9. 7. 2022

Makuc zaradi hude poškodbe že na poti v domovino

Slovensko mladinsko reprezentanco na evropskem prvenstvu na Portugalskem na prvih dveh tekmah poškodbe niso obšle. Andraž Makuc je že zaključil z nastopi, vprašljiv je Denis Strašek. Na prvenstvo pred odločilno tekmo za napredovanje prihajata Jaka Soršak in Žan Rauh.

Makuc, za katerim je odlična sezona v vrstah koprskega prvoligaša, jo je skupil na uvodni tekmi prvenstva. Mlajši brat članskega reprezentanta Domna Makuca je proti Madžarom v 23. minuti zadel za 8:11, ob tem pa doskočil na stopalo madžarskega vratarja in si poškodoval levo koleno. Detajlni pregledi so pokazali, da si je poškodoval prednjo križno vez, zaradi česar ga čaka operativni poseg in dolgotrajno okrevanje.

Tudi druga tekma ni minila brez skrbi za selektorja Sašo Prapotnika. Po enem izmed strelov je v vratarjevem prostoru v Denisa Straška priletel eden izmed tekmecev. Strašek je bil tedaj primoran zapustiti igro in se vanjo ni več vrnil. Rezultate detajlnih preiskav po tekmi slovenska reprezentanca še ni prejela.

Na Portugalsko sta bila zato vpoklicana dodatna rokometaša. Tja prihajata Jaka Soršak iz Slovana in vratar Žan Rauh iz Krke.

Tekma za biti ali ne biti Slovence čaka to nedeljo ob 15.30 proti Danski. Pot v drugi del prinaša le zmaga. Prenos tekme bo na voljo na ehftv.com.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ROKOMETAŠE DO 20 LET (Portugalska)
Skupina B, 3. krog, nedelja, 10. julija, ob 13.00:
MADŽARSKA : FERSKI OTOKI

Ob 15.30:
SLOVENIJA : DANSKA

Že odigrano, 1. krog, četrtek, 7. julija:
SLOVENIJA : MADŽARSKA 22:31 (11:14)
Slovenija:
Strašek, Mlivić, Fergola 1, Janc 8, Lukman 2, Čirović 1, Vidmar 1, Debelak, Makuc 3, Zupančič, Muminović, Rot 2, Kačičnik 1, Gregorič 1, Miklavec.
STATISTIKA

DANSKA : FERSKI OTOKI 32:33

2. krog, petek, 8. julija:
FERSKI OTOKI : SLOVENIJA 27:28 (15:18)
Slovenija:
 Janc 8, Čirović 7, Gregorič 4, Vidmar 3, Fergola 1, Lukman 1, Muminović 1, Rot 1, Kačičnik 1, Miklavec 1, Mlivić, Debelak.
STATISTIKA

MADŽARSKA : DANSKA 25:28