12. 4. 2022

Zapustil nas je Andrej Ambrožič

V 81. letu starosti je preminil znani športni in rokometni strokovnjak Andrej Ambrožič, ki je pustil velik pečat predvsem v RK Grosuplje.


Ambrožič je v klubu deloval že v samih začetkih. Najprej kot igralec, nato vaditelj in trener. Na njegovo pobudo je bila leta 1971 ustanovljena ženska ekipa RK Grosuplje, ki je delovala naslednjih sedem let. Takratni učitelj športne vzgoje na šoli je v šolskem letu 1972/73 med učenkami sedmega in osmega razreda izbral ekipo deklet in začeli so se prvi treningi. Njegov pristop k načinu treninga je bil za takratne čase edinstven, saj je bil nadvse profesionalen. Iz te generacije učenk je zraslo kar nekaj vidnih igralk, katere so kasneje, po prenehanju delovanja ženske ekipe RK Grosuplje, nastopale za druge ženske klube v takratnih republiških in jugoslovanskih ligah.


Po zaključku trenerske kariere je postal športni funkcionar v grosupeljskem klubu in kot član upravnega odbora ter tudi kasneje kot predsednik kluba ogromno doprinesel k obstoju, delovanju in razvoju te dolenjske rokometne sredine.


Tudi ko se je umaknil iz aktivnega delovanja, je bil v stalnih stikih s predstavniki kluba na vseh ravneh. Za svoje delovanje je prejel številna priznanja, med njimi tudi tiste Rokometne zveze Slovenije.


Rokometna zveza Slovenije vsem bližnjim izreka iskreno sožalje.