16. 9. 2021

Krimovke v Stožicah gostijo močno zasedbo iz Györa

V soboto, 18. septembra, ob 18.00, se bodo rokometašice Krima Mercatorja v Stožicah pomerile s tekmicami iz madžarskega Györa. Tekma drugega kroga Delo EHF Lige prvakinj bo prva po letu dni, ko bo dvorana odprla svoja vrata za Krimove navijače.

Tekmice Krimovk na prvi domači tekmi lige prvakinj bodo rokometašice Györa Audi ETO KC. Kakovostna madžarska zasedba je na uvodni tekmi elitnega evropskega tekmovanja s 35:29 premagala aktualnega prvaka iz Norveške, Vipers Kristiansand. Krim bo v Stožicah iskal prvo evropsko zmago v sezoni 2021/22 in poskusil presenetiti močno ekipo z zahoda Madžarske.

»V goste prihaja kakovostna ekipa Györa. Naša prva naloga bo, da v obrambi ponovimo predstavo iz prvih 15 minut tekme v Savehöfu. Obrambno moramo zdržati na visoki ravni in zaustavljati zunanjo linijo, na čelu z Veronico Kristiansen in Stino Bredal Oftedal, ki nam bosta zagotovo povzročali težave. Glede na to, da se na njiju dobro pripravljamo, verjamem, da jih bomo uspeli ustrezno zaustaviti. Seveda moramo omeniti tudi korejsko levičarko Ryu Eun-hee, v obrambi nas torej čaka zahtevna naloga. Tekma v Savehöfu je bila naša najslabša v tej sezoni, predvsem v napadu. V tem delu igre moramo biti bolj razigrani,« je svoj pogled na prihajajoči izziv razkril glavni trener Ljubljančank, Uroš Bregar. »Imamo določene zdravstvene težave, a verjamem, da bodo vse rokometašice pripravljene na igro. Želim si, da bo Oceane Sercien Ugolin odigrala na višji ravni, kljub težavam. Priprave na dvoboj potekajo dobro. Vemo, kaj smo zagrešili na prvi tekmi in kaj moramo popraviti,« je še dodal strateg gostiteljic.

Krožna napadalka Dragana Cvijić je potrdila, da bodo ljubljanske rokometašice pred domačo publiko poskusile popraviti vtis s prve evropske tekme: »Motivirane smo kot za prvo tekmo. Žal nam je, da smo izgubile dvoboj na Švedskem. Od ponedeljka smo se osredotočile na obračun z Györom. Takšen je šport. Včasih zmagaš, včasih zgubiš, nov dan pa vedno prinaša nekaj novega in treba je razmišljati o sledečem tekmecu. Tekma s Savehöfom nas je naučila pomembne lekcije in prepričana sem, da se takšna predstava več ne bo ponovila. Proti madžarski zasedbi bomo popravile to, kar je bilo slabega na Švedskem.«

Vstopnice za tekmo stanejo 5 EUR in so na voljo na mojekarte.si, na vseh prodajnih mestih mojekarte.si, na dan tekme pa jih bo mogoče kupiti tudi na ploščadi pred Stožicami. Na dan tekme bodo v prodaji tudi družinske vstopnice. Za družine bo poskrbljeno tudi v dvorani – imele bodo svoj sektor ter kotiček za najmlajše, kjer bodo v času tekme lahko ustvarjali. Vstop v dvorano bo mogoč le z masko ter izpolnjenim pogojem PCT. Testiranje po ceni 10 EUR bo na voljo pred dvorano uro in pol pred pričetkom tekme.

Tekma bo obarvana v zlato barvo – igralke in strokovno vodstvo ter organizacijska ekipa bo v ta namen nosila zlate pentlje, ki so jih zagotovili v društvu Junaki 3. nadstropja. V RK Krim Mercator smo se pridružili športnikom in športnim kolektivom, ki ozaveščajo o zlatem septembru. Tudi vi lahko sodelujete, bodisi z donacijo, postanete darovalec ali pošljete JUNAKI5 na 1919 in prispevate 5 EUR za otroke z rakom. RK Krim Mercator jih bo obdaroval s krimovimi dobrimi vilami.