16. 6. 2022

Znani pari Lige NLB za sezono 2022/23

Predstavniki klubov Lige NLB so se v sredo zbrali na seji Združenja Lige NLB, na kateri so opravili žreb parov za sezono 2022/23.

Prvoligaši so se uradno poslovili od Ljubljane in Herza Šmartnega, ki sta v končani sezoni zasedla 13. oziroma 14. mesto v državnem prvenstvu in se tako selita v 1. B državno rokometno ligo. Poleg tega so medse sprejeli povratnika v elitno druščino, novomeško Krko in Krško. Rokometaši Krke so v Ligi NLB nazadnje nastopali v sezoni 2021/22, zasedba Krškega pa se v najmočnejšo slovensko rokometno ligo vrača po sedmih letih.

Ples kroglic je določil tudi pare nove sezone Lige NLB, ki se bo začela 10. septembra. Že v prvem krogu oba novinca čakata zahtevni nalogi. Krka bo gostila aktualne državne prvake Celjane, Krčane pa čaka gostovanje v Slovenj Gradcu. Ormožani se bodo za uvod v novo sezono pomerili z Mariborom Branikom, Koprčani s SVIŠ Ivančno Gorico, Slovanovci z Urbanscape Loko, Trebanjci pa se bodo podali na pot proti Dobovi. Derbi prvega kroga se obeta v Velenju, kjer bo Gorenje gostilo Riko Ribnico. Ekipi sta v sezoni 2021/22 zasedli tretje oziroma četrto mesto in si tako priigrali boj za evropska tekmovanja.

Slovensko rokometno dogajanje se bo začelo že teden dni prej, ko bo na sporedu Superpokal. Celjani kot aktualni državni prvaki se bodo za prvo lovoriko udarili z Velenjčani, aktualnimi pokalnimi prvaki.
LIGA NLB, SEZONA 2022/23, 1. KROG
Sobota, 10. septembra:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : ROKOMETNI KLUB KRŠKO
MRK KRKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK MARIBOR BRANIK
RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA
RD KOPER : RK SVIŠ IVANČNA GORICA
RD LL GROSIST SLOVAN : RD URBANSCAPE LOKA
RK DOBOVA : RK TRIMO TREBNJE