23. 10. 2021

Rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice premagali ekipo Maribora Branika

Sedmi krog Lige NLB je postregel z zmagama Gorenja Velenja in Dobove, drugim parom točk SVIŠ Ivančne Gorice, tesno zmago Rika Ribnice in zanesljivim zmagoslavjem Slovenjgradčanov.

Sobotno dogajanje so otvorili Velenjčani, ki so na domačem terenu zanesljivo slavili zmago z rezultatom 29:23. Rokometaši Dobove so bili uspešnejši od Herza Šmartnega (29:26), Maribor Branik pa je moral v gosteh priznati premoč SVIŠ Ivančni Gorici (25:20). Ekipa Rika Ribnice se domov vrača s tesno v Ljubljani (30:31), v Slovenj Gradcu pa je domača zasedba z visoko razliko dvanajstih zadetkov premagala LL Grosist Slovan 33:21. V sredo, 17. novembra, bosta sedmi krog z medsebojnim dvobojem sklenila Trimo Trebnje in Jeruzalem Ormož.

LIGA NLB, 7. KROG:

sobota, 23. oktobra:
RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 29:23 (16:12)
Pajt 7 (3), Haseljić 6; Poklar 5 (3), Pavlović in Sanabor po 3.

STATISTIKA

Igralec tekme: Emir Taletović (RK Gorenje Velenje)

Državni prvaki iz Velenja so v prvem sobotnem obračunu sedmega kroga državnega prvenstva po zaspanem začetku že ob koncu prvega polčasa strli goste z obale in vpisali peto zmago v tem tekmovanju. S tem so napredovali na tretje mesto lestvice, medtem ko so Koprčani začasno ostali na desetem.
Dvoboj v Rdeči dvorani se je sicer za goste začel zelo dobro, saj so hitro povedli s 4:1, prednost treh zadetkov pa so imeli nazadnje v 17. minuti, ko je bilo po zadetku Žige Smolnika s sedmih metrov na semaforju 11:8. Nato pa so še pred odmorom domači stopili na plin in z delnim izidom 8:1 na odmor odšli s prednostjo štirih zadetkov (16:12).
V drugem polčasu so domači ves čas ohranjali prednost štirih, petih zadetkov. Koprčani se, kljub temu, da je domača zasedba še naprej zapravljali sedemmetrovke, na več kot tri gole zaostanka niso več mogli približati in dve točki sta po zanesljivih zadnjih minutah ostali v Velenju.
Najboljši strelec pri domačih je bil Kenan Pajt s sedmimi goli, od tega jih je šest dosegel v prvih 16 minutah. Šest jih je dodal Ibrahim Haseljić. Pri gostih je bil po zaslugi uspešnega izvajanja najstrožjih kazni, izkoristil je vse tri poskuse, najbolj učinkovit Tine Poklar s petimi goli.
Velenjčani bodo v osmem krogu naslednjo soboto gostovali pri Jeruzalemu Ormožu, Koprčane pa isti dan čaka domači dvoboj proti Dobovi.

IZJAVI PO TEKMI

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja:
"Veseli smo še ene zmage v Rdeči dvorani. Tekme nismo odigrali tako, kot smo si želeli. Naredili smo preveč napak v obrambi in napadu. Od dvajsete minute prvega polčasa naprej smo se zbrali in zaigrali ter naredili razliko, ki smo jo nato držali do konca. S tekmo nismo zadovoljni, saj se pozna naporen ritem, a kljub temu moramo na vsake dvoboju igrati maksimalno."

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Vedeli smo kaj nas čaka v Velenju. Velenjčani so bili že pred tekmo veliki favoriti. Mi smo obračun dobro odprli, ustavljali njihov napad in dosegali zadetke. V drugem delu smo padli, njihov vratar se je razbranil in Velenjčani so povečevali prednost. Naredili smo preveč napak, da bi lahko premagali tako izkušeno ekipo."

MRK LJUBLJANA : RD RIKO RIBNICA 30:31 (13:17)
Kolmančič 6 (1), Križaj 4; Simić 6, Pucelj, Ljevar in in Buneta po 5.


Igralec tekme: Sandro Meštrič (RD Riko Ribnica)

Rokometaši iz dežele suhe robe so v Ljubljani vpisali še peti par točk in kot peta ekipa v ligi prišli do dvomestnega številka točk. Na lestvici so pridobili eno mesto in so zdaj četrti, medtem ko so Ljubljančani ostali v spodnjem domu lestvice Lige NLB.
Ribničani so hitro zagospodarili na parketu dvorane Krim ter si do 12. minute priigrali prednost štirih zadetkov (6:2). Domača ekipa se kljub temu ni dala in se dobrih deset minut kasneje približala na vsega dva gola zaostanka (8:10). Gosti pa so nato znova ušli in ob polčasu vodili za štiri gole.
V drugem delu se razmerje moči sprva ni spremenilo. Nekaj časa so domači še držali stik, se približali na tri zadetke zaostanka, a je bila gostujoča zasedba vselej korak pred tekmeci. Sredi drugega polčasa je prednost narasla na sedem golov, v zadnjem delu tudi na osem (27:19), kar bi moralo zadostovati za mirno končnico.
Toda Ljubljančani so nato po seriji napak in izključitev gostov (skupaj 18 minut na tekmi) v samem zaključku celo iskali priložnost za točko, a so se gosti le izognili preobratu.
Najboljša strelca tekme sta bila Miha Kolmanič (Ljubljana) in Božidar Simić s po šestimi goli, pri gostih pa sta jih po pet dodala Marin Buneta in Leon Ljevar.
Ljubljančani bodo v 8. krogu v petek gostovali pri Celju Pivovarni Laško, medtem ko bo Riko Ribnica dan kasneje doma gostila Slovenj Gradec.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Pikovnik, rokometaš Ljubljane:
"Res škoda za izid tekme. Naredili smo preveč tehničnih napak. To nas je stalo zmage. Ker smo bili postavljeni v položaj, da smo stalno lovili tekmece."

Robert Beguš, trener Rika Ribnice:
"Nekako smo tekmo že imeli dobljeno, ko smo vodili za sedem zadetkov. Namesto, da bi obračun odpeljali do konca, smo z napakami in izključitvami pripravili zanimiv zaključek dvoboja. Mislim, da smo bili boljši in smo vodili od prve do zadnje minute."

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD LL GROSIST SLOVAN 33:21 (17:11)
Levc 6, Jezernik 5 (2); Stopar 6, Tufegdžić 4 (2).


Igralec tekme: Gašper Dobaj (RK Slovenj Gradec 2011)

Koroški kolektiv je po tretji zmagi na šestih tekmah Lige NLB ostal v zgornjem domu prvenstvene lestvice na sedmem mestu, a se približal šestemu LL Grosistu Slovanu, ki ima le še točko več po tretjem porazu na sedmih tekmah.
Vse dvome o zmagovalcu tokratnega obračuna so varovanci Ivana Vajdla razrešili že v prvem polčasu, kar pa ne pomeni, da so v drugem le nadzorovali prednost.
Ljubljančani so dobrih 20 minut še držali stik z gostitelji, ki so po minuti odmora po vodstvu z 11:9 nemudoma ušli tekmecem iz Ljubljane. Z delnim izidom 6:2 so polčas dobili s prednostjo šestih zadetkov, nato pa v drugem delu hitro dosegli tri gole za vodstvo 20:12.
Prednost je nato le še rasla, ob koncu dvoboja pa je ta znašala kar 12 golov za zelo zanesljivo zmago Korošcev.
Pri domačih je bil najbolj razpoložen Vid Levc s šestimi zadetki, prav toliko golov pa je za goste dosegel Žiga Stopar.
Slovenjgradčani bodo v osmem krogu naslednjo soboto gostovali pri Riku Ribnici, medtem ko bo ekipa LL Grosist Slovan doma dan prej gostil Trimo iz Trebnjega.

IZJAVI PO TEKMI

Gašper Dobaj, rokometaš Slovenj Gradca 2011: 
"Rekel bi, da smo odigrali tako kot znamo in tako kot bi mogli odigrati vsako tekmo. Vsekakor dobra popotnica za naporen teden, ki je pred nami. Najprej nas čaka ekipa Jeruzalema Ormoža nato Rika Ribnice. Vsekakor mislim, da lahko s tako igro dosežemo, kar smo si zadali in v takem ritmu želimo tudi nadaljevati."

Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
"Najprej bi seveda čestital domači zasedbi za zmago. Jasno, da občutki  niso najlepši. Res je, da nismo prišli v polni postavi, malenkost pa so nas pestile tudi zdravstvene težave ampak to ni izgovor za predstavo, ki smo jo tukaj pokazali. Edino kar lahko rečem je, da bomo to poskusili popraviti do naslednje tekme in odigrati pravo tekmo proti Trimu iz Trebnjega."

RK DOBOVA : RD HERZ ŠMARTNO 29:26 (16:11)
Šafranko 8 (6), Rantah 7 (3); Ribarič 9 (3), Škrabanja in Cirar po 5.


Igralec tekme: Nik Rantah (RK Dobova)

V derbiju dna je slavila Dobova in vpisala drugo zmago v državnem prvenstvu. Ekipa Herza Šmartnega tako z dvema osvojenima točkama ostaja na dnu, medtem ko je Dobova nekoliko poskočila na lestvici in zdaj zaseda 11. mesto.
Varovanci Damjana Radanoviča so v trdem obračunu s po enim rdečim kartonom na obeh straneh kljub številnim izključitvam izkoristili ponujene priložnosti in pred domačim občinstvom slavili pomembno zmago.
Moštvo iz Šmartnega je imelo številne priložnosti, 16 minut so imeli igralca več v polju, a kljub temu niso zapretili v lovu na zmago. Dobova je prvi del dobila s 16:11, potem ko so si večji del prednosti nabrali v zadnjih desetih minutah prvega polčasa.
V drugem so nato večji del dobro branili prednost, a so se gostje večkrat približali na tri zadetke. Kljub vsemu je domači ekipi z zadetki v pravih trenutkih uspelo omejiti goste in mirno pripeljati tekmo do konca.
Pri Dobovi sta bila najbolj učinkovita Rudolf Zvonimir Šafranko z osmimi (izkoristil je šest sedemmetrovk) ter Nik Rantah s sedmimi goli, pri gostih pa se je z devetimi izkazal Rok Ribarič.
Dobovo v osmem krogu naslednjo soboto čaka gostujoči obračun pri Kopru, Herz Šmartno pa bo dan prej gostilo SVIŠ Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI

Nik Rantah, rokometaš Dobove:
"V zadnjih dveh tednih smo veliko bolje trenirali kot prej in dobili tudi novo okrepitev. Posledično se je pokazalo, da nam je v napadu bolje steklo in tudi obramba je bila, vsaj v prvem polčasu, solidna. Mislim, da smo zasluženo osvojili dve točki. Rad bi pohvalil svojo ekipo, pa tudi Herz Šmartno."

Midhad Muratovič, vratar Herza Šmartnega:
"Vedeli smo, da se odpravljamo na zahtevno gostovanje. Gostje so se zelo dobro pripravili na našo igro. Mi smo slabo začeli tekmo in to se nam je pokazalo tudi v zaključku, saj jih nismo mogli ujeti tekmeca na več kot tri gole. Naredili smo preveč napak in to se je na koncu tudi poznalo pri rezultatu."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK MARIBOR BRANIK 25:20 (12:13)
Knez 5, Košir 4; Jerenec 5, Janc in Rakita po 4.


Igralec tekme: Jernej Mlakar (RK SVIŠ Ivančna Gorica)

V boju ekip iz spodnjega doma prvenstvene lestvice so v izenačenem obračunu poln izplen vknjižili domači rokometaši ter vpisali pomemben drugi par točk v sezoni. S tem so na lestvici skočili na deveto mesto in se točkovno izenačili s tokratnimi tekmeci, ki so mesto za njimi.
V prvem delu je kazalo, da bodo gostje tisti, ki bodo narekovali ritem na obračunu, potem, ko so v 17. minuti prvič povedli za tri gole (8:5). Toda višji zaostanek je domače prebudil, po takojšnjem izenačenju na 8:8 pa se je polčas končal z vodstvom Mariborčanov za gol.
Nato pa so za začetek drugega polčasa sledile črne minute Štajercev, ki so v 17 minutah nadaljevanja dosegli le dva gola. Prednost domačih je v tem času narasla na štiri gole (19:15), v zadnjih desetih minutah pa so nato varovanci Aleksandra Polaka le še nadzorovali prednost in ukanili rokometaše, ki jih s klopi vodi Luka Žvižej.
Pri SVIŠ Ivančni Gorici je bil najbolj učinkovit Timotej Knez s petimi goli, prav toliko pa jih je v dresu Mariborčanov dosegel Filip Jerenec.
SVIŠ Ivančna Gorica bo v 8. krogu v petek gostovala pri Herzu iz Šmartnega, Mariborčane pa dan kasneje čaka tekma proti Urbanscape Loki.

IZJAVI PO TEKMI

Matic Košir, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"V prvem polčasu smo igrali dobro obrambo, vendar v napadu naredili preveč napak in če se ne motim smo imeli osem izgubljenih žog. Za drugi polčas smo se dogovorili, da moramo bolj paziti žogo v napadu in nadaljevati z dobro obrambo.  Ko je igra v obrambi stekla, smo prejeli samo sedem zadetkov, vratar je odlično branil in tudi krila so v drugem polčasu odlično zadevala. Mislim, da ni bilo zgrešenega strela. Z ekipno igro smo jih premagali za pet zadetkov. Hvala tudi navijačem, bilo jih je res veliko. Lepo je igrati pred polno tribuno na domačem terenu, tako da vabljeni tudi v petek v Šmartno."

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Treba je čestitati SVIŠ Ivančni Gorici za zmago. Mi smo v drugem polčasu padli v eno črno luknjo, s katere se nismo znali pobrati. Ne glede na vse, kar se nam je dogajalo. Dokler smo bili dokaj zbrani in odigrali tako, kot smo se dogovorili, je bilo rezultatsko dobro. Ko pa smo smo enkrat padli v črno luknjo, je bilo tega konec in na žalost gremo domov brez točk."

Še sledi:

sreda, 17. novembra, ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE : RK JERUZALEM ORMOŽ
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 7 7 0 0 14
2 RD TRIMO TREBNJE 6 6 0 0 12
3 RK GORENJE VELENJE 7 5 0 2 10
4 RD RIKO RIBNICA 7 5 0 2 10
5 RD URBANSCAPE LOKA 7 5 0 2 10
6 RD LL GROSIST SLOVAN 7 4 0 3 8
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 6 3 1 2 7
8 MRK LJUBLJANA 7 2 0 5 4
9 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 7 2 0 5 4
10 RK MARIBOR BRANIK 7 2 0 5 4
11 RK DOBOVA 7 2 0 5 4
12 RD KOPER 7 1 1 5 3
13 RK JERUZALEM ORMOŽ 5 1 0 4 2
14 RK HERZ ŠMARTNO 7 1 0 6 2