30. 6. 2022

Blagotinšek in Košec ostajata člana Maribora Branika

Vodstvo Maribora Branika je sklenilo dogovor za še dve podaljšanji sodelovanja. V štajerski prestolnici tako ostajata Anže Blagotinšek in Matic Košec.

Anže Blagotinšek igra na položaju krožnega napadalca in je s svojo borbenostjo pomemben člen obrambe. V zadnji sezoni je več priložnosti dobival tudi v napadu. Produkt celjske rokometne šole je tako v ligi NLB v sezoni 2021/22 odigral 26 tekem in se vpisal pod 38 zadetkov. Matic Košec pa je desni zunanji igralec, ki je imel v svojem času pri Mariboru Braniku ogromno smole s poškodbami. V sezoni 2021/22 je odigral 21 tekem in dosegel 33 golov, v prihajajočem tekmovalnem letu pa bo naredil vse, da še bolj opozori nase.

Anže Blagotinšek, rokometaš Maribora Branika:
"Z zadnjo sezono sem zadovoljen. Imeli smo nekaj vzponov ter padcev, kar je v športu razumljivo, a pomembno je, da smo skupaj rastli kot ekipa in pokazali, da smo mladi, borbeni in željni uspehov, kosamo pa se lahko tudi s kakovostnejšimi tekmeci. V Mariboru Braniku ostajam še eno leto ter stremim k temu, da se še izboljšam, odpravim pomanjkljivosti, gradim na sebi in grem v vsako tekmo borbeno in vztrajno do zadnjega diha. Nove sezone se zelo veselim. Osredotočam se predvsem na to, da bomo še bolj garali, prenesli naše znanje iz treningov na tekme in se učili na svojih napakah ter na vsako tekmo vstopili z 110-odstotno zbranostjo in iz tekme v tekmo rastli tako ekipno kot rezultatsko."

Matic Košec, rokometaš Maribora Branika:
"Za podaljšanje sodelovanja z Mariborom Branikom sem se odločil, ker verjamem da lahko klubu pomagam pri doseganju ciljev. Pogoji za treniranje so dobri, s soigralci se razumemo. Vem, da me še čaka ogromno trdega dela, a se že zelo veselim začetka priprav. V novi sezoni znova pričakujem zanimivo in napeto dogajanje v Ligi NLB. Upam, da bomo zaigrali pred čimbolj polnimi tribunami in tako dobili tudi od navijačev dodatno podporo ter motivacijo, da izpolnimo pričakovanja kluba in našega trenerja."