1. 7. 2022

Slovenska prvaka dobila tekmece med evropsko klubsko elito

Na Dunaju je potekal žreb evropske Lige prvakov, ki je dodelil tekmece tudi rokometašicam Krima Mercatorja in Celja Pivovarne Laško. V Stožice in Zlatorog od septembra dalje prihajajo atraktivne tekmice in tekmeci.

Žreb skupin za novo sezono EHF Lige prvakinj je Krimovkam dodelil igranje v skupini A z danskim Odensom, norveškim Vipersom, ki brani naslov evropskih prvakinj, nemškim Bietigheimom, francoskim Brestom, madžarskim FTC-jem, češkim Banikom in romunsko Bukarešto s slovensko reprezentantko Elizabeth Omoregie. Prvi krog evropske sezone bo na sporedu 10. in 11. septembra.

"Dobili smo zahtevno skupino, saj bodo naše tekmice med drugimi aktualne evropske prvakinje. Kakovostni so tudi ostali klubi, ki iz sezone v sezono napredujejo in se krepijo. Za nas je najpomembneje, da se dobro pripravi na vse tekme. V skupinskem delu EHF Lige prvakinj bomo gradili igro, s katero se želimo s tekmicami kosati v četrtfinalu. Verjamem, da so tako močni klubi kot zahtevni obračuni, ki nas čakajo, nujni, če želimo uresničiti zastavljene cilje in priti do novih uspehov," je žreb pokomentiral krimov trener Dragan Adžić.

Celjanom se bodo zoperstavili tekmeci, ki jih ni potrebno posebej predstavljati. V Zlatorog prihajajo madžarski prvak Pick Szeged s štirimi Slovenci - Borutom Mačkovškom, Deanom Bombačem, Matejem Gabrom in Mariom Šoštarićem, prva ekipa, ki je ubranila naslov evropskih prvakov v sredini prejšnjega meseca - Barça z Blažem Jancem in Domnom Makucem. Na Štajersko prihajajo tudi letošnji finalisti Lige prvakov, sicer pa serijski poljski prvaki, Lomza Vive Kielce, francoski podprvak Nantes, kjer igra Rok Ovniček, nemški podprvak THW Kiel z Miho Zarabcem ter dve skandinavski ekipi, norveški prvak Elverum in pa danski podprvak, zvezdniški Aalborg.

"Žreb je vedno žreb in nanj ne moreš vplivati, vseeno pa lahko imaš svoje želje. Ta je bil izjemno zahteven, gre za same vrhunske ekipe, kar pa mora biti za nas samo še dodaten motiv. Tako za nas, kot tudi za gledalce. Želimo se pokazati v najboljši luči in proti vsem odigrati čim bolje. Realno bo težko, vendar pa mi se ne predajamo v naprej, vsak bo moral biti na igrišču boljši, mi pa kljub temu računamo in verjamemo v kakšno presenečenje," je po prejemu tekmecev za klubsko spletno stran celjskega kluba povedal Aleks Vlah.