13. 11. 2021

Tri zmage gostujočih ekip na sobotnih tekmah Lige NLB

Na sobotnih dvobojih devetega kroga Lige NLB so po dve točki osvojile zasedbe Urbanscapa Loke, Celja Pivovarne Laško, Dobove in Kopra.

Na štirih tekmah v sobotnem terminu v Ligi NLB so tri zmage končale v rokah gostujočih zasedb. Škofjeločani so se dveh točk veselili na gostovanju pri Ljubljani, Celjani pa so z nasmejanimi obrazi zapustili Slovenj Gradec. Dobova je ubranila svojo trdnjavo in na domačem parketu premagala Jeruzalem Ormož, medtem ko je Koper na Dolenjskem porazil SVIŠ Ivančno Gorico.

Na predhodnih tekmah v devetem krogu so Velenjčani vpisali zmago proti LL Grosistu Slovanu, moštvi Trima Trebnjega in Rika Ribnice pa sta se razšli brez zmagovalca.

LIGA NLB, 9. KROG:

sobota, 13. novembra:
MRK LJUBLJANA : RD URBANSCAPE LOKA 29:34 (14:18)
Lukman 8 (1), Batagelj 6 (1); Jesenko M. 8 (2), Jesenko A. (3) in Pipp po 6.


Igralec tekme: Luka Stanojlović (RD Urbanscape Loka)

Gorenjska zasedba še naprej kaže učinkovite predstave v elitnem ligaškem tekmovanju, na svoji deveti tekmi je dosegla že sedmo zmago in se je znova prebila na tretje mesto. Ljubljana po sedmem porazu ostaja v spodnjem delu razpredelnice.
Večji del prvega polčasa je v dvorani na Galjevici minil v enakovredni in izenačeni predstavi. Slabi dve minuti pred koncem prve polovice tekme so imeli Škofjeločani le gol naskoka (15:14), v sami končnici pa so po zadetkih Aljaža in Matevža Jesenka ter Grege Jamnika na veliki odmor odšli z, do tedaj, najvišjo prednostjo (18:14).
V drugi polovici tekme so bili izbranci gostujočega trenerja Jureta Šterbucla vselej korak pred tekmeci iz slovenske prestolnice, tekmo so brez stresnih trenutkov pripeljali do zmage.
V škofjeloški ekipi je bil najbolj učinkovit Matevž Jesenko, v ljubljanski pa Jure Lukman. Oba sta dosegla po osem golov.
Škofjeloška zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Herz Šmartno, Ljubljana pa bo gostovala v Slovenj Gradcu.

IZJAVI PO TEKMI

Miha Tomšić, rokometaš Ljubljane:
"Taktično smo se dobro pripravili, vendar nismo upoštevali navodil trenerja. Naredili smo ogromno napak, rezultat je temu primeren. Čaka nas nov teden, nova tekma, tako da se bomo nanjo pripravili čim bolje." 

Jure Šterbucl, trener Urbanscapa Loke:
"Dvotedenska odsotnost je malo razbila naš tekmovalni ritem. Čestitam Ljubljani za pošteno igro. Vedeli smo, kaj nas čaka. Konec koncev je tekma zato, da se zmaga in s tem smo zadovoljni."

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 25:33 (12:17)
Cvetko 5 (1), Štumpfl (1) in Šol po 4; Vlah in Ivanković po 5.


Igralec tekme: Matic Suholežnik (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani so dosegli deveto zmago v nizu, zavoljo petkovega neodločenega izida Trebanjcev in Ribničanov pa imajo zdaj - ob tekmi več - tri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz Trebnjega. Korošci so doživeli peti poraz v Ligi NLB in so na sredini lestvice.
Po izenačenem uvodu so izbranci gostujočega trenerja Alema Toskića sredi prvega polčasa zaigrali učinkovito in se na veliki odmor odpravili s petimi goli prednosti (17:12).
Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega. Celjani, ki po minuli sezoni znova želijo osvojiti državno prvenstvo, so sredi drugega polčasa tekmece zasenčili v vseh prvinah igre in povedli za enajst golov (29:18, 30:19) ter na vselej vročem terenu v Slovenj Gradcu v velikem slogu osvojili deveti par točk.
V ekipi iz Celja sta bila najbolj učinkovita Aleks Vlah in Ante Ivanković, v zasedbi iz Slovenj Gradca pa Rok Cvetko. Vsi so dosegli po pet golov.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostila Ljubljano, celjska pa bo gostila trebanjski Trimo.

IZJAVI PRED TEKMO

Borut Ošlak, športni trener Slovenj Gradca 2011:
"Res se moramo zavedati, da smo igrali proti zelo dobremu tekmecu. Parirali smo jim v prvem polčasu in nato z nespametnimi potezami dovolili, da so nam ušli na pet oziroma šest golov razlike. Po tem se je zahtevno vrniti. Zdaj je treba te napake popraviti, saj nas v naslednjem tednu čaka zelo pomembna tekma proti Ljubljani in verjamem, da bomo takrat le pokazali svoj pravi obraz."

Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško:
"Celotna ekipa se je zavedala, da nas čaka zelo zahtevna tekma. Vedeli smo, da je ekipa Slovenj Gradca doma zelo neugodna, mlada in dobro sestavljena. Iščejo korak naprej, zato smo se posledično morali dobro pripraviti. Od samega začetka smo igrali v visokem ritmu, ki nam ustreza, z veliko tekanja, saj imamo dolgo klop in na koncu mislim, da smo zasluženo zmagali."

RK DOBOVA : RK JERUZALEM ORMOŽ 30:27 (15:15)
Nešič 9, Šafranko 6 (2); Hebar 7, Kosi in Čudič (3) po 5.


Igralec tekme: Ignjat Nešič (RK Dobova)

V Posavju se je na obračunu med Dobovo in Jeruzalemom Ormožem od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, točki pa je osvojila domača zasedba. Dobova je po tretji zmagi na lestvici prehitela osmoljence tokratnega medsebojnega obračuna, pred njimi pa ima točko prednosti.
Do 56. minute so bili rokometaši iz Posavja in Prlekije povsem enakovredni. V odločilnih trenutkih so - pri izidu 26:26 - bolj trezno glavo imeli izbranci domačega trenerja Damjana Radanoviča. V zadnjih štirih minutah so po golih Rudolfa Zvonimirja Šafranka, Ignjata Nešića, Andraža Dragana in Jana Brdika naredili delni izid 4:1 ter osvojili zlata vredni točki.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Nešić z devetimi zadetki, v gostujoči pa Martin Hebar s sedmimi goli.
Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala pri LL Grosist Slovanu, ormoška pa bo gostila SVIŠ Ivančno Gorico.

IZJAVI PRED TEKMO

Jure Blaževič, rokometaš Dobove:
"V goste je prišla ekipa Jeruzalema Ormoža in vedeli smo, da bo tekma zelo zahtevna. Držali smo se dogovorov v obrambi in napadu. Tekmo smo tako v zanimivi končnici pripeljali do konca zmagovalno."

Martin Hebar, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Vsekakor smo šli na zmago in mislim, da smo se ta teden dobro pripravili na Dobovo. Znova se je izkazalo, da nam ta dvorana ne leži. Mislim, da v tej dvorani še nismo zmagali, tako da sta žal točki ostali v Dobovi. Sedaj pa se moramo pripraviti na naslednjo tekmo, na kateri bomo gostili SVIŠ Ivančno Gorico."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RD KOPER 24:28 (11:14)
Marojevič 8 (4), Zavodnik 4; Poklar 11 (3), Žagar 7.


Igralec tekme: Rok Jelovčan (RD Koper)

V obračunu ekip iz druge polovice razpredelnice je smetano pobrala zasedba iz Kopra, po tretji zmagi in enem neodločenem izidu pa se je prebila na osmo mesto. Dolenjska ekipa ima po šestem porazu točko manj od primorske zasedbe.
Večji del dvoboja so bili v prednosti Primorci, a Dolenjci so jim vztrajno dihali za ovratnik. Tako je bilo vse do 45. minute, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj preudarni izbranci gostujočega trenerja Uroša Rapotca. V 48. minuti so si priigrali tri gole prednosti (21:18), lepe zaloge pa v nadaljevanju niso več zapravili.
Dolenjci so se borili po najboljših močeh in skušali tekmo "postaviti na glavo", po golu Sandija Muminovića v 57. minuti za koprsko vodstvo s 26:22 pa je bilo jasno, da bo zmaga odšla na Obalo.
V primorski ekipi je bil najbolj učinkovit Tine Poklar z enajstimi, v dolenjski pa Marko Marojevič z osmimi goli.
Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, koprska pa bo gostila mariborski Branik.

IZJAVI PRED TEKMO

Denis Zavodnik, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"Tekma je bila zahtevna, z lastnimi napakami smo prišli do tega, da je Koper zasluženo zmagal. Škoda, na koncu mislim, da smo si glede na prikazano zaslužili vsaj točko. Vsekakor pa smo storili preveč tehničnih napak v prvem polčasu. Čestitke Kopru za zmago."

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Mislim, da smo pričakovali tako zahtevno tekmo od prve minute. Vedeli smo, da so gostitelji zelo neugodni. Borijo se, igrajo od prve do zadnje minute. Čestitam jim za borbo, za nas pa mislim, da smo odigrali dobro obrambo z vratarjem na čelu ter pametno v napadu. Menim, da smo zasluženo zmagali."

Že odigrano:

četrtek, 11. novembra:
RK GORENJE VELENJE : RD LL GROSIST SLOVAN 30:23 (16:11)


petek, 12. novembra:
RK TRIMO TREBNJE : RD RIKO RIBNICA 28:28 (12:14)

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 9 9 0 0 18
2 RD TRIMO TREBNJE 8 7 1 0 15
3 RD URBANSCAPE LOKA 9 7 0 2 14
4 RK GORENJE VELENJE 9 6 1 2 13
5 RD RIKO RIBNICA 9 6 1 2 13
6 RD LL GROSIST SLOVAN 9 4 0 5 8
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 9 3 1 5 7
8 RD KOPER 9 3 1 5 7
9 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 9 3 0 6 6
10 RK DOBOVA 9 3 0 6 6
11 RK MARIBOR BRANIK 9 3 0 6 6
12 RK JERUZALEM ORMOŽ 8 2 0 7 5
13 MRK LJUBLJANA 9 2 0 7 4
14 RD HERZ ŠMARTNO 9 1 0 8 2