12. 4. 2022

Krimovke z 18 goli zaloge za povratni obračun z Velenjčankami

V torek je bil na sporedu prvi četrtfinalni obračun med ekipama Velenja in Krima Mercatorja, na katerem so zanesljivo zmago zabeležile Ljubljančanke.

Rokometašice Krima Mercatorja tudi po četrtfinalnem dvoboju v Rdeči dvorani ostajajo neporažene v tej sezoni 1. ženske rokometne lige. S prepričljivo predstavo na gostovanju v Velenju so si pred povratno tekmo, ki bo v četrtek, ob 19.15, priigrale 18 golov zaloge.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, ČETRTFINALE:

torek, 12. aprila:
ŽRK VELENJE : RK KRIM MERCATOR 18:36 (7:18)
Priteržnik 5 (1), Černivec 3; Krpež-Šlezak 7, Varagić (1) in Radosavljević po 5.

Prve so sicer povedle Velenjčanke, a so nato gostje hitro zavladale. V 16. minuti je Ana Gros zadela za prednost petih golov, rezultat je bil 10:5. Do konca prvega polčasa so gostiteljice zadele le še dvakrat, Krimovke pa so si z delnim izidom 8:2 priigrale lepo zalogo pred nadaljevanjem (18:7). Velenjčankam tudi v drugem polčasu ni steklo. Ljubljančanke so z novim delnim izidom, tokrat 3:0, vodstvo še povečale (21:7). 18 minut pred koncem so imele 15 zadetkov naskoka (25:10). Razmerje moči se ni spremenilo niti v končnici tekme, ko je bila v modrem dresu razpoložena predvsem Alja Varagić. V zadnjih desetih minutah je dosegla štiri od skupno petih golov.
Še bolj razpoložena je bila med izbrankami Nataše Derepasko Katarina Krpež-Šlezak, ki je mrežo zatresla sedemkrat. Za Velenjčanke je pet golov prispevala Nika Priteržnik.
Povratna tekma bo v četrtek ob 19.15.

Že odigrano:

petek, 1. aprila:
RŽK ZAGORJE : ŽRK Z'DEŽELE 20:37 (12:18)

VEČ O TEKMI

sobota, 2. aprila:
ŽRD LITIJA : ŽRK KRKA NOVO MESTO 24:35 (14:20)
ŽRK PTUJ : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 26:39 (14:16)