19. 11. 2022

Zmage za Koprčane, Velenjčane in Celjane, remi v Dobovi

Na štirih sobotnih dvobojih, ki so bili odigrani v okviru devetega kroga Lige NLB, so dve točki domov odnesli gostje, enkrat so zmagali gostitelji, eno srečanje pa se je končalo z delitvijo točk. Prva tekma je v koprski Bonifiki je pripadla domači zasedbi. V knežje mesto so se z novim parom točk vrnili Celjani, Velenjčani pa so dobre volje zapustili prestolnico. Dobovčani in Ormožani so se razšli brez zmagovalca.

V nedeljo sledi še srečanje med Škofjeločani in Slovenjgradčani.

LIGA NLB, 9. KROG

Sobota, 19. novembra
RD KOPER : RK KRŠKO 33:18 (17:8)
Breznikar 7, Bekrič (2) in Bratkovič po 6; Sintič 4, Šibanc (1) in Dosedla po 3.

Igralec tekme: Marin Đurica (RD Koper)


Rokometaši Kopra so v devetem krogu tretjič zmagali in se v zgoščeni spodnji polovici lestvice s sedmimi osvojenimi točkami vsaj začasno povzpeli na osmo mesto. Krčani kot novinci med elito ostajajo na dnu brez zmage, na deveti tekmi pa so še sedmič izgubili. Koprčani so vseh 60 minut igrali precej bolje od gostov. Izenačen je bil le začetek, nato pa so z delnim izidom 4:0 med 12. in 16. minuto najprej prednost povišali na pet golov (10:5), v 26. minuti pa na +8. Tudi neposredni rdeči karton gostiteljev, ki ga je prejel Luka Vujovič v 27. minuti, ni spremenil razmerij na igrišču. Koper je bil po prednosti devetih zadetkov ob daljšem odmoru tudi v drugem razigran, prednost pa je rasla iz minute v minuto. V 40. je znašala 22:9, v 50. pa 27:11, nato pa so se domačini proti povsem nemočnim gostom le nekoliko ustavili.
Najboljši strelec tekme je bil Bor Breznikar s sedmimi goli, pri Krškem je s štirimi zadetki dvoboj končal Marko Sintič. Med vratnicama je pri domačih blestel Marin Đurica, ki je ob 63-odstotni uspešnosti ustavil 17 strelov.
Koper bo tudi v desetem krogu igral v domači dvorani, tekmeci bodo rokometaši LL Grosista Slovana. Krško bo gostilo Maribor Branik.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Čuk, pomočnik trenerja Kopra: "Za nami je odlična tekma. Potrebovali smo takšno zmago. Po zahtevnem sredinem pokalnem obračunu in porazu v Velenju sta nam dve točki prišli prav, da se mirno pripravimo na dvoboj z LL Grosistom Slovanom, ki nas čaka v prihodnjem krogu."

Ale Kukavica, pomočnik trenerja Krškega: "Najprej čestitke tekmecem, nadigrali so nas v vseh elementih igre. Parirali smo jim prvih 15 minut, potem pa se je naša ladja potopila."

RD LL GROSIST SLOVAN : RK GORENJE VELENJE 29:36 (14:18)
Tufegdžić 8 (3), Sankovič in Soršak po 5; Sokolič 11 (8), Verdinek 6.

Igralec tekme: Tilen Sokolič (RK Gorenje Velenje)


Rokometaši Gorenja Velenja niso dovolili presenečenja v Ljubljani, saj so po zaslugi odličnega začetka na koncu zanesljivo slavili zmago. Na lestvici imajo varovanci Zorana Jovičiča zdaj 15 točk in s tem eno manj od vodilnega Trima Trebnjega. LL Grosist Slovan ostaja pri štirih točkah po šestem porazu v sezoni. Velenjčani so od prve minute zagospodarili na igrišču in takoj prišli do vodstva s 5:0. Prednost so nato še povišali, v 20. minuti je znašala sedem golov (12:5). So pa nato gostitelji le strnili vrste in se do polčasa približali favoriziranim gostom. Na odmor so odšli z -4. Domačini so se nato pogumno zoperstavili osam in v 43. minuti znižali na 22:24 ter se nato še trikrat približali na dva gola zaostanka, potem pa je Ljubljančanom zmanjkalo moči. Prednost Velenjčanov je narasla na štiri gole, pred zaključkom pa so vnovič gosti prišli do najvišje prednosti na tekmi +7.
Z 11 goli, od tega osmimi s sedmih metrov, je bil najuspešnejši posameznik tekme Tilen Sokolič pri gostih, pri domačih pa je z osmimi izstopal Aleksa Tufegdžić.
Ljubljančani bodo v naslednjem krogu gostovali pri Kopru, Velenjčani pa bodo v domači dvorani gostili Dobovo.

IZJAVI PO TEKMI

Primož Prošt, trener vratarjev LL Grosista Slovana: "Prvi polčas smo odigrali slabo. Tako izkušena ekipa, kot je Gorenje Velenje, je to izkoristila, zato smo jo ves prvi del lovili. V drugem polčasu smo prikazali boljšo igro in se približali na dva gola zaostanka, a za kaj več nam je zmanjkalo moči in izkušenj. Proti Gorenju Velenju moraš vseh 60 minut igrati na 100-odstotkih. Čestitke za zmago, mi pa bomo še naprej trdo trenirali in se osredotočili na naslednjo tekmo"

Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja: "Za nami je zahtevno gostovanje pri LL Grosistu Slovanu, vedeli smo, da bo tako. Obračun smo odprli vrhunsko, povedli s 5:0, nato pa smo začeli delati napake. Zgrešili smo preveč strelov in tekmecem pustili, da se vrnejo v igro. Stik so uspeli držati do 53. minute, potem pa smo se na srečo zbrali in zasluženo zmagali."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21:35 (10:20)
Marojević 6 (1), Justin 5 (2); Cokan 7 (4), Ivanković 5.

Igralec tekme: Tilen Strmljan (RK Celje Pivovarna Laško)


Državni prvaki iz Celja so že do polčasa odločili dvoboj in se z osmo zmago na vrhu lestvice izenačili s Trimom Trebnjem, ki pa ima boljšo razliko med doseženimi in prejetimi zadetki. Rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice so po osmih tekmah še naprej v spodnji polovici lestvice s šestimi osvojenimi točkami, a imajo v rokah še zaostali obračun z Rikom Ribnico. Gostitelji so korak s favoriziranimi gosti držali do 13. minute, nato pa so varovanci Alema Toskića z delnim izidom 6:2 stvari postavili na svoje mesto, do polčasa pa prednost še povišali na neulovljivih deset golov (20:10). V drugem delu so le še zanesljivo držali dvomestno prednost, jo v zadnji četrtini tekme še nekoliko povišali ter zabeležili drugo zaporedno zmago po visokem porazu v sedmem krogu proti Trimu Trebnjemu (20:31).
Pri Celjanih se je s sedmimi goli, od tega štirimi s sedmih metrov, izkazal Tim Cokan, pri domačih pa jih je šest dosegel Marko Marojević.
SVIŠ Ivančna Gorica bo v naslednjem krogu gostovala pri Slovenj Gradcu, Celjane pa čaka domači dvoboj z Rikom Ribnico.

IZJAVI PO TEKMI

Marko Marojević, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice: "Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, saj je Celje Pivovarna Laško kakovosten tekmec. Lahko bi bili boljši v realizaciji, obrambi in samem vračanju. Zaradi poškodb nam manjka nekaj rokometašev. Vseeno smo prikazali borbeno predstavo."

Tilen Strmljan, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Tekmo smo od prve minute vzeli zelo resno. Igrali smo 100-odstotno in se držali vseh dogovorov. Že na začetku se nam je uspelo odlepiti, igro pa smo stopnjevali do konca. Pristop je bil pravi, zato smo zasluženo zmagali." 

RK DOBOVA : RK JERUZALEM ORMOŽ 24:24 (12:13)
Šukić 8, Nešić 6 (1); Ćirović 7, Hebar 4.

Igralec tekme: Željko Šukić (RK Dobova)


V zelo izenačenem obračunu sta se morala Dobova in Jeruzalem Ormož zadovoljiti s po točko. Ormožani so tako pri skupno sedmih in zasedajo deveto mesto, Dobova pa je s peto točko skočila na 11. mesto. V prvih 20 minutah si nobena od ekip ni priigrala več kot gol naskoka, nato pa sta Nik Ćirović in Rok Žuran prednost gostov povišala na tri gole (12:9), kar je bila najvišja prednost na tekmi katerekoli ekipe. Do odmora so gostitelji s čvrsto obrambo, ki je v zadnjih šestih minutah dovolila le en gol gostov, vendarle zaostanek zmanjšali na -1. Tudi v drugem polčasu je bilo razmerje moči na igrišču izenačeno, zdaj ena zdaj druga ekipa je vodila kvečjemu za gol, v zadnje četrt ure pa so domači prek Željka Šukića zadeli za 21:19. Gosti so imeli vnovič pripravljen odgovor in celo povedli s 23:22 prek Gašperja Hebarja. V zadnjih dveh minutah pa sta imeli obe ekipi pri izidu 24:24 priložnost, da si zagotovita zmago, a je ostalo pri delitvi točk.
Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši strelec tekme Šukić, pri gostih pa je Ćirović dvoboj sklenil s sedmimi.
Dobova bo v prihodnjem krogu gostovala pri Gorenju Velenja, Jeruzalem Ormož pa bo gostil vodilno ekipo Trima Trebnjega.

IZJAVI PO TEKMI

Željko Šukić, rokometaš Dobove: "Za nami je zahtevna tekma, na kateri smo se ves čas izmenjevali v vodstvu. V drugem delu smo imeli nekajkrat možnost, da se rezultatsko odlepimo, a tega nismo izkoristili. V končnici je zmanjkalo nekaj osredotočenosti, da bi se veselili polnega izkupička. Čestitke ekipi za borbo in navijačem za pripravljeno vzdušje."

Nik Ćirović, rokometaš Jeruzalema Ormoža: "Mislim, da smo se na tekmo dobro pripravili. Obramba je bila na visoki ravni in upam, da s tem nadaljujemo tudi na prihodnjih tekmah. V napadu bi lahko zabili kakšen gol več. Na koncu mislim, da je delitev točk zaslužena."
LIGA NLB, 9. KROG

Petek, 18. novembra
RD RIKO RIBNICA : RK MARIBOR BRANIK 23:23 (11:11)
RK TRIMO TREBNJE : MRK KRKA 39:37 (21:17)

Nedelja, 20. novembra, ob 18.00
RD URBANSCAPE LOKA : RK SLOVENJ GRADEC
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 9 8 0 1 16
2 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 9 8 0 1 16
3 RK GORENJE VELENJE 9 7 1 1 15
4 RD RIKO RIBNICA 8 6 1 1 13
5 MRK KRKA 9 5 0 4 10
6 RK SLOVENJ GRADEC 8 4 1 3 9
7 RD URBANSCAPE LOKA 8 3 2 3 8
8 RD KOPER 9 3 1 5 7
9 RK JERUZALEM ORMOŽ 9 3 1 5 7
10 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 1 4 3 6
11 RK DOBOVA 9 2 1 6 5
12 RD LL GROSIST SLOVAN 9 1 2 6 4
13 RK MARIBOR BRANIK 9 1 2 6 4
14 RK KRŠKO 9 0 2 7 2