30. 9. 2022

Koroško-šaleški derbi se je končal z delitvijo točk

Prvi obračun četrtega kroga Lige NLB se je končal z delitvijo točk. Na koroško-šaleškem derbiju so Slovenjgradčani točko izvlekli v sami končnici. Gašper Dobaj je v zadnjih sekundah ubranil strel Domna Tajnika in tako gostiteljem priboril točko (28:28).

Pestra rokometna sobota prinaša pet obračunov. Krka bo gostila Jeruzalem Ormož, Krško Urbanscape Loko, SVIŠ Ivančna Gorica Trimo Trebnje, Riko Ribnica Dobovo, Maribor Branik pa LL Grosist Slovan. Četrti krog bosta v nedeljo sklenili ekipi Celja Pivovarne Laško in Kopra.

LIGA NLB, 4. KROG

Petek, 30. septembra
RK SLOVENJ GRADEC : RK GORENJE VELENJE 28:28 (12:13)
Eskerčić 7 (3), Štumpfl 6; Sokolič (1) in Tajnik po 5.

Igralec tekme: Gašper Dobaj (RK Slovenj Gradec)

Obračun Slovenjgradčanov in Velenjčanov se je končal brez zmagovalca. Končni izid je realen odraz dogajanja na igrišču, saj sta ekipi ves čas kazali enakovredno in tesno predstavo. Velenjčani so po porazu proti Celju Pivovarni Laško še drugič zapovrstjo ostali brez zmage in so pri petih točkah, Slovenj Gradec pa ima ob tekmi manj tri točke. Gostitelji so bili večji del prvega polčasa v ospredju, vodili so večinoma za tri zadetke. Toda Velenjčani, ki jim sprva v napadu ni steklo, so po izenačenju na 1:1 tekmece znova ujeli šele v 27. minuti pri 12:12, Tilen Sokolič pa je v 28. minuti zadel za vodstvo gostov s 13:12, kar je bil ob šestminutnem strelskem mrku gostiteljev tudi izid polčasa. Uvod drugega dela je bil izenačen, tudi deset minut pred koncem sta bili ekipi praktično skupaj, Velenjčani so sicer nekajkrat ušli za dva zadetka, a so gostitelji držali priključek, tudi po zaslugi vratarja Gašperja Dobaja, ki je med drugim ubranil sedemmetrovko, ko bi Velenjčani lahko pobegnili za tri gole. Minuto in 20 sekund pred koncem so gostje ostali brez izključenega Davida Kovačiča, Slovenjgradčani pa so bili v napadu za izenačenje. Na 28:28 so po golu Kristiana Eskeričića prišli 45 sekund pred koncem ter nato ubranili napad Velenjčanov za zmago.
Pri domačih je Eskeričić dosegel sedem, Uroš Štumpfl pa šest golov, pri gostih pa sta po petkrat zadela Domen Tajnik in Sokolič.
Slovenj Gradec bo v prihodnjem krogu gostoval v Kopru, Gorenje Velenje pa bo gostilo Krko.

IZJAVI PO TEKMI

Urban Starc, rokometaš Slovenj Gradca: "Najprej bi se rad zahvalil vsem navijačem, da so napolnili dvorano. Tekmo smo začeli kar v redu, nismo se ustrašili, igrali smo agresivno in v napadu zadevali. Prvi polčas je bil soliden, nato pa smo v drugem malo popustili in dovolili gostom da povedejo. Na koncu se je vse dobro izšlo, zasluženo smo si izborili točko."

Martin Hebar, rokometaš Gorenja Velenja: "Za nami je zahtevna tekma, s končnim rezultatom nismo zadovoljni. Mislim, da je rezultat posledica slabega začetka, ko smo naredili veliko napak tako v obrambi kot v napadu. Te napake smo potem ob koncu prvega in v začetku drugega polčasa popravili, ampak mislim, da je bilo to premalo.˝
LIGA NLB, 4. KROG

Sobota, 1. oktobra, ob 18.00