18. 10. 2021

Krimovke do zanesljive zmage

Torkovi tekmi petega kroga 1. ženske rokometne lige sta minili brez presenečenj. Ljubljančanke so vknjižile zanesljivo zmago proti Žalčankam, Ajdovke pa so bile uspešne proti zasedbi iz Velenja.

Oba evropska predstavnika 1. ženske rokometne lige sta bila uspešna na domačem terenu. Krimovke so tekmo odločile že v prvem polčasu in na odmor odšle z visoko prednostjo, na koncu pa slavile zmago z 29 goli razlike. Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so za potrditev zmage morale ostati zbrane vse do konca tekme, saj so bile Velenjčanke ves čas blizu.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 5. KROG:

torek, 19. oktobra:
RK KRIM MERCATOR : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 49:20 (25:10)
Stanko 11, Posavec 10; Robida 5 (2), Turnšek 4.


Rokometašice Krima Mercatorja so vknjižile peto zaporedno zmago v 1. ženski rokometni ligi. Krimovke so si že v prvem polčasu ustvarile visoko razliko in odšle na odmor s petnajstimi zadetki razlike. V drugem delu je prednost samo še naraščala, saj Žalčanke niso našle pravega recepta, kako obraniti hitre nasprotne napade. Na koncu se je izid na semaforju ustavil pri rezultatu 49:20. Pri domači zasedbi sta bili najbolj razpoloženi Tjaša Stanko z enajstimi zadetki in Paula Posavec z desetimi zadetki. Za ekipo Zelenih dolin Žalca sta največ golov dosegli Tia Robida (pet golov) in Neja Turnšek (štiri gole). Krim Mercator bo na domači sceni ponovno aktiven prihodnji torek v Litiji, ekipa iz Žalca pa bo v soboto gostila Zagorje.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Zadovoljni smo lahko, da v državnem prvenstvu delujemo optimalno. Vse ekipe proti nam nastopijo visoko motivirane in prav je, da od prve minute zaigramo po naših najboljših močeh in takoj naredimo razliko."

Tia Robida, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"V veselje nam je, da lahko igramo proti ekipi, ki igra v ligi prvakinj. Od te tekme lahko odnesemo nove izkušnje, pomembni obračuna pa za nas še prihajajo. Ta dvoboj je bila za nas dober trening, s pozitivno energijo lahko gremo po nove zmage."

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK VELENJE 32:28 (19:17)
Ferfolja 7 (4), Jankovič Rustja 6; Ferenc 9 (2), Kaltak 6.


Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so pred izzivom v 1. ženski ligi odigrale dve tekmi v Evropskem pokalu. V domačem prvenstvu so jih pričakale tekmice iz Velenja, ki so se izkazale, morda tudi zaradi utrujenosti gostiteljic po nekoliko napornejšem tekmovalnem ritmu, za zahtevno oviro. Prvi polčas je bil zelo izenačen, v drugem pa so gostiteljice strnile vrste in poskrbele, da sta novi točki ostali doma. Za domačo ekipo je največ zadetkov prispevali Teja Ferfolja, sedem in Nataša Jankovič Rustja, šest. Za ekipo Velenja jih je Nastja Ferenc dosegla devet, Ines Kaltak pa šest. Državno prvenstvo se v Ajdovščino vrača v soboto, ko bo tam gostoval Trgo ABC Izola, Velenjčanke pa bodo prvo zmago sezone lovile proti Ptuju.

IZJAVI PO TEKMI

Ana Abina, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
'Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, če ne bomo maksimalni. Pozna se nam še utrujenost po dveh srečanjih v Evropskem pokalu. Na koncu smo z našimi izkušnjami obračun pripeljali do konca in vknjižili dve točki.''

Enis Tabaković, rokometašica Velenja:
''Zdi se mi, da smo odigrale zelo dober dvoboj. Na koncu nam je zmanjkalo malo energije. Vendar nič ne de, gremo naprej v nove zmage.''

Že odigrano:

sobota, 16. oktobra:
RŽK ZAGORJE : ŽRK Z'DEŽELE 18:31 (6:17)

ŽRK BRANIK MARIBOR : Ž.U.R.D KOPER 20:25 (13:12)
RK OLIMPIJA : RD ZVEZDA LOGATEC 30:22 (16:10)
ŠDRŠ VRHNIKA : RK SAVA KRANJ 42:22 (19:11)


nedelja 17. oktobra:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRD LITIJA 19:18 (9:9)


LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK KRIM MERCATOR 5 5 0 0 10
2 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 5 4 1 0
9
3 ŽRK Z'DEŽELE 5 3 1 1
7
4 ŽRK KRKA NOVO MESTO 4 3 0 1 6
5 ŽRD LITIJA 5 2 0 3 4
6 ŽRK TRGO ABC IZOLA 5 2 0 3 4
7 ŽRK PTUJ 4 1 0 3 2
8 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 4 1 0 3 2
9 ŽRK VELENJE 3
0 0 3
0
10 RŽK ZAGORJE 4 0 0 4 0