19. 8. 2022

Prvi vikend septembra začetek nove rokometne sezone

Rokometne ekipe se z veliko vnemo že pripravljajo na začetek nove sezone. Na slovenskih igriščih se bo ta uradno začela prvi vikend v septembru, ko bosta v Izoli in Gornji Radgoni na sporedu dvoboja za slovenski rokometni Superpokal. Za prvi lovoriki se bosta v ženski konkurenci merili ekipi Krima Mercatorja in Z'dežele, v moški pa Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja.


Slovenski rokometni Superpokal se na igrišča vrača po dveh letih, ko je uvodno dejanje nove sezone odpadlo zaradi dogodkov, povezanih s svetovno zdravstveno situacijo. Rokometašice se bodo v lov na superpokalno lovoriko podale v soboto, 3. septembra, ob 18. uri v dvorani kraška v Izoli, rokometaši pa dan kasneje ob 18.15 v povsem novi športni dvorani v Gornji Radgoni.


Med moškimi klubi je na dosedanjih 12 izvedbah največ naslovov romalo v vitrine celjskega kluba, ki je bil na Superpokalnih dvobojih najboljši sedemkrat. S tremi naslovi mu sledijo Velenjčani, po enega pa sta osvojila nekdanji koprski Cimos in novomeška Krka. Večna rivala in najuspešnejša kluba v zgodovini rokometnih Superpokalov se bosta za nov naslov udarila v vlogah prvaka Lige NLB in Pokala Slovenije. V zgodovini sta se v Superpokalu pomerila že štirikrat, trikrat so bili boljši Celjani.


V minuli sezoni 1. ženske rokometne lige in ženskega Pokala Slovenije sta se na najvišji mesti povzpela ljubljanski Krim Mercator in celjska zasedba Z'dežele. Obe tekmovanji so osvojile rokometašice prvega, za katerega sta bili to 27. lovoriki v obeh tekmovanjih, na drugi strani pa so se v Celju z dvema srebrnima kolajnama razveselili ene najuspešnejših sezon v zgodovini kluba. Letošnja ženska superpokalna izvedba bo sedma po vrsti, vseh dosedanjih šest naslovov pa je romalo v slovensko prestolnico. Krimovke in Celjanke so se na Superpokalu pomerile že leta 2017 v Hrpeljah. Prve so bile tedaj boljše s 34:21.

DOZDAJŠNJE PRVAKINJE

DOZDAJŠNJI PRVAKI

DOSEDANJI SUPERPOKALI (ŽENSKE)

DOSEDANJI SUPERPOKALI (MOŠKI)

ŽENSKI ROKOMETNI SUPERPOKAL 2022
Sobota, 3. septembra, ob 18.00 (Izola, dvorana Kraška):
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z'DEŽELE
MOŠKI ROKOMETNI SUPERPOKAL 2022
Nedelja, 4. septembra, ob 18.15 (Gornja Radgona, ŠD Gornja Radgona):
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE