24. 9. 2022

Krimovke do evropskega prvenca

Rokometašice Krima Mercatorja so na strelsko najuspešnejši tekmi v zgodovini ljubljanskega kluba prišle do zanesljive zmage nad ekipo DHK Banik Most. Čehinje so premagale s končnim rezultatom 42:29 in tako prišle do prvega para točk v 28. zaporedni sezoni med evropsko elito. Tokrat gre izpostaviti izvrstno ekipno predstavo. Vsaj en zadetek je doseglo kar 12 tigric.

Krimovke so takoj pokazale, da se želijo iz češkega Chomutova vrniti s polnim izkupičkom točk. Daria Dmitrieva je že v prvi minuti dvakrat zatresla mrežo tekmic in ljubljansko zasedbo povedla v vodstvo z 2:0. Čehinje so se sicer vrnile, izkoristile so nekaj napak varovank Dragana Adžića in tehtnico prevesile na svojo stran. A ne za dolgo. Po tem ko je neprijetno poškodbo kolena skupila Valerie Smetková, so tigrice popolnoma zagospodarile na igrišču Rocknet Arene.

Hitro so polnile mrežo neizkušene zasedbe Adriana Struzika, s trdno obrambo in razpoloženo Barbaro Arenhart v vratih pa zaustavljale strele tretje najmlajše ekipe v tej sezoni EHF Lige prvakinj. Že v prvem polčasu so si priigrale lepo zalogo, ki so jo v drugem delu srečanja še nadgradile.

V 35. minuti so izkoristile prvo priložnost, da povedejo z dvomestno prednostjo. Kapetanka Barbara Lazović je z silovitim strelom od daleč zadela za 25:15. V nadaljevanju obračuna so Krimovke ugodno razliko ohranjale, zato je črnogorski strokovnjak na klopi Krima Mercatorja priložnost za igro ponudil prav vsem svojim varovankam. Med strelke se jih je tokrat vpisalo kar 12. Najbolj razpoložene so bile Jovanka Radičević, Daria Dmitrieva, Barbara Lazović in Sara Kovarova, ki so zabile po šest golov, svoj evropski prvenec pa je dosegla tudi mlada Ema Markovič.

Z izvrstno ekipno predstavo so rokometašice v sivo-modrih dresih tretjič v zgodovini ljubljanskega kluba na eni tekmi elitnega evropskega tekmovanja dosegle preko 40 zadetkov. Tokrat so se ustavile pri 42, kar je največ doslej!

Naslednja evropska tekma Krimovke čaka pred domačimi navijači. V nedeljo, 9. oktobra, ob 14.00 bo v Ljubljani gostoval madžarski FTC-Rail Cargo Hungaria.