12. 11. 2021

Na obračunu med Trebanjci in Ribničani brez zmagovalca

Derbi devetega kroga Lige NLB med Trebanjci in Ribničani se je končal z neodločenim rezultatom, Mariborčani pa so doma premagali rokometaše Herza Šmartnega.

Na izenačenem obračunu med zasedbo Trima Trebnjega in Rika Ribnice nismo dobili zmagovalca. Po izenačeni tekmi, ki se je končala z rezultatom 28:28, sta si ekipi točki razdelili. Napeto je bilo tudi na drugem dvoboju med Mariborom Branikom in Herzom Šmartnim. Z golom prednosti so zmagali gostitelji (34:33).

V soboto bodo odigrani še preostali štirje obračuni devetega kroga Lige NLB. Slovenjgradčani bodo gostili Celjane, Ormožani odhajajo na gostovanje v Dobovo, v Ivančni Gorici pričakujejo Koprčane, ekipa Urbanscapa Loke pa bo gostovala pri Ljubljančanih. Vse tekme se bodo začele ob 19.00.

LIGA NLB, 9. KROG:

petek, 12. novembra:
RK TRIMO TREBNJE : RD RIKO RIBNICA 28:28 (12:14)
Didovič in Radojković po 4; Žagar 6 (3), Cimerman 5.

Igralec tekme: David Didovič (RK Trimo Trebnje)

Na tesni tekmi lokalnih tekmecev je še v zadnji minuti obračuna kazalo na prvi poraz Trebanjcev v tej sezoni Lige NLB, a so se gostitelji rešili in prišli do točke.
Že prvi polčas je nakazal na izenačen obračun. Najprej je sicer bolje kazalo zasedbi Trima Trebnjega, ki je povedla in dva gola prednosti obdržala vse do izida 8:6. V 18. minuti so nato gostje izenačili. Minuto pred koncem prvega dela je bil izid še 12:12, potem pa sta Uroš Miličevič in Jan Pucelj poskrbela za vodstvo Ribničanov (14:12).
Nadaljevanje je postreglo z obratno sliko prvega polčasa. Gostje so bili namreč tisti, ki so imeli gol ali dva prednosti, rokometaši Trima Trebnjega pa so jih lovili. Z zadetkom Filipa Glavaša za 20:19 so jih ujeli v 43. minuti. Vse do zadnje minute nobena ekipa ni vodila za več kot gol, po rezultatu 26:26 pa je bilo videti, da bodo imeli zadnjo besedo rokometaši Rika Ribnice. Najprej je zadel Mitja Nosan, naslednji napad pa je izkoristil Blaž Nosan. Gostje so vodili z 28:26. Zaostanek Trebanjcev je hitro znižal Mihajlo Radojković, sledila pa je še napaka Ribničanov. Izgubljena žoga je omogočila zadnji napad izbrancem Uroša Zormana. Gostje so si ob koncu s trdo igro prislužili še dve izključitvi, le s štirimi rokometaši pa jim nekaj sekund pred koncem ni uspelo preprečiti izenačenja Marka Kotarja na 28:28.
Najbolj razigrana med Trebanjci sta bila s štirimi zadetki David Didovič in Mihajlo Radojković, za goste pa je šest golov dosegel Žan Žagar.
V naslednjem krogu bodo Ribničani gostili rokometaše Gorenja Velenja, zasedba iz Trebnjega pa bo gostovala v Celju.

IZJAVI PO TEKMI

David Didovič, rokometaš Trima Trebnjega:
"Za nami je zahtevna tekma. Ribničani so zahtevni tekmeci, vseeno pa smo lahko zadovoljni z osvojeno točko. Prihodnji konec tedna želimo v dvorani Zlatorog pustiti levje srce."

Blaž Nosan, rokometaš Rika Ribnice:
"Glede na potek tekme menim, da smo proti Trebanjcem zmago izgubili v zadnjih minutah. Marsikateri ekipi v Trebnjem ne bo lahko, zato se lahko z eno točko zadovoljni vrnemo v Ribnico."

RK MARIBOR BRANIK : RD HERZ ŠMARTNO 34:33 (19:19)
Razgor 7 (4), Janc in Budja po 6; Justin 7, Cirar in Avsec po 5.

Igralec tekme: Simon Razgor (RK Maribor Branik)

Na obračunu ekip z dna lestvice so se morali v razburljivi končnici Mariborčani pošteno potruditi za zmago. Zasedba Herza Šmartnega je bila v igri za drugo zmago v tej sezoni Lige NLB, a je nazadnje ostalo praznih rok.
Po izenačenem začetku so si sredi prvega polčasa gostitelji priigrali dva gola prednosti, ki pa sta po dobrem zaključku prvega dela skopnela. Semafor je ob polčasu kazal 19:19.
V nadaljevanju se je zdelo, da bodo rokometaši Maribora Branika le strli goste, saj so hitro povedli s 25:20, kasneje pa vodstvo povišali na 28:21. Nato je imela svoje minute tudi ekipa Herza Šmartnega. Vztrajno so nižali zaostanek. Najprej so prišli do rezultata 29:32, v 59. minuti pa po golu Andraža Justina celo do izenačenja na 33:33. Rokometaše domače zasedbe je z zadetkom v zadnji minuti rešil Izidor Budja. Končni rezultat je bil 34:33.
Pri ekipi Maribora Branika je sedem golov dosegel Simon Razgor, šest pa sta jih dodala Mitja Janc in Izidor Budja. Na drugi strani je bil prav tako s sedmimi zadetki najbolj razpoložen Andraž Justin, po pet pa sta jih dosegla Benjamin Cirar in Jaka Avsec.
V prihodnjem krogu bo ekipa Herza Šmartnega gostovala v Škofji Loki, Mariborčani pa v Kopru.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Kljub mešanim občutkom moramo biti na koncu zadovoljni, ker smo dosegli zastavljen cilj, da točki ostaneta doma. Bilo je zelo napeto, predvsem zadnji del tekme, v katerem smo izgubili osredotočenost in naredili preveč napak, zato so tekmeci uspeli izenačiti. Na srečo smo na koncu povedli in ubranili zadnji napad gostov. Potrebno bo popraviti napake, ki nas sicer niso stale zmage."

Aleš Šmejc, rokometaš Herza Šmartnega:
"Tekmo smo izgubili že v prvem delu drugega polčasa, saj so se Mariborčani preveč oddaljili. Takšno razliko je težko uloviti. Nam je sicer uspelo, na koncu pa nam je zmanjkalo nekaj sreče, da bi osvojili za nas pomembno točko."

Še sledi:

sobota, 13. novembra, ob 19.00:
MRK LJUBLJANA : RD URBANSCAPE LOKA
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
RK DOBOVA : RK JERUZALEM ORMOŽ
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RD KOPER

Že odigrano:

četrtek, 11. novembra:
RK GORENJE VELENJE : RD LL GROSIST SLOVAN 30:23 (16:11)

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke