujini igral na Hrvaškem in v Franciji.

"Najprej bi se zahvalil vodilnim možem matičnega kluba, da smo se znova našli na skupni poti. Že ob koncu preteklega prvenstva sem vedel, da mi v Trebnjem pogodbe ne bodo podaljšali in sem ves čas iskal nov izziv na tujem," je dejal Cingesar, ki je v tujini igral za hrvaški Zagreb in francoski Aix.

Ob morebitni ponudbi iz tujine bi lahko zapustil škofjeloško ekipo, kar je del dogovora slovenskega reprezentanta z matičnim klubom.

"Seveda še nisem obupal in menim, da še lahko igram rokomet tudi na najvišji ravni. Za to si bom brez dvoma prizadeval še naprej. Doslej rešitve s svojim agentom nisva našla, zato sem se res razveselil klica iz domače dvorane. V zadnjem obdobju sem bil veliko na treningih, žal pa nisem odigral nobene pripravljalne tekme, niti nisem okusil pravega rokometnega treninga v polju. Upam, da bom kmalu nazaj in da bom lahko čim prej pomagal svojim novim soigralcem," je še dejal Cingesar.

Za reprezentanco Slovenije, katere del je že vrsto let in s katero je osvojil bron na SP v Franciji 2017, je zbral 86 nastopov in dosegel 141 golov. V klubski karieri je na domačih parketih igral še za Jeruzalem Ormož, Gorenje iz Velenja in Maribor Branik.