28. 7. 2022

Krešić, Ivanović in Grčo okrepili Trebanjce

Trebanjci zaključujejo s sestavljanjem kadra za sezono 2022/23. Po Janu Jurečiču se bodo v Trebnje preselili še srbski ostrostrelec Miljan Ivanović, ki je zadnje tri sezone igral na Poljskem pri Stal Mielecu, bosansko-hrvaški levičar Krešimir Krešić, ki je bil v minuli sezoni ključni člen zagrebških Sesvet ob osvojitvi tretjega mesta v hrvaškem prvenstvu, ter bosanski vratar Mirnes Grčo, ki je v dosedanji karieri branil tudi za katarsko izbrano vrsto.

Šestindvajsetletni Srb je prve rokometne korake naredil pri beograjskem Partizanu, od koder se je pri 19 letih prvič odpravil na tuje. Med letoma 2015 in 2017 je branil barve norveškega Boda, osvojil tudi pokalno lovoriko, nato je igral še pri madžarskemu Balatonfurediju in bosanskemu prvoligašu Izviđaću, zadnje tri sezone pa nosil dres poljskega prvoligaša Stal Mieleca. 195 centimetrov visoki Srb bo v novi sezoni tvoril levi zunanji položaj z Gašperjem Horvatom in Gregorjem Potočnikom. V Trebnjem je podpisal enoletno pogodbo.

Miljan Ivanović, okrepitev Trima Trebnjega:
“Vesel sem, da prihajam v klub z visokimi ambicijami. Pogoji so idealni za napredek in boj za naslov prvaka ter igranje v Evropi. Navijačem želim sporočiti, da se bomo na novo sezono čim bolje pripravili, že zdaj pa si želim polne dvorane na evropskem spektaklu s Švedi.”

Krešimir Krešić je rokometno pot začel v Čapljini. Tam je igral do leta 2018, potem je uspešno prestal preizkušnjo pri Sesvetah iz Zagreba. Ambiciozni hrvaški prvoligaš, ki ga vodi nekdanji reprezentant Silvio Ivandija, je v minuli sezoni osvojil tretje mesto v domačem prvenstvu, prav Krešić pa se lahko pohvali s precej uspešnim strelskim izkupičkom. V preteklosti se je med drugim že znašel na spiskih mlajših hrvaških reprezentanc, poleg tega pa je eden izmed kandidatov, ki se lahko v prihodnosti nadejajo vpoklica v člansko izbrano vrsto. V novi sezoni bo tvoril položaj desnega zunanjega skupaj s Srbom Mihajlom Radojkovićem, s klubom pa je sklenil dvoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Krešimir Krešić, okrepitev Trima Trebnjega:
“Vesel sem, ker prihajam v Trimo Trebnje. Klub ima odlične pogoje in visoke ambicije. Prihod v novo sredino je zame stopnička višje in verjamem, da bom z borbo na parketu upravičil zaupanje vodstva in strokovnega štaba.“

Izkušeni bosanski vratar Mirnes Grčo, ki ima dvojno državljanstvo (Bosna in Hercegovina ter Katar) je igralsko kariero začel pri RK Goražde, a se z rosnimi šestnajstimi leti podal v Katar. Tam je branil barve Al Jaisha, z njim osvojil azijsko ligo prvakov in katarsko prvenstvo, med drugim pa se leta 2015 znašel na širšem spisku članske katarske reprezentance, ki je istega leta osvojila naslov svetovnega podprvaka na domačih tleh. Drugo polovico minule sezone se je znova vrnil v domovino k Slogi, v novi sezoni pa bo skupaj z Aljošo Čudičem tvoril vratarski tandem Trebanjcev.

Mirnes Grčo, okrepitev Trima Trebnjega:
“Zahvalil bi se klubu za priložnost. Trebanjski levi, ki sem jih spremljal že nekaj časa, se redno uvrščajo v vrh slovenskega rokometa in na evropski zemljevid. Upam, da bom upravičil zaupanje vodstva in strokovnega štaba, obenem pa se želim boriti za sam vrh Lige NLB in odigrati dobro sezono tudi v Evropi.”