13. 11. 2021

Celjanke nadaljujejo odličen niz, delitev točk v Novem mestu

V soboto so zmago slavile Celjanke, Koprčanke in Vrhničanke, obračun med Krko Novim mestom in Mlinotestom Ajdovščino pa se je končal z delitvijo točk.

Prvi sobotni obračun modre skupine 1. ženske rokometne lige so prepričljivo dobile Celjanke. Tekma se je končala z rezultatom 35:21. Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine pa se iz Novega mesta vračajo le s točko. Dvoboj proti Krki Novemu mestu se je končal z neodločenim izidom (25:25).

V osmem krogu zelene skupine sta bila odigrana dva obračuna. Rokometašice Kopra so v Kranju slavile zmago s 34:22, Vrhničanke pa so doma z 28:26 premagale Olimpijo.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 9. KROG:

sobota, 13. novembra:
ŽRK Z'DEŽELE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 35:21 (20:6)
Regner in Pišek po 6; Artelj in Galič po 4.

Favorizirane Celjanke je v četrti minuti tekme v vodstvo povedla Anika Strnad. V nadaljevanju so izbranke Miše Marinček prednost še povečevale. Z delnim izidom 4:0 so imele po polovici prvega dela šest golov prednosti. Rokometašice iz Žalca jim niso mogle slediti in tako je bil rezultat ob polčasu 20:6 za gostiteljice. V drugem polčasu se razmerje moči ni spremenilo. Celjanke so nadaljevale s prepričljivo predstavo, na drugi strani pa Žalčankam ni steklo. 12 minut pred koncem tekme je domača zasedba vodila s 16 goli prednosti, na koncu pa slavila prepričljivo zmago. Semafor je po izteku igralnega časa kazal 35:21.
Za Celjanke sta največ golov, in sicer šest, dosegli Katarina Regner in Jasmina Pišek, na drugi strani pa Lana Artelj in Hana Galič dva manj.
V desetem krogu modre skupine 1. ženske rokometne lige bo ekipa Z'Dežele v dvorani Zlatorog gostila rokometašice Litije, zasedba Zelenih dolin Žalca pa odhaja na gostovanje v Velenje.

IZJAVI PO TEKMI

Andreja Perić, rokometašica Z'Dežele:
"Zelo sem vesela, da smo zmagale, saj smo vedele, da ne bo lahko. Gre za sosedski derbi, zato smo že od samega začetka igrale borbeno. V drugem polčasu smo se nekoliko sprostile, vseeno pa na koncu zaključile tako, kot smo si želele."

Neja Turnšek, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Na tekmi so bile najbolj vidne izkušnje tekmic. Smo mlada in neizkušena ekipa, zato smo naredile več napak. V zaključkih akcij nismo bile dovolj osredotočene, na splošno pa smo bile premalo povezane. Kljub temu smo pokazale borbeno igro in željo po zmagi."

ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 25:25 (11:14)
Novak in Barukčić (1) po 6; Janković Rustja 10 (1), Fegic in Abina po 4.

Ajdovke so tekmo odprle bolje in po desetih minutah igre vodile s 5:2, nato pa je sledil dober niz gostiteljic. V 19. minuti je za izenačenje na 7:7 zadela Vita Vinski. V nadaljevanju prvega dela so se gostje zbrale in na odmor odšle s tremi goli prednosti (14:11). V drugem polčasu so sicer večino časa vodile rokometašice Mlinotesta Ajdovščine, a so Novomeščanke držale korak z njimi. Štiri minute pred koncem je Erin Novak zadela za vodstvo domače zasedbe (24:23), dve minuti pred iztekom časa pa so zmago (24:25) v rokah držale izbranke Jana Žbogarja. Za izenačenje in končni izid (25:25) je zadela Živa Čopi.
Najbolj razpoloženi med rokometašicami Krke Novega mesta sta bili s šestimi zadetki Erin Novak in Ivona Barukčić, za ekipo iz Ajdovščine pa je deset golov dosegla Nataša Janković Rustja.
V desetem krogu modre skupine izbranke Gašperja Kovača čaka obračun z ekipo Trga ABC Izole, Mlinarke pa bodo gostovale na Ptuju.

IZJAVI PO TEKMI

Ivona Barukčić, rokometašica Krke Novega mesta:
"Ves teden smo se dobro pripravljale na obračun z ekipo Mlinotesta Ajdovščine. Prikazale smo borbeno igro tako v obrambi kot v napadu, na koncu pa nam je zmanjkalo nekaj športne sreče, da bi tekmo dobile."

Veronika Leški, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Tekma je bila zelo napeta. Predvsem ob koncu prvega dela smo naredile preveč napak, s katerimi smo tekmicam omogočile, da so se vrnile v igro. Drugi polčas pa je bil izenačen, tako da smo si zasluženo razdelile točki."

ZELENA SKUPINA, 8. KROG:

sobota, 13. novembra:
RK SAVA KRANJ : ŽURD KOPER 22:34 (6:16)
Štular 6 (5), Ožegovič 5 (1); Hilj 10, Škabar 8 (2).

Začetek obračuna v Kranju ni postregel z veliko zadetki. Po petih minutah igre je bil rezultat izenačen (1:1), nato pa so na plin stopile gostje. Z delnim izidom 5:0 so hitro prišle do ugodne prednosti, ki je v nadaljevanju niso izpustile iz rok. Gostje so do polčasa zmogle le šest golov, Koprčanke pa so mrežo zatresle 16-krat. Rezultat ob odmoru je tako znašal 16:6 v korist izbrank Željka Zirduma. V drugem delu tekme so Kranjčanke sicer znižale zaostanek, po 45 minutah igre so zaostajale za sedem golov, do konca pa vseeno niso uspele ujeti priključka. Rokometašice iz Kopra so s 34:22 slavile osmo zmago v tej sezoni 1. ženske rokometne lige in tako ostajajo neporažene.
Najbolj razpoložena med domačo zasedbo je bila Katra Štular s šestimi zadetki, na drugi strani pa sta se izkazali Nika Hilj z desetimi in Metka Škabar z osmimi goli.
V prihodnjem krogu bo ekipa Save Kranja gostila Vrhničanke, zasedba Kopra pa Mariborčanke.

IZJAVI PO TEKMI

Dijana Bašić Sredić, rokometašica Save Kranja:
"Začele smo bolj slabo. Gostje so imele dobro obrambo, zato so ob polčasu zasluženo vodile z visoko prednostjo. Kasneje smo se nekoliko približale, potem pa so se Koprčanke znova oddaljile. S prvim polčasom nismo zadovoljne, v drugem pa smo prikazale veliko bolj kakovostno igro."

Zana Kadić, rokometašica Kopra:
"Začele smo odlično. S kakovostno igro v obrambi smo naredile razliko in ob polčasu vodile z visoko prednostjo. V drugem delu smo imele nekaj slabših minut. Gostiteljice so se približale, vendar pa smo z borbeno igro tekmo varno pripeljale do konca."

ŠDRŠ VRHNIKA : RK OLIMPIJA 28:26 (16:16)
Cankar 12 (3), Nusdorfer (3), Kličič in Jereb po 4; Veber Marton 7 (2), Kolobarič 6.

Vrhničanke so na domačem parketu po enakovrednem in napetem obračunu vknjižile dve točki na obračunu z Ljubljančankami in se zavihtele na drugo mesto lestvici v zeleni skupini. Obračun so bolje odprle rokometašice Olimpije, ki so vodile do 13. minute. Takrat je gol za izenačenje na 8:8 dosegla Špela Nusdorfer. V nadaljevanju sta ekipi prikazali izenačeno predstavo in na odmor odšli z neodločenim rezultatom (16:16). Tudi v drugem polčasu je bil rezultat večji del časa poravnan. Po 45. minuti igre so gostiteljice vodile za gol (22:21), do konca obračuna pa prednosti niso izpustile iz rok. Zmagale so za dva gola (28:26).
Kar z 12 zadetki se je med Vrhničankami izkazala Jerneja Cankar, za ekipo Olimpije pa je sedem golov prispevala Hana Veber Marton.
V devetem krogu bo ekipa Vrhnike gostovala v Kranju, Ljubljančanke pa v Logatcu.

Še sledi:

MODRA SKUPINA, 9. KROG:
prestavljeno:
ŽRK PTUJ : ŽRD LITIJA

ZELENA SKUPINA, 8. KROG:
prestavljeno:
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK ZVEZDA LOGATEC

Že odigrano:

ponedeljek, 8. novembra:
RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA : ŽRK VELENJE 51:22 (25:15)

petek, 12. novembra:
RŽK ZAGORJE : ŽRK TRGO ABC IZOLA 23:21 (11:11)