15. 4. 2022

Končani še zadnji četrtfinalni boji v 1. ŽRL

V petek so bili v 1. ženski rokometni ligi odigrani še zadnji četrtfinalni obračuni, po katerih je jasno, da v boju za medaljo ostajajo Novomeščanke, Krimovke, Celjanke in Ajdovke.

V modri skupini je bil namesto dveh odigran le en dvoboj. Zagorjanke so namreč zaradi poškodb in bolezni v ekipi tekmo predale, Celjankam pa je tako pripadla vstopnica za končnico državnega prvenstva, v kateri se bodo borile za mesta od 1. do 4. Tam jim bodo poleg Novomeščank in Krimovk družbo delale še Ajdovke, ki so tudi na povratni tekmi premagale Ptujčanke (32:22).

V zeleni skupini so na obeh petkovih srečanjih zmagi slavile gostiteljice. Vrhničanke so v Žalcu zapravile prednost s prve tekme in izgubile z 22:33, Izolanke pa so bile tudi v drugo boljše od Kranjčank (32:24).

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, ČETRTFINALE:

petek, 15. aprila:
ŽRK Z'DEŽELE : RŽK ZAGORJE 10:0

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK PTUJ 32:22 (14:11)
Fegic 8, Zelnik 6; Kolenko 5 (3), Bedrač in Puž po 4.


Ptujčanke so, podobno kot na prvem obračunu, v prvi polovici tekme držale stik z Ajdovkami. V 23. minuti so celo vodile z 10:9, nato pa so gostiteljice na krilih Nuše Fegic in Ane Abina naredile delni izid 4:0 in se nekoliko odlepile. Najvišji zaostanek so imele gostje prav ob koncu prvega dela dvoboja, ko so bile izbranke Jana Žbogarja tri gole pred njimi (11:14). V drugem polčasu so Ptujčanke nekaj časa še dihale za ovratnik Ajdovkam, v zadnjih desetih minutah pa so gostiteljice naredile nekoliko višjo razliko. Zmaga sicer ni bila tako prepričljiva kot na Ptuju, vseeno pa so z mirno in preudarno igro slavile še na drugem četrtfinalnem obračunu in se bodo tako po reprezentančnem premoru borile za najvišja mesta v 1. ženski rokometni ligi.
Najboljša strelka tekme je bila Nuša Fegic z osmimi goli, pet jih je za Ptujčanke dosegla Minea Kolenko.

IZJAVI PO TEKMI

Nuša Fegic, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Ekipo Ptuja smo po pričakovanjih premagale tako, kot smo si zadale. Zdaj je pred nami končnica. Boj za najvišja mesta bo zelo zanimiv, saj je točkovna razlika majhna. Vsaka tekma in vsaka zmaga bosta pomembni."

Nuša Puž, rokometašica Ptuja:
"Zaradi pomanjkanja kadra smo se v tekmo podale s počasnejšim ritmom. Vedele smo, da imajo Ajdovke daljšo klop. Mislim, da smo obračun do konca pripeljale odlično, ob tem pa so priložnost za igro dobile tudi mlajše rokometašice. Čestitam soigralkam za to predstavo." 

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, ČETRTFINALE:

petek, 15. aprila:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŠDRŠ VRHNIKA 33:22 (15:9)
Cerovak 10 (2), Žener 6 (2); Cankar 8 (3), Nusdorfer 6 (4).


V Žalcu je mrežo najprej zatresla Kristina Kokotec in gostiteljice povedla v vodstvo (1:0). Izbranke Milana Ramšaka do konca obračuna prednosti niso izpustile iz rok. Vrhničankam na drugi strani nikakor ni steklo. Že v 22. minuti tekme so ostale brez Tjaše Uljan, ki je prejela rdeči karton. V drugem polčasu so Žalčanke hitro naredile delni izid 8:0, prednost povišale na 12 golov in jasno je bilo, da bo zmaga ostala doma. Gostjam prednost dveh zadetkov s prvega srečanja ni pomagala, saj so bile tokrat prekratke za 11 golov.
Najboljša strelka ekipe Zelenih dolin Žalca je bila z desetimi zadetki Laura Cerovak, za Vrhničanke pa je osemkrat zadela Jerneja Cankar.

IZJAVI PO TEKMI

Urša Urbančič, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Čestitke ekipi za srčno in borbeno igro do zadnje sekunde. Mislim, da smo igrale na krilih nedeljskega tretjega mesta, ki smo ga osvojile v pokalnem tekmovanju. Naš cilj je zmagati vse tekme, ki še sledijo in prav gotovo ne bomo popustile."

Anja Jereb, rokometašica Vrhnike:
"Pričakovale smo zahtevno tekmo. Žal nismo prikazale enako dobre igre kot doma. V nadaljevanju se bomo potrudile, da odigramo čim bolje in zasedemo čim višje mesto."

ŽRK TRGO ABC IZOLA : RK SAVA KRANJ 32:24 (17:11)
Krese 8, Štritof 6; Štular 5 (1), Muljkovič in Ožegovič po 4.


Izolanke so tekmo odprle odlično. Že po treh minutah igre so imele štiri gole prednosti (5:1), ki so jo brez večjih nihanj ohranile vse do konca prvega polčasa. Ta se je končal z izidom 17:11 v korist gostiteljic. V drugi polovici se razmerje moči ni spremenilo. Od 35. do 39. minute so Primorke naredile delni izid 4:0 (23:14) in trener Matija Mušič je bil primoran zahtevati minuto odmora. Ta sicer ni bistveno vplivala na potek dvoboja. Kranjčanke so se do konca uspele približati na manj kot deset golov zaostanka, zmaga pa je ostala doma.
Strelsko najbolj razpoložena je bila Maja Krese z osmimi goli, pet jih je za ekipo Save Kranja zabila Katra Štular.


Že odigrano:

sreda, 13. aprila:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRD LITIJA 35:31 (18:15)
ŽURD KOPER : ŽRK BRANIK MARIBOR 10:0


četrtek, 14. aprila:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK VELENJE 42:21 (19:10)
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC 39:24 (19:12)