21. 9. 2021

Znani pari osmine finala Pokala Slovenije v ženski konkurenci

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb parov osmine finala Pokala Slovenije za ženske. Že na prvi stopnici, v osmini finala se bosta pomerili dve izmed najboljših ekip minule sezone, novomeška Krka in Krim Mercator.

Ženske rokometne kolektive v sezoni 2021/22 ob prvenstvenih obveznostih čakajo tudi izzivi v Pokalu Slovenije. Tokrat bo v pokalno tekmovanje že od prvega kroga vključenih vseh 16 ženskih članskih ekip v Sloveniji.

Predvidoma v sredo, 29. septembra, se bodo za napredovanje v četrtfinale pomerile rokometašice Vrhnike in Branika Maribora, ki so si nasproti stale že v prvem krogu 1. ženske lige v zeleni skupini. Ples kroglic je povezal tudi ekipi Trga ABC Izole in Velenja, ki sta sezono začeli s časovnim zamikom, zaradi primera okužbe z virusom Covid-19. Koprčanke bodo na primorskem pokalnem dvoboju gostovale v Ajdovščini, Krka pa se bo, še drugič v septembru, spopadla s Krimom Mercatorjem. Zelene doline Žalec se bodo, na ponovitvi ligaške tekme drugega kroga, poskušale oddolžiti Litiji, Sava Kranj pa bo gostila Zvezdo Logatec. Zagorjanke bodo preboj med osem najboljših ekip Pokala Slovenije iskale na Ptuju.

Pokalno tekmovanje za članice se na slovenska igrišča vrača po dveh sezonah. V sezoni 2019/20 je bilo prekinjeno zaradi epidemije koronavirusa, v minuli sezoni pa ni bilo izpeljano, saj vse ekipe, zaradi tedanjih omejitev, niso smele nastopati. V dosedanji zgodovini tekmovanja je največ naslovov osvojil ljubljanski Krim Mercator, ki je bil najboljši 26-krat. Edina dva manjkajoča naslova v samostojni Sloveniji sta pristala v rokah mestne tekmice Olimpije (sezoni 1991/92 in 1997/98).

POKAL SLOVENIJE ZA ČLANICE, OSMINE FINALA:

sreda, 29. septembra:*
ŠDRŠ VRHNIKA : ŽRK BRANIK MARIBOR
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK VELENJE
Ž.U.R.D KOPER : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA
ŽRK KRKA NOVO MESTO : RK KRIM MERCATOR
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRD LITIJA
RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC
ŽRK PTUJ : RŽK ZAGORJE
RK OLIMPIJA : ŽRK Z'DEŽELE

*predviden termin