13. 10. 2021

Trgo ABC Izola slavila zmago na Ptuju

Na prestavljeni tekmi drugega kroga 1. ženske rokometne lige so se zmage veselile rokometašice Trga ABC Izole, ki so na Ptuju premagale gostiteljice z rezultatom 26:24.

Izoljanke so na Štajerskem zabeležile svojo prvo zmago sezone in se v točkovnem izkupičku s tem izenačile s Ptujčankami, ki so vpisale svoj tretji poraz. Drugi krog je po tekmi v mestu ob Dravi skoraj zaključen, v prestavljenem terminu bo odigran še dvoboj Velenja in Zagorja.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 2. KROG:

sreda, 13. oktobra:
ŽRK PTUJ : ŽRK TRGO ABC IZOLA 24:26 (11:13)
Krasnič, Bedrač (2) in Kolenko (1) po 6; Hodžič 10 (5), Berzelak 6 (1).

Pred začetkom petega kroga 1. ženske rokometne lige so se v sredo, na odloženem obračunu drugega kroga, pomerile rokometašice Ptuja in Trga ABC Izole. Izolska zasedba je na gostovanju zabeležila svojo prvo zmago v tej sezoni. Izbranke Boruta Hrena so si prvi par točk priborile po dokaj izenačenem obračunu, na katerem pa so v vodstvu več časa preživele Primorke. Ptujčanke so nazadnje vodile v 12. minuti pri rezultatu 5:4, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzele Izoljanke ter povedle za štiri zadetke, a so na odmor odpravile zgolj v prednosti dveh golov. Gostiteljice se niso predale. V nadaljevanju dvoboja so nekajkrat izenačile, a niso našle poti do popolnega preobrata. Zmage s 26:24 so se zato po 60 minutah veselile gostje.
Alja Polona Krasnič, Nika Bedrač in Minea Kolenko so dosegle po šest zadetkov za domačo ekipo. Najboljša strelka tekme je z desetimi goli za Trgo ABC Izola bila Sara Hodžič. Zasedba z Obale bo novo zmago iskala v nedeljo proti Litiji, Ptuj bo v Novem mestu gostoval v soboto.

IZJAVI PO TEKMI

Alina Planinc, rokometašica Ptuja:
"Tekma se žal ni izšla po naših načrtih. Zmanjkalo nam je nekaj športne sreče, vendar moramo s puncami dvigniti glave, saj nas že v soboto čaka naslednja pomembna tekma."

Matej Marinac, pomočnik trenerja Trga ABC Izole:
"Po nekaj ponesrečenih tekmah in slabih rezultatih smo končno prišli do te pričakovane zmage. Punce so si je res želele ter to pokazale na igrišču. Čestitam tudi domači ekipi za korektno in kar trdo borbo. Za to zmago smo se morali dodobra potruditi, a smo jo na koncu dosegli."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke