13. 8. 2022

V Izoli gostuje fantovska izmena športnega kampa RZS

V Izoli poteka že 16. športni kamp RZS za dečke. Na njem so zbrani najbolj nadarjeni rokometaši, rojeni leta 2008 in 2009. 

Za 76 igralcev iz kar 32 različnih klubov skrbi osem trenerjev, med njimi tudi trener moške mladinske reprezentance Saša Prapotnik in trener reprezentance mlajših kadetov Jani Klemenčič. Treningi, ki potekajo dvakrat dnevno, so zelo raznoliki. Na njih igralci v skupinah spoznavajo in pilijo elemente rokometne igre, tekmujejo na internem turnirju, seveda pa imajo na voljo tudi čas za druženje in kopanje. Večeri so namenjeni ogledom tekem kadetske reprezentance na evropskem prvenstvu, rokometnemu kvizu, predavanjem in obiskom gostov.

Trener reprezentance dečkov in vodja kampa Marjan Potokar skozi kamp in pregledne regijske treninge spremlja kvaliteto in razvoj igralcev, ki jih bo jeseni naslednje leto prevzel trener reprezentance mlajših kadetov. Pri selekciji igralcev bosta imela oba reprezentančna trenerja zelo težko delo, saj fantje kažejo zelo veliko zagnanost in talenta.